Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

moja ulubiona reklama minnkoty

Właśnie przez nią kupiłem ten silnik.

A że ostatnio coraz bardziej leniwy się staję to woduję łódź podobnie jak w filmie, z tym że szybki wjazd do wody tyłem ostro hamulce i siłą pędu łódeczka ląduje w wodzie (czasami dwa trzy razy jak płytki slip), potem pilotem do nogi wołam jak za daleko odpłynie  :P

Najważniejsze, włączyć silnik, raz przypadkiem mi łódź zjechała na głębokim slipie sama, mało się nie osrałem bo nie pamiętałem czy silnik włączyłem. Na szczęście włączony był.... :D

• 0

Czemu nie Force?

Maciek w tej chwili mam Motorguide 55 lb na moim Semper ku i ta moc jest wystarczająca. Zamówiłem drugiego Sempra i myślałem o Garminie, ale 24 v to kolejny aku LivePo4, poza tym 80 lbs to jak dla mnie zbytek nie wykorzystanej mocy.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

• 0

Maciek w tej chwili mam Motorguide 55 lb na moim Semper ku i ta moc jest wystarczająca. Zamówiłem drugiego Sempra i myślałem o Garminie, ale 24 v to kolejny aku LivePo4, poza tym 80 lbs to jak dla mnie zbytek nie wykorzystanej mocy.

To faktycznie nie ma co szaleć. 

• 0

Kultura pracy jest zbliżona. Moim zdaniem MK ma lepszy ekosystem niż MG, ale to wymaga dostosowania sprzętu do jednego producenta = wydatki. Jeżeli silnik jest niesieciowany, to zdecydowanie wolałbym kupić MK niż MG, ze względu na lepszego pilota i apkę na telefon, która kilka razy mi się przydała, jak go zapomniałem.

A takie pytanie Paweł. Czy warto dopłacić 1500 zł do Terrova z IP-link posiadając elektronikę Garmina?

• 0

@jac72 jeżeli zamiezasz ją zmienić w przyszłośći na HB to tak, bo dołożenie jest chyba niemożliwe, w każdym razie na pewno kosztowniejsze. Natomiast jeżeli chcesz mieć tylko dziobówkę bez integracji z echo, to nie ma to sensu.

• Like 1

• 0

Kultura pracy jest zbliżona. Moim zdaniem MK ma lepszy ekosystem niż MG, ale to wymaga dostosowania sprzętu do jednego producenta = wydatki. Jeżeli silnik jest niesieciowany, to zdecydowanie wolałbym kupić MK niż MG, ze względu na lepszego pilota i apkę na telefon, która kilka razy mi się przydała, jak go zapomniałem.

Ma być nowy pilot, z wyświetlaczem, także ta różnica stanie się pomijalna. Cenowa pozostanie....

• 0

Witam doloze swoje pytanie, kupilem niedawno lodz , brak echa , pozostal tylko przetwornik od humminbirda(bodajze xhs9 hdsi 180t)oraz antena gps, na dziobie jest minnkota powerdrive v2 70 lb z ipilotem. Czy przy tym silniku jest sens pchac sie w humminbirda, czy lepiej zostawic silnik na ipilocie a echo dowolnej firmy? Nie mam pojecia czy poprzednie echo bylo jakos polaczone z silnikiem

• 0
  • 0

Jak będziesz miał mapę z batymetrią to i po izabatach głębokości będzie zasuwała.

Robić kółka wokół punktu umie, chyba po zadanym prominiu, raz użyłem i dokładnie nie pamiętam.

A i jeszcze potrafi wracać po tym samym kursie, z czego korzystam. 

I jeszcze tempomat.

i pewnie jeszcze co nieco :rolleyes:

• Like 1

• 0

Wesołych świąt.

Chcę zacząć przygodę z dziobówką do pontonu 4.70/2.10 posiadam najnowszą echosąde helix 9 3gn czy kupując silnik minn kota power drive i- pilot 55lb bl będe musiał dokupić jakieś dodatkowe akcesoria do połączenia echosondy z silnikiem dziobowym?

no właśnie chyba tak śledze wątki i sie zastanawiam.

w ostateczności jak za dużo komplikacji co wiąże się z ceną wejde w motorguide xi3 choć wolał bym kompatybilność

Cześć. Obecnie MG nie działa z pełną funkcjonalnością w sieci nmea2000, z poziomu pilota wszystko jest ok. Generalnie i tak korzysta się z kotwicy gps, trasy można sobie zapamiętać z poziomu pilota i wracać z miejscówki do slipu w komforcie i bez sieciowania z ekranem. Ja mam posadzone MG xi3 na KMPP330, jest spoko sprawą i robi to, co trzeba- głównie z pilota.