Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie planowałem dzisiaj szczupaków ani boleni,wolałem wieczorne jaziowanie.Było kilka rybek,a na koniec największa.

.

Górna Narew,

Hi-Kevlar X Long Distance Match 4.20,

Zauber 4000,

Dragon Flex 0,18

Wobler smużak 30mm.

Pozdrawiam Tomi B).

post-3258-1348917092,4309_thumb.jpg

Dobra,to i ja nie będę gorszy i zapodam nocnego zbója z wczorajszego łazęgowania:

.

Też byłem na Narwi[jakieś parę kilometrów od tomiego101].W ręku miałem restaffine 3.05 z podpiętym GTM 4000 i nawiniętą 18 sufixa.Na końcu zestawu oczywiście niezawodna mrówka.

Pozdo dla wszystkich nocnych marków nad rzekami :mellow:

post-3041-1348917092,9166_thumb.jpg

Dzisiaj przy pstrągowaniu, trafił się fajny jasiek, jak na moją rzeczkę oczywiście. Wziął w okolicy tego miejsca gdzie pstrąg z reklamówki :lol: , już myślałem, że to On, ale okazało się, że nie. ;) Łyknął meppsa black furry No2.

.

post-850-1348917101,2829_thumb.jpg

Dziś testowałem nowy wobler Tomy przeznaczony na jazie. Pampuchy zagryzały i prawie zderzały się w pogoni za prowadzoną w krystalicznej wodzie przynętą. Skusiła ona sztuki 51cm oraz 42cm. Dziękuję i pozdrawiam Tomy B). Były też jazie 47 oraz 35cm ale to już na woblery autorstwa innego mojego guru woblerowego...Także pozdrawiam jak to przeczyta B)

Jaź 51cm

http://img401.imageshack.us/img401/8042/dsc0106nef.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Jaź 47cm

http://img88.imageshack.us/img88/9175/dsc0092nef.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Panie Januszu Gratulacje

Rzeczka znowu pokazuje na co ją stać, jak widać małe nie zawsze znaczy bezrybne. Gratki jasia

Dzięki Kuba, wiele jest takich rzeczek w Polsce, i nikt o nie dba

bo wydaje się tym, którzy powinni dbać, że nie ma o co. Z jednej strony to masakra, jednak z drugiej, to w rezultacie lepiej, że nie dbają, rzeczki obronią się same. A ta moja dzięki temu, że nikt o nią nie dba, broni się sama. B)

Radzio pochwalił byś się pstrągiem 70.5 cm a nie jakimś jazikiem ;D

Niestety pstrąg mi nie przeżył ...45 minutowego holu, szanuję Regulamin Forum i nie wstawiam zdjęcia.

Ryba zaląptywała się wielokrotnie w gałęzie i rośliny, zamęczyła się i nie udało mi się jej uratować.

Gratuluję pięknych jazi. Ja na chwilę wyszedłem śmiecie wyrzucić no i się udało. Nigdy nie łowiłem jazi wieczorem aż wstyd się przyznać. Wcześniej o tym czytałem dziś spróbowałem i nie mogę się doczekać następnego wieczoru jakbym łowił całkiem inne ryby. Sprzęt jak zawsze przynęta woblerek Leszka Dylewskiego i efekt :D

http://images41.fotosik.pl/1492/aee07595f7352532med.jpg

Też już mogę napisać pozdrawiam wszystkich nocnych Marków nad rzekami.

Dziś znów obsesja pognała mnie nad wodę z 10 letnim synem Wojtkiem, który jest autorem zdjęcia.

http://images41.fotosik.pl/1494/e4788303fd065f5fmed.jpg

Wczoraj rybka mnie rozpieściła dziś musiałem trochę popracować. Branie było na trzeciego woblerka również LD ok 2 cm na 3 cm miałem branie ale na pusto. Uczę się tego łowienia ale nauka połączona z przyjemnością. Podrawiam