wisnia023 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ten 100 metrowy odcinek to tak zwane tarlisko U mnie na rzeczce, jak znajdą taki odcinek gdzie jazie się trą, to wywieszają tablice z zakazem wędkowania w tym miejscu I słusznie, bo gdyby nia taka tablica, to rok temu dziadki wybrali by wszystkie jazie z rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Adam ja się chyba spakuje i pojadę w te Twoje strony albo lepiej-przeprowadzę się tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Widzę Pampuch u Ciebie to co u mnie półtora tygodnia temu. Fajny dopływ Narwi. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ten 100 metrowy odcinek to tak zwane tarlisko U mnie na rzeczce, jak znajdą taki odcinek gdzie jazie się trą, to wywieszają tablice z zakazem wędkowania w tym miejscu I słusznie, bo gdyby nia taka tablica, to rok temu dziadki wybrali by wszystkie jazie z rzeki...A u nas jak z kolegą taką wystawiliśmy, to tylko się ich nazłaziło. A zamówiliśmy nawet tablicę w pracowni reklamy, żeby poważniej i wiarygodniej wyglądała. Po dwóch dniach leżała zresztą w wodzie, a w tym czasie dziadki hurtownie sobie zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 ten 100 metrowy odcinek to tak zwane tarlisko U mnie na rzeczce, jak znajdą taki odcinek gdzie jazie się trą, to wywieszają tablice z zakazem wędkowania w tym miejscu I słusznie, bo gdyby nia taka tablica, to rok temu dziadki wybrali by wszystkie jazie z rzeki...A u nas jak z kolegą taką wystawiliśmy, to tylko się ich nazłaziło. A zamówiliśmy nawet tablicę w pracowni reklamy, żeby poważniej i wiarygodniej wyglądała. Po dwóch dniach leżała zresztą w wodzie, a w tym czasie dziadki hurtownie sobie zrobili. Trzeba było siać z procy do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Trzeba było siać z procy do nich. Pomysły były rożne. To tarlisko było (jest do tej pory) za progiem wodnym zaraz za którym jest most.Po tym, jak nam wywalili ta tablicę, to z mostu rzucaliśmy kamieniami (nie w nich oczywiście), tak żeby im płoszyć te ryby, ale się zreflektowaliśmy, że rybom to też może się nie podobać.Zresztą konsumenci ściągnęli policję, że niby w nich rzucamy i takie tam. Spuszczaliśmy też z nurtem powyżej ich jakieś spore gałęzie, co skutecznie im utrudniało łowienie (chyba nawet jakąś wędkę rzuconą na tzw ciężko zabrało), ale ile można było tam siedzieć. Zresztą bić nas chcieli : ).Głupota polega na tym, że włodarz tych wód, wprowadził zakaz całoroczny wędkowania pomiędzy progiem a mostem (jakieś 150m) określając go jako tarlisko, a od zawsze tubylcom wiadomo, że ryby trą się jeszcze jakieś 100m poniżej mostu. Można o tyle powiększyć ten zakaz, ale skrócić go do np. końca czerwca. Tam się naprawdę sporo ryby trze. Wiadomo, wszystkich to nie odstraszy, ale w gorącym okresie sporo pomoże, a i nawet Straż Rybacka ma wiosną jeszcze kasę na paliwo to i by się zjawiała częściej (bo w tym roku podobno nawet często ich widać - jak nigdy wcześniej. Mówili koledze, że mają jeszcze pieniądze na paliwo, ale się kończy !?!) Ostatnimi laty nie jest już tak ostro, ale i ryb podobno znaczniej mniej. Tak jeszcze pociągnę do zobrazowania jak to w moje wsi łowi się ryby. Kilka lat temu, jak już się ze wsi wyprowadziłem, wspominany wyżej kolega miał nieprzyjemności prawne. hasając nad rzeką wiosną (jakoś przełom marca/kwietnia) spotkał spiningistę, który czesał wodę dużym białym twisterem. Wiadomo, bierze Panie coś pyta z ciekawości, co to można na takiego twistera wiosną złowić. Nawet nie skubnie - klasyka. A temu s....nowi nawały jak głupie bolenie w tego twistera. Kumpel przyuważył gościa jak pakował się do odjazdu. Miał 7 sztuk po 60-80cm (ja to rzadko takie tam w ogóle widuje). Kolega do niego z tekstem o kłusowaniu... delikwent z pięściami. Poszkodowany został delikwent, a kupel po kilku dniach został wezwany na posterunek policji (delikwent obdukcje zrobił). