Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

We Wrocławiu od tygodnia już biorą. Tyle tylko, że na zmianę z boleniami. Trzeba jeszcze z tydzień odczekać, bo rapki ciągle mleczem leją, aż serce się kraje przy podbieraniu. Swoją drogą: zapowiada się wyjątkowy sezon, bowiem nigdy jeszcze w marcu podczas łowienia jazi nie złowiłem tylu boleni. Walą we wszystko! Mam nadzieję, że za kilka dni jazie będą już zdecydowanie bardziej agresywne od rap i sezon rozpocznie się na całego. Póki co, żal łowić, lepiej woblery strugać albo na potoki jeździć:)

No i ten wiatr: kuźwa - łeb urywa. Ktoś się powiesił, czy co?

Jaculek

.

post-68-1348916863,5294_thumb.jpg

Mistrz przyjechał-mistrz zrobił swoje.

Kuba w jaziowaniu jest niesamowity :huh:

Mój jeden Kubusia x 6

Dobrze że chociaż tym jednym mogłem uratować swój honor

.

i jeszcze ten uśmieszek B)

,3

Adam przestań Ty już molestować te jazie i na pstrągi jedź, chętnie popatrzę na klocki @PAMPUCHOWE...

Święta z jaziami :D

Odwiedziłem rodziców, pod domem mają taką malownicza rzeczkę (kanał w zasadzie):

.

Oprócz tego na kiju zameldował się bolasek i jabolek. Trochę się zdziwiłem, że pływają w takim siurku.

Wszystkie ryby zagryzły na Forecastowego 'groszka', bez podkarmiania B)

Woda niska także u mnie, ryby stały przy trawskach i w miejscach, gdzie było trochę głębiej. Nurt równy, wcale nie leniwy. Brania bardzo niemrawe, pewnie przez te zimne noce. Dość powiedzieć, że nie chciały się zapinać nawet na ownerowskiego druciaka, które to kotwiczki uważam za szczególnie 'czepliwe'. Cóż, może coś robiłem nie tak :unsure:

post-3432-1348916945,224_thumb.jpg

post-3432-1348916948,3815_thumb.jpg

dzisiejszy wypad nad moją rzeczke i 4 jaśki..ale tylko jeden mieścił się w dolnej wyznaczonej granicy 35cm..pozostałe 26cm,30cm i 32cm..sprzęt jak zwykle wędka konger iri lucky 275, kręcioł spro red arc 1020 przynęta Insict 3 A.Lipińskiego:)

ogólnie Jazie bardzo ładnie współpracują wczoraj też jedna sztuka 40cm niestety brak aparatu..

.

post-4247-1348916956,0144_thumb.jpg

post-4247-1348916956,1759_thumb.jpg