Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ogółem zdarzyło się komuś, że elektryk padł ? Co może w nim się zepsuć w pierwszej kolejności ? Jakie są koszta takiej naprawy. Wiadomo wszystko zależy co tam padło, może ktoś miał jakąś przypadłość dokładnie z tym modelem Terrova 55 ipilot/US2 z pedałem, mam okazje kupić używany, wcześniej byłem nastawiony na MT Xi3/Xi5, teraz już sam nie wiem, pozdrawiam :)

• 0

Gdybyście mieli wybrać z Minn Koty, Terrova czy Power Drive? Te same funkcje, Power Drive zauważyłem, że nówke można za 7200zł dorwać. Jeśli dobrze zauwazyłem, to w Terrovie jest możliwość zapisu większej ilości ścieżek. Oczywiście oba mogą współpracować z Humminbirdem ?

• 0

Żeby współpracował z humminbird musi być i-pilot link, ineczej ich nie połączysz z echem. Z tego co piszesz to ani jeden ani drugi tego nie ma. Jeżeli planujesz robić sieć to raczej MG + lowrance taniej wyniesie. Ja mam powerdrive ten sezon i jestem bardzo zadowolony, nie mam żadnych dziwnych problemów jakie są opisywane w temacie MotorGuide.

• Like 1

• 0

Gdybyście mieli wybrać z Minn Koty, Terrova czy Power Drive? Te same funkcje, Power Drive zauważyłem, że nówke można za 7200zł dorwać. Jeśli dobrze zauwazyłem, to w Terrovie jest możliwość zapisu większej ilości ścieżek. Oczywiście oba mogą współpracować z Humminbirdem ?

Jest jeszcze kilka niuansy.

Terrova ma kompas, czyli możliwość skakania z krokiem 1,5m, niektórym się przydaje.

Terrova ma możliwość używania pedału i pilota . W powerdrive jest tylko pilot.

Terrova ma mechanizm do łatwego składania.

• Like 1

• 0

Witam,

Czy wiecie gdzie można w Polsce kupić model Terrova?

Obdzwoniłem juz wiele sklepów i niestety bez skutku, podobno Polski dystrybutor nie ma ich w ofercie. Na Polskę w sprzedaży są tylko Power Drive co mnie trochę dziwi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Zamów w dowolnym sklepie (teraz robią zamówienia na 2020) i w kwietniu odbierzesz. Jak dobrze pogadasz to jeszcze kupisz z rabatem a rabaty w Normark liczą od wartości zamówienia.

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 1

• 0

Czy w silniku minnkota terrova ipilot link 55lb 12V jest jakis bezpiecznik termiczny?

Akumulator Toyama 120ah( aku ma 7 miesiecy) po podlaczeniu silnika do aku dziala tylko przez chwile po czym wogole nie reaguje na przycisk start. Test baterii na silniku pokazuje pełną baterie. Rece mi opadają[emoji29][emoji29][emoji29]

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Miałem podobnie na wodzie myślałem że silnik zdechł, a to akumulator padł ot tak. Już siadam do wioseł, ale jeszcze mnie coś tknęlo i podłączyłem od echa, silnik odżył.

Spróbuj inny akumulator na początek.

Nie patrz na miernik, to bajer.

Edytowane przez Pietruk

• 0

Piotr możesz napisać coś więcej o Twoim komplecie ? mam HB 7 chciałbym połączyć z silnikiem dziobowym ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać

Istotny jest model H7. Musi mieć gniazdo NMEA/Ethernet. H7G2N to już posiada, wcześniejsze modele w tym rozmiarze- nie, choć mogę się mylić. 

• 0
Helix 10 G2N +  Ulterra 80/MDI/IP Trolling Motor with i-Pilot Link & Bluetooth- 24V-80lb-60" 

Przejściówka Humminbird AS EC QDE aby połączyć silnik z echem (moim, nie wiem jaki masz model)

A i jeśli chcesz korzystać z DI silnika to też trzeba dokupić kabelki.

No i jakąś podstawę jeśli chcesz demontować silnik. Jak na stałe to nie trzeba.

• 0

i-Pilot Link to za mało. On jest sparowany z silnikiem, a silnik po kablu z echem.

Typowej sieci nie trzeba, wystarczy punkt punkt, czyli silnik - echo. Jedynie wykorzystywane jest złącze sieci w echu.

Do Helix potrzebna jest przejściówka, do Solix nie trzeba jej.

Edytowane przez Pietruk

• 0

A ipilot link nie wystarczy do połączenia bezprzewodowego? Trzeba robić sieć nmea?

a jakie masz echo?

Jak masz Helixa to do silnika z i-pilot potrzebujesz kabelek za około 200zł i masz sterowanie z echa

Edytowane przez Robert Dorado