Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To kompas elektroniczny raczej- czyli jak już to posadzić go z dala od zakłóceń magnetycznych- żelaza, pędników, kabli prądowych. 

Jak sprawdzić, gdzie nie ma zakłóceń- tradycyjnie kompasem turystycznym, nowocześnie- magnetometrem ze smartfona- o ile go on posiada.

Na mapie linę headingu wyznaczy, pewnie też zwiększa możliwości w reżimie kotwicy gps- przemieszczanie się strzałkami z pilota, który "wie" gdzie jest dziób łodzi. 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 3

• 0

Witajcie,

czy ma ktoś doświadczenie z zakupem sprzętu w Szwecji? 

Sportfiske ma dobrą cenę na Terrovę https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/minn-kota-terrova-bt-55-54-12v-ip.html

Po przekopaniu forum najbliżej mi do tej opcji - nie potrzebuję I-linka, składanie bardziej mi odpowiada niż w PowerDrive, opinie o MG jakoś mnie od niego odstraszają.

Czy mogę mieć jakieś problemy z konfiguracją sprzętu zakupionego w Szwecji vs w Polsce? Problemy z ewentualnym serwisem?

pozdrowienia

w

• 0

Witajcie,

czy ma ktoś doświadczenie z zakupem sprzętu w Szwecji? 

Sportfiske ma dobrą cenę na Terrovę https://www.sportfishtackle.com/en/artiklar/minn-kota-terrova-bt-55-54-12v-ip.html

Po przekopaniu forum najbliżej mi do tej opcji - nie potrzebuję I-linka, składanie bardziej mi odpowiada niż w PowerDrive, opinie o MG jakoś mnie od niego odstraszają.

Czy mogę mieć jakieś problemy z konfiguracją sprzętu zakupionego w Szwecji vs w Polsce? Problemy z ewentualnym serwisem?

pozdrowienia

w

Kupowałem ten sam silnik z podstawa w grudniu, z wysyłka do Norwegi. Błyskawiczna przesyłka.Silnik miałem na miejscu w ciągu dwóch dni. Dostarczone kurierem DHL łącznie z opłatą podatku na granicy (Norwegia nie jest w uni). Jest instrukcja w języku angielskim i szweckim. Pilot w menu ma język angielski.

Edytowane przez jac72

• 0

Kupowałem ten sam silnik z podstawa w grudniu, z wysyłka do Norwegi. Błyskawiczna przesyłka.Silnik miałem na miejscu w ciągu dwóch dni. Dostarczone kurierem DHL łącznie z opłatą podatku na granicy (Norwegia nie jest w uni). Jest instrukcja w języku angielskim i szweckim. Pilot w menu ma język angielski.

Dzięki serdeczne.

Korzystałeś z niego już? Jak wrażenia?

Edytowane przez wójt