Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

...Jacku ile ja bym wczoraj dał za taką flautę na wodzie,widoczną na Twoim zdjęciu...

Wczoraj to sam jeździłem nad wodę kilka razy (taka praca) i szukałem miejsca żeby nie urywało głowy. Ciężko było, bo wiało centralnie od Niemca i nie było spokojnej wody, ale trafiały się momenty takie jak te na fotce (siedział trochę w prawo za tym ostatnim kamieniem)

http://img442.imageshack.us/img442/3248/przelewi.jpg

W niedziele sprawdzałem miejsce gdzie tydzień temu sum powalił mnie na kolana, no i okazało sie na czym sie tutejsze wąsy pasa przed zimą...

Trzy jazie udało mi sie złowic 68,53 i 71cm, niestety nie mialem czym zrobic zdjęcia bo kom została w domu ,- za co mi sie oberwało ale jutro jade z aparatem i moze cos będzie...

Tym razem nie bedzie watpliwości hybrydy czy nie bo płetwy były czerwone :-))))

mifek,- tak właśnie było...jeszcze przed switem siadła mi piekna sztuka na 10cm sandaczowy wobler, no i jak to jaź spadła po 15m holu i potem już nic nie było:-((( ale są tam bo kumpel zaciął narwowo dwa razy i była łuska wielkości 1-eurówki na haku więc tylko czekac aż zaczną żerowac i będą ładne zdjecia :-))))

W niedziele sprawdzałem miejsce gdzie tydzień temu sum powalił mnie na kolana, no i okazało sie na czym sie tutejsze wąsy pasa przed zimą...

Trzy jazie udało mi sie złowic 68,53 i 71cm, niestety nie mialem czym zrobic zdjęcia bo kom została w domu ,- za co mi sie oberwało ale jutro jade z aparatem i moze cos będzie...

Tym razem nie bedzie watpliwości hybrydy czy nie bo płetwy były czerwone :-))))

...z chęcią zobaczę focię takiego 70+ :wacko: ;) ...

szpiegu - fifti4:)

Forecast-fajny hornet:))) łowisz jazie w każdej wodzie, master of leuciscus_idus :)

Forecast vel AlkoNight po wieczornej, przyogniskowej zaprawie :lol: łowił na drgającą..

A tak serio, przy takim szczerym uśmiechu jazie same wskakiwały mu do pontonu :rolleyes: ...

• 2 tygodnie później...

Wczoraj korzystając z pięknej złotej jesieni wybrałem się ,aby sprawdzić czy jazie i klenie jeszcze reagują na smużące, owadopodobne przynęty.Mimo ciepła i słonecznej pogody ryby słabo reagowały na podawane wabiki,było parę niezaciętych brań i wyjść.Wydawało się że takie łowienie o tej porze roku to tylko sztuka dla sztuki, ale po zachodzie słońca zaczęły gryźć jak w pełni sezonu.W ciągu pół godziny sprowokowałem 5 ryb ,a udało się skutecznie zaciąć i wyholować 3 egzemplarze.

Żaden nie przekroczył 0,5metra :wacko: .

Zdjęcia słabe,z tzw.niskiego statywu :) robione na leżąco.

ad927cd334955951m.jpg 348553d0ba0baccfm.jpg 7603533bdbaa159cm.jpg.

Łowiłem używając odległościówki Mikado HI-KEVLAR X Long Distance Match 4,20 do 30gr. z kołowrotkiem ZAUBER 4000,monofil Jaxon Eternum 0,18 ;agrafka nr.20 JAN-TEX(G.Odolecki),owad-MRÓWKA 35mm+kotwica Owner-wyrób własny.

Pozdrawiam Tomi B) .