Skocz do zawartości

ASTRA serii G 2000 rok / kombi, 1.7 DTI 16v [isuzu] - potrzebna konsultacja

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. moje super niezawodne auto ostatnio jednak troche niedomaga...

Objawy:

- zapalają się kontrolki: paliwo, ABS, hamulec ręczny, błąd silnika,

- wszystkie zegary schodzą do poziomu ZERO na kilka sekund - pozniej wracają na poziom roboczy (przy zapalonym silniku)

- BRAK LADOWANIA!

- przy super niskim poziomie naladowania akumulatora siada wspomaganie

RZECZY, KTORE ZOSTALY ZROBIONE OSTATNIO po pojawieniu sie juz tych przypadłości:

- jako pierwsza rzecz - dorzucono dodatkową mase silnik / buda - przez tydzien było ok pozniej szlag trafil wszystko i od nowa sie zaczelo

- po dostaniu się do alternatora okazało się, że jego obudowa jest pęknięta. Obudowa została naprawiona, alternator sprawdzony: szczotki, tuleje

dzis po odbiorze wszystkie wyzej wymienione objawy pojawiły się ponownie...

potrzebna pomoc / sugestia / diagnoza/ lub kontakt kto może pomoc z diagnozie. Dobrego mechanika mam, ale powoli kończą się pomysły...

kolega pracuje w sklepie z aku i mówi że teraz robi się tak aku żeby wytrzymało do końca gwarancji a potem padło żebyś przyszedł po drugi :D

to dosc powszechna praktyka stosowana przez producentow wszelkiego sprzetu. telewizory, lodowki i wiele wiele innych. niestety serwisanci czesto to powtarzaja... niedawno jak zapytalem goscia ktory naprawia telewizory - jaki kupic to mi powiedzial ze wszystkie maja parametry zblizone i najlepiej brac taki ktory ma najdluzsza gwarancje...

wracajac do tematu moja ASTERoida niestety jest juz po gwarancji ;)

A byłeś w serwisie na diagnostyce?Może na tej wsi z tramwajami jest u Ciebie jakiś dobry elektronik, popytaj znajomych albo googlarka coś podpowie.

Elektronika to franca, aku może być jakiś wadliwy i jaja się robią.To nie nowina że na polskich dziurach potrafi się płyta oberwać w celi i będzie jakieś zwarcie robić.

kolega pracuje w sklepie z aku i mówi że teraz robi się tak aku żeby wytrzymało do końca gwarancji a potem padło żebyś przyszedł po drugi :D

Trzeba kupić po prostu dobry aku, nie najtańszy. Wiele konstrukcji sprawdza się, ale... sporo kosztuje.

Optima red top czy jakiś bosh z lepszej serii potrafi trzymać kilka ładnych lat bez pierdnięcia

Ten chłopaka to światełko w portfelu zobaczy a nie w tunelu :unsure: alternator pada sam z siebie albo przez akku i tak jedno i drugie do wymiany.Poza tym dokładna kontrola regulatora napięcia wskazana, na napięcie i amperaż resztę zostawcie w spokoju,A po za tym Mifek powinieneś kupić auto dla inteligenta a nie zwykłego robola hi hi hi.

Ten chłopaka to światełko w portfelu zobaczy a nie w tunelu :unsure: alternator pada sam z siebie albo przez akku i tak jedno i drugie do wymiany.Poza tym dokładna kontrola regulatora napięcia wskazana, na napięcie i amperaż resztę zostawcie w spokoju,A po za tym Mifek powinieneś kupić auto dla inteligenta a nie zwykłego robola hi hi hi.

Taki ten świat że to właśnie najczęściej robole kupują auta na które ich nie stać. Postaw się zastaw się żeby sąsiedzi zazdrościli.

Inteligent bierze samochód mało awaryjny i do jeżdżenia a nie do pokazywania, taki na którego go stać.

osobiście bardzo lubię Astry II. Tyle lat a dalej ładnie wyglądają.

Miałem to samo 4 lata temu i to w BMW. Jadąc do Zolingen na autobanie coś zaśmierdziało izolacją ja to olałem.Kolega kupił ciężarówkę i na to konto skoczyliśmy do Holandi tam wieczorem nagle zabrakło mi prądu i ledwo dotoczyłem się do hotelu rano serwis i stwierdzono padakę akku więc kupiliśmy nowe akku w servisie gdzie stwierdzono że wszystko gra,wróciliśmy do Zolingen zrobiliśmy papiery na ciężarówkę i do domu, kiedy zapadł wieczór prądu mi starczyło na dwa kilometry jazdy na światłach i pupa okazało się że mam padakę alternatora a on załatwił stare akku jak i nowe.Hotel czekanie na alternator naprawa i po 2 dniach mogłem wracać, w drodze powrotnej w nocy wyszło uszkodzenie nowego akku i powrót do domy z kłopotami i duszą na ramieniu czy dojadę. Także Mifek głowa do góry nie jest tak źle skoro jesteś doma.

Tez mam ten traktor isuzu tyle , ze 02 w uk i nic mnie tak nie wkur... jak ten vauxhall. Ja mam problem z kluczykiem , byl juz pere razy kasowany blad ale coz z tego jak dalej wyskakuje , malo tego jak stoje na swiatlach , silnik rozgrzany , zegar predkosciomierza :huh: i obrotomierza :unsure: wachluje sobie z gory na dol i tak w kolko - przyczyn moze byc wiele ale rozwiazanie jedno - SPRZEDAC i nigdy wiecej terkoczacych diesli :D Jedyne co lubie w tym zlomie to kolor - czarny jak <_<

a co jak ktos kiedys byl robolem i lubi proste i oszczedne auta... :D