Skocz do zawartości

Jazie 2012

skalka

Rekomendowane odpowiedzi

to są szczwane bestie, tym bardziej na mniejszych rzeczkach gdzie jest brak miejsca na jakieś popuszczanie a jak się je za mocno przytrzyma to zacznie się obracać i też do widzenia...

Do tego haki bezzadziorowe B)

Za tydzień mam ferie to może pojadę na Wieprz, ale najpierw muszę znaleść jakiegoś jelenia, albo busa :mellow:

No na mniejszych rzeczkach jakoś mi łatwiej szło złowienie jaziorka, miałem problem ze złowieniem właśnie go na Wieprzu mojej ulubionej rzece do której mam 5 minut drogi,ale myślę że to już rozwiązałem, dzięki podpowiedziom Jakuba jak i Piotra (Skałka) oraz Kuby(Gimziego) wytypowałem dzisiaj 3 odcinki rzeki i na dwóch miałem brania no i chyba poprawnie wybrałem wobki jak i ich sposób zaprezentowania.

Gratulacje Andrzeju, rzeka wynagradza cierpliwych i pokornych pierwszy i od razu 50 cm, super :D. Mam ogromne zaległości w łowieniu na Wieprzu w tym roku byłem tylko raz przez chwilę na wiosnę, a wcześniej to chyba w 2009 w Wirkowicach na zawodach. Piękna i trudna rzeka.

Kondziu, rybki ustawiają się przeważnie główkami pod prąd (za dużo czarów marów) ;) . Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję.

@Forecast

mocno Ci miejscówkę depczą?

Właśnie dlatego jestem przeciwnikiem ujawniania co, gdzie, na co i kiedy. Ujawniania szerokiemu gronu rzecz jasna bo zaufani ludzie to co innego. Czasami jedno chlapnięcie w eter o miejscówce może spowodować, że się do własnych ryb nie dopchamy.

A tak w temacie to mnie zadziwiasz... Szczere gratulacje.

Tam to zdeptane że Panie .... ale dziś odkryłem kolejne tajemnice. Są wszędzie praktycznie. Leniwce wolą na gotowe się ... choć nie ukrywam że to dla mnie komplement ... największe sławy jaziowego kunsztu protoplaści i Bóg wie kto jeszcze ...

Nie ma co się dziwić zdjęcia pobudzają wyobraźnię. Lublin to duże miasto blisko 350 000, 10 000 wędkarzy, cztery prężnie działające kluby wędkarskie zrzeszające ok. 100 wędkarzy łowiących cały rok i każdy chce złowić jazia. Wieprz i Bystrzyca są najbliżej. Po wstawieniu filmiku to była kwestia czasu. Trzymam kciuki za rzekę i jazie (po tej informacji o 60 sam bym pojechał). Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

@Forecast,

piękne zdjęcia i piękne ryby - przyjmij spóźnione gratulacje :D ryby okresowo bytujące w morzu (SE) mają inne przyrosty więc nie ma co porównywac moim zdaniem, zresztą tak jak Ci pisałem - polskie i tak najlepsze :D wtedy co Ci pisałem że będę nie trafiłem z pogoda niestety ( mróz powyżej 10 stopni i wiatr - nawet nie próbowałem wyściubić nosa)

@skalka,

mrozek odpuścił i wątek wraca do życia :D gratuluję konsekwencji w łowieniu

Dziś udało mi się wygospodarować chwilkę i udało się cały czas się przemieszczają i zaskakują, dlatego się nie nudzą.

http://images40.fotosik.pl/1402/0a5322e5fb9cdb2emed.jpg

http://images35.fotosik.pl/1222/0789809ddc5a3f78med.jpg

Wystartował i tylko bańki po nim zostały.

http://images43.fotosik.pl/1410/94a6685ce922c3b4med.jpg

Miałem jeszcze przyłów w postaci szczupaka chyba zaczynają się kręcić koło roślin. Pozdrawiam