Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy biorą na stone fisha z powieszchni jeszcze :) dzisiaj u mnie 3 na filmie

Może tam w waszej okolicy.Moje rejony to pustka.Powłaziły gdzieś i nie wiadomo gdzie.Skopałem okropnie Jazie w lecie tzn,zbyt późno się za nie zabrałem.Ogólnie to kijowa ta jesień u mnie.Rok wstecz o tej porze były miejsca gdzie tłukły Bolenie,Jazie w tym roku zero na tych miejscówkach.

• 1 miesiąc temu...

Dziś już mnie zaczęło nosić. Więc wsiadłem w moje "Porsche" gryzione zębem czasu i ruszyłem w nieznane. Lubie czasem poszukać jazi to jedna z odmian tej choroby. Rzeka u mnie jeszcze nie pozwala łowić a woda jest o temperaturze bliskiej zeru. Co innego rzeki przepływające przez aglomeracje miejskie. Woda nie jest tak wyziębiona a dodatek ciepłych oczyszczonych ścieków uatrakcyjnia taki ciek dla leniwych ryb którymi nie wątpliwie są jazie. Woda trącona mętna lecz w krótkim czasie kilka ryb udało się oszukać. Wielkością nie porażały i również nie reprezentowały jednego gatunku lecz nadzieja na coś większego u mnie umiera ostatnia a zwłaszcza gdy noc wygania. Branie mocne nie do przegapienia hol już nie tak atrakcyjny bo wody w rzeczce mało i głównie ryba okupowała dołek z którego wyszła do wobka. Oby się taka aura utrzymała jak najdłużej.

dsc09256bl.jpg

dsc09257n.jpg

Pozdrawiam

Jakub Podleśny

• Like 2

Mnie już też powoli nosi i dzisiaj jadąc do rodzinki zerkałem nad wodę z nadzieją,że może nie będzie lodu.Nad "moją"rzekę na razie nie ma po co jechac,bo tam pewnie kawa z mlekiem,ale może do końca roku powalcze chociaż jeszcze z jakimś zębatym. :P