Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Czy Silnik elektryczny Minn Kota POWER DRIVE GPS I-Pilot 55 lbs 12V da się sparować (skonfigurować) z HB Helix 7 G3? Czy są potrzebne jakieś kabelki? Jak nie czy pozostanie tylko i-pilot? I jeszcze jedno czy MK PD posiada możliwość szybkiego montażu (płytka podobna jak w HasWing). Puki co mam tylko echo, a szukam do zestawu dziobówki. 

Co do podstawy to dobra rzecz .  W sezonie wakacyjnym p lywam z rodziną to silnik nie potrzebny. Podstawa solidna.

post-55406-0-36146700-1623149170_thumb.jpeg

post-55406-0-97445000-1623149181_thumb.jpeg

• Like 1

• 0

Jeżeli chcesz sparowac3 helixa z PD w musisz kupić go w wersji ipilot Link.

Dziękuję za odpowiedzi, czyli potrzebny będzie ipilot link. A czy go da sie domówić zamiat ipilota. Bo iploty link widziałem w ulterrach w zestawieniu.

Edytowane przez wiwaldi1970

• 0

Witam

mam pytanie do użytkowników Minn kota Ulterra 80.Od jakiegoś roku czasu jestem w posiadaniu tego silnika na łodzi i problem goni problem.Regularnie silnik mi się zacina ustawiając się w różnych dziwnych pozycjach i jestem zmuszony do resetowania,rozkręcania tego silnika.Dotychczas zawsze udało mi się go doprowadzić do stanu dającego możliwość kontynuowania pływania,ale właśnie wróciłem z kolejnego tygodniowego wypadu i silnik tak się zablokował,że nie poradziłem sobie w żaden sposób aby go wrócić do normalnej pozycji.Najgorsze,że zawsze dzieje się to w momencie kiedy człowiek chce łowić ryby,a tu takie niespodzianki.Chętnie skorzystam z rad i wskazówek co robić,może ktoś ma podobne problemy.Może ktoś jest w posiadaniu instrukcji w języku polskim,którą chętnie odkupię jeśli jest taka możliwość..Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

• 0

Moja jest nowa, na rybach byla zaledwie tydzien w slodkiej, czystej wodzie a juz zaczyna lekko świrować. Z tym, ze moj problem lezy raczej w pilocie. Silnik nie zawsze chce sie opuscic.

Amerykanie twierdzą, ze na takie problemy jak Ty masz pomaga i to bardzo, czeste smarowanie pasa smarem silikonowym.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 0

Ja zrezygnowałem z Ulterry po rozpatrzeniu za i przeciw. Mechanizm składania może i fajny do przyszpanowania. Ale z tego co czytałem, ludzie miewają z nimi spore problemy. Niby zostało poprawione, ale z tego co czytam, to jednak nie