Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

[wujek napisał dnia pią, 13 lipiec 2012 05:28]

... Jeszcze sum mi połknął kleniowego woblerka na przelewie i mnie przeciągnął 1,5h po Wiśle. Te 130cm miał, ale taka ryba to nie na osiemnastkę.

wujek

Dobrze ze miał kto Cię wozić i wiosłować przez te 1,5 h ;) ale jak na 0,18 to i tak długo wytrzymała przy tym klocku :D następnym razem wyrwiemy dziada <_<

do następnego...

pozdr

Nastawialem sie wczoraj na klenie. Po 11-ej pierwszy rzut woblerem pływajacym siudak 5 cm ze starej produkcji i sciaganie pod prąd wzdluż rynny z silnym nurtem i cos konkretnego przywalilo... po czym odjazd w strone srodka rzeki i murowanie do dna... tylko zdążyłem poczuć pare tąpnięć przy jazgocie hamulca i przy próbie podciągnięcia wyciągam samą żyłkę. Pierwsza myśl to brzana.. Sprzecik td 3-14 g i zyłka 0.18. Szkoda ryby i woblera - mam nadzieje ze sobie jakoś z tym poradzi i przeżyję... Pozniej po kilku godzinach na osłodę trafilem jeszcze jazia (46cm) złowionego na horneta green tiger - pierwszy w tym sezonie i życiówka. Kijek Jaxon Extreme 300/30, quantum 0.20

http://www.andego.net/jaz.jpg

Miał byc boleń.

Trzy godziny młócki za bolkiem i nic.Zakładam obrotówkę jedynke i po paru rzutach branie.Widzę,że to nie boleń,bo cosik inaczej chodzi.Myślę sobie,ładny okoń,a tu ku mojemu zdziwieniu jaz.Czego jak czego,ale jazia to ja się w ogóle nie spodziewałem.

Co prawda,mój przy jaziu Patryka wygląda mizernie,ale jak dotąd to mój największy.44cm :mellow: .

post-518-1348917509,0097_thumb.jpg