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Widzę Pampuch u Ciebie to co u mnie półtora tygodnia temu. Fajny dopływ Narwi. Gratuluje. Dzięki, ale to jest tym razem moja kochana Narew Dawaj Tomy ,a będziesz miał gdzie testować dwa kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Widzę Pampuch u Ciebie to co u mnie półtora tygodnia temu. Fajny dopływ Narwi. Gratuluje. Dzięki, ale to jest tym razem moja kochana Narew Dawaj Tomy ,a będziesz miał gdzie testować dwa kółka No nie wiem tylko czy by sprzęt wytrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Dziś fajny był poranek i przedpołudnie, jaśki współpracowały ,kilkanaście rybek po dwie lub trzy z jednego miejsca.Przynęta woblerek by Tomy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Dlatego nie zakładam Ownerów UL chyba że ktoś sobie życzy Adam ja się przeprowadzam tam.Piękna woda,piękne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Odgryzł kotwice ? Tam to macie dopiero Jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Przy takim woblerku nigdy więcej UL dobrze że druciaka nałożyłem dopiero nad wodą,przynajmniej mogłem powtórnie uzbroić w firmówkę i na pocieszenie coś tam jeszcze przyzwoitego pyknąć <_< . Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Kuźwa ale smok!Piękna jest ta Narew pod Białymstokiem nie ma co...byłem nad nią raz ale można się zakochać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Niesamowity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Kuźwa ale smok!Piękna jest ta Narew pod Białymstokiem nie ma co...byłem nad nią raz ale można się zakochać Nie tylko pod Białymstokiem jest piękna.Ja bywałem w różnych miejscach pomiędzy Wizną a Nowogrodem.Muszę przyznać,że wszędzie jest kusząco pięknie.Nie próbowałem łowic Jasków,ale chyba tża bedzie nabyć od Tomego te czarodziejskie woblerki i sie pobawić. PAMPUCH71 gratuluję rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 PAMPUCH71 piękny kotlet ! Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Gratki masakryczne Ile mierzył ten jasio? Czy to rekord Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Naprawdę niezły ten Jasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Fajne jaziska. Moje się nie umywają. Pampuch weź lepiej lamiglasa i monofil cieńszy wtedy Ci ownerów nie będą rozginać i łamać. Dziś dopiero wieczorem udało się coś porządnego umęczyć. nie publikujemy zdjęc ryb leżących na suchym podłożu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Kuba Ty się nie boisz tak zostawiać otwartego pudełka, przecież jak jziska to zobaczą to wyskoczą z wody i Ci ten groszek zeżrą. A tak bez jaj, to fajny jasiek, gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 PAMPUCH71, konkretny jaź! gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 PAMPUCH71, konkretny jaź! gratuluje!Dokładnie, piękny klocek. A tak w sprawie jazi, tu u mnie w Bałtyku łowi się takie pod 80cm i 6kg, głównie na spławik. Sam kilkakrotnie łowiłem na spina, największy miał 68cm, łowiłem na karlinki K2 11g. Na mniejsze przynęty nie reagowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejK18 Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Piękna rybka gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dzięki chłopaki Fajne jaziska. Moje się nie umywają. Pampuch weź lepiej lamiglasa i monofil cieńszy wtedy Ci ownerów nie będą rozginać i łamać. Jakoś mam lenia, już parę razy po niego sięgałem ,ale to trzeba przewlekać żyłkę aż przez trzy składy a to do samochodu aż trzeba by było zanieść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dzisiaj Pampuch był w pracy to ja zaszalałem.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi