mifek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 mifciu, posprawdzajcie wszystkie masy, te na zegarach też. No i aku, alternator i regulator nap, tak jak pisze @tornado. Gdzieś tu jest pies pogrzebany. kurde glupieje juz... dzis ojciec byl juz w drodze do mnie na podmianke (tak to juz jest ze jak moje auto szwankuje to mu swoje zostawiam i jezdze jego ASTRA G 2004 2.0 DTI). niestety w polowie drogi do szczecina - na wysokosci pyrzyc mniej wiecej auto znow padla... znow kontrolki jedna po drugiej... znow slabiunki aku i znow... brak wspomagania... tel do brata. przyjezdza z drugim akumulatorem... i wszystko zapowiada sie ok.. no prawie... kiedy juz sie wydaje ze chodzilo o akumulator nagle pod niemal samym domem auto... na drugim aku znowu wariuje... SZIT wiec ojciec wkurza sie jedzie do warsztatu. sprawdza ladowanie - miernik pokazuje 8!!! zamiast 14+... wiec pada haslo JEDNAK ALTERNATOR... no to biorą się chlopy za niego... sprawdzaja TRZEMA roznymi zabawkami kazda pokazuje WSKAZANIA WZORCOWE dokladnie takie samo jak w przypadku ZUPELNIE NOWYCH alternatorow wzietych swiezo z pułki... na chwile obecna brak pomyslow... moze przpiecia jakies... moze nie... a moze cholera wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 A po za tym Mifek powinieneś kupić auto dla inteligenta a nie zwykłego robola hi hi hi. jak mi zalatwisz dotacje na auto dla intelgenta to obiecuje ze kupie jeszcze w tym miesiacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mifciu sprawdź czy Ci regulator szlak nie trafił przy tych kłopotach i posprawdzaj wszystkie bezpieczniki wysoko prądowe czy nie popalone a nie które są mocno ukryte.I wszystkie połączenia kabli prądowych by gdzieś luzu i śniedzi nie miały. To na pewno jest ukryta pierdoła a nie poważna usterka tylko trzeba ją znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 mifciu, posprawdzajcie wszystkie masy, te na zegarach też. No i aku, alternator i regulator nap, tak jak pisze @tornado. Gdzieś tu jest pies pogrzebany. kurde glupieje juz... dzis ojciec byl juz w drodze do mnie na podmianke (tak to juz jest ze jak moje auto szwankuje to mu swoje zostawiam i jezdze jego ASTRA G 2004 2.0 DTI). niestety w polowie drogi do szczecina - na wysokosci pyrzyc mniej wiecej auto znow padla... znow kontrolki jedna po drugiej... znow slabiunki aku i znow... brak wspomagania... tel do brata. przyjezdza z drugim akumulatorem... i wszystko zapowiada sie ok.. no prawie... kiedy juz sie wydaje ze chodzilo o akumulator nagle pod niemal samym domem auto... na drugim aku znowu wariuje... SZIT wiec ojciec wkurza sie jedzie do warsztatu. sprawdza ladowanie - miernik pokazuje 8!!! zamiast 14+... wiec pada haslo JEDNAK ALTERNATOR... no to biorą się chlopy za niego... sprawdzaja TRZEMA roznymi zabawkami kazda pokazuje WSKAZANIA WZORCOWE dokladnie takie samo jak w przypadku ZUPELNIE NOWYCH alternatorow wzietych swiezo z pułki... na chwile obecna brak pomyslow... moze przpiecia jakies... moze nie... a moze cholera wie... Regulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Mifek wspomaganie nie ma nic wspólnego z prądem. Masz na 100% walnięty alternator lub regulator napięcia w nim jak pisałem jest regulator napięcia który może pokazywać 14v ale prądowy jest walnięty i nie daje prądu w potrzebnych ilościach. W alternatorze może być zimny lut który na mierniku pokarze napięcie ale nie da prądu i dupa, a nawet jak pokarze na postoju to podczas jazdy moze wyłączać i tak dalej zostaw papudraków wyciąg sam alternator i posprawdzaj z kolegą który choć troszkę kuma i potrafi lutować może być czaśnięta któraś dioda. na 300% masz w tych 2 miejscach drobną awarię i nigdzie indziej jej nie szukaj brakuje Ci prądu a nie napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 I jeszcze jedno alternator potrzebuje około 4 koni mocy do pracy więc pasek musi być dobrze naciągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Mifek wspomaganie nie ma nic wspólnego z prądem. Astra G ma wspomaganie elektryczno-hudrauliczne,przy problemach z prądem wspomaganie może się upłynnić.Mifek spróbuj tutaj poszukać albo się zalogować i rzucić swój problem w odpowiednim dziale,na tym forum jest trochę siedzących w temacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum61.html ewentualnie poszukać w internecie na forum opla jest tego trochę,ja b.często korzystam ze swojego forum cytrynka,jako że mam Xantię,pomagają tornado zmierza w dobrym kierunku,skoro pada prąd po wymianie na inny akumulator(dopóki był prąd w aku było ok nie ma ładowania prąd w aku się kończy) , to z prądem ładowania coś jest nie tak,alternator lub regulator napięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 mifciu, posprawdzajcie wszystkie masy, te na zegarach też. No i aku, alternator i regulator nap, tak jak pisze @tornado. Gdzieś tu jest pies pogrzebany. kurde glupieje juz... dzis ojciec byl juz w drodze do mnie na podmianke (tak to juz jest ze jak moje auto szwankuje to mu swoje zostawiam i jezdze jego ASTRA G 2004 2.0 DTI). niestety w polowie drogi do szczecina - na wysokosci pyrzyc mniej wiecej auto znow padla... znow kontrolki jedna po drugiej... znow slabiunki aku i znow... brak wspomagania... tel do brata. przyjezdza z drugim akumulatorem... i wszystko zapowiada sie ok.. no prawie... kiedy juz sie wydaje ze chodzilo o akumulator nagle pod niemal samym domem auto... na drugim aku znowu wariuje... SZIT wiec ojciec wkurza sie jedzie do warsztatu. sprawdza ladowanie - miernik pokazuje 8!!! zamiast 14+... wiec pada haslo JEDNAK ALTERNATOR... no to biorą się chlopy za niego... sprawdzaja TRZEMA roznymi zabawkami kazda pokazuje WSKAZANIA WZORCOWE dokladnie takie samo jak w przypadku ZUPELNIE NOWYCH alternatorow wzietych swiezo z pułki... na chwile obecna brak pomyslow... moze przpiecia jakies... moze nie... a moze cholera wie... Regulator? szczotki ci sie w alternatorze wieszaja albo masz juz wytarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 odzyskałem auto!!!!! dziś rano krok po kroku. punkt po pukncie byl sprawdzany alternator i jak sie okazalo (BRAWO TORNADO) regulator napięcia w alternatorze szlag trafil... zapowiada się ze jednak bede mial czym jechac na ryby w piątek WIELKIE DZIEKI wszystkim za pomoc oraz rady... a co do forum opla to... zdecydowanie nie polecam... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Taaa, tornado brawo niedoceniaczu koleżeńskiTrudno Ciebie zadowolić.... Regulator napięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Eee Mifas ale micha cieszy Tylko trotki mają przewalone . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Eee Mifas ale micha cieszy Tylko trotki mają przewalone . no wlasnie mam kurna problem czy wybrac::- trocie- pstragi- a moze rzeke w ktorej sa i jedne i drugie - no chyba ze mi calkiem odwali i pojade na: x szczupaki w morzu (malo prawdopodobne) x rzeke gdzie wystepuja trocie i ladne jazie - a do tych drugich malo kto sie dobiera bo wszyscy za trocia laza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Trudno Ciebie zadowolić.... Regulator napięcia? normalnie Najmocniej przepraszam Szanownego KOLEGE to było przedostatni raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Eee Mifas ale micha cieszy Tylko trotki mają przewalone . no wlasnie mam kurna problem czy wybrac::- trocie- pstragi- a moze rzeke w ktorej sa i jedne i drugie - no chyba ze mi calkiem odwali i pojade na: x szczupaki w morzu (malo prawdopodobne) x rzeke gdzie wystepuja trocie i ladne jazie - a do tych drugich malo kto sie dobiera bo wszyscy za trocia laza E tam. Trzeba opić fakt działania auta. Jedz na Piwo <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Eee Mifas ale micha cieszy Tylko trotki mają przewalone . no wlasnie mam kurna problem czy wybrac::- trocie- pstragi- a moze rzeke w ktorej sa i jedne i drugie - no chyba ze mi calkiem odwali i pojade na: x szczupaki w morzu (malo prawdopodobne) x rzeke gdzie wystepuja trocie i ladne jazie - a do tych drugich malo kto sie dobiera bo wszyscy za trocia laza E tam. Trzeba opić fakt działania auta. Jedz na Piwo <_< <_< okazji do picia to mi w styczniu nie brakuje wiec... spoko loko.. jakos dam rade pogodzic to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ty się młody nas trzymaj a nie jakiś papudraków z forum oplowskiego,Fajnie Mifas że funguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 A 7 stycznia Mifek znowu będzie zapodawał procenty w organizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Ty się młody nas trzymaj a nie jakiś papudraków z forum oplowskiego,Fajnie Mifas że funguje Władku, generalnie się zgadzam, co by się nas trzymał. Forum oplowskie, nie jest takie złe, swego czasu byłem tam moderatorem Tylko, jak na prawie każdym Forum, nie lubią świeżaków itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Janusz zaczynałem od Omegi więc coś nie coś wiem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 [quote title=and67 napisał(a) dnia wto, 03 styczeń 2012 01:21 tornado zmierza w dobrym kierunku,skoro pada prąd po wymianie na inny akumulator(dopóki był prąd w aku było ok nie ma ładowania prąd w aku się kończy) , to z prądem ładowania coś jest nie tak,alternator lub regulator napięcia. Też poparłem tornado :)i Kube Co do forum opla,no cóż są ludzie i ludziska,na cytrynce są super forumowicze zawsze pomogą,najważniejsze że jesteś juz mobilny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi