Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

Nie tam ich nie ma. Może i dobrze, bo czarne bolki? Koniec świata. Na jeziorze gdzie trafiłem jasia byliśmy tylko jeden dzień bez sprzętu do ich połowu i nastawieni na szczupaki. Ale jest ich tam więcej bo chłopaki dwa lata temu mieli je jako przyłowy na... karasie jaxona 11cm! Jeśli tam zawitamy w przyszłym roku, nie omieszkam się przygotować. Bez wątpienia można tam bić swoje jaziowe rekordy.

To niewielkie jezioro ma z pewnością jeszcze niejedną zagadkę w zanadrzu. Region, w którym jest położone słynie z łososiowatych, również w wodach stojących, które nie znajdują się na szlaku większych rzek, uchodzących do morza. Podobno w rzeczonej wodzie mieszkają słusznych rozmiarów trocie. Coraz bardziej nabieram ochoty, żeby do SE jeździć na salmonidy, a szczupaki traktować jako ostatnią deskę ratunku, kiedy szlachetniejsze ryby odmawiają współpracy.

Tasiek widze ze zmieniliscie rewiry... czyzby przygotowanie do spotkania z GUZEM :D

ja mam jechać z dzerwysem jutro ale jesli prognozy sie potwierdza to... chyba nic z tego nei wyjdzie..

Na yr.no aż tak źle to nie wygląda :unsure: Ja bym na Waszym miejscu jechał ;) czasami przechodzące małe fronty działają pobudzająco na białe drapieżniki :unsure:

Ładne ryby, gratulacje! A co do prognoz, to yr.no od tygodnia konsekwentnie zapowiada pogodne noce w Poznaniu, a burze przechodzą niemal co noc

Ja patrzę w niebo, robię kilka skłonów, kilka przysiadów i już wiem, jaka będzie pogoda :lol:

Pozdrawiam

Grzesiek

Grzesiek polecam:

http://www.twojapogoda.pl/polska/wielkopolskie/poznan

jest też pogoda godzinowa. Jeśli chodzi o opady - sprawdza się nieźle. Z ciśnieniem są spore rozbieżności w stosunku do pogody z tele. Na stronce nigdy nie spada poniżej 1000, coś dla meteopatów :lol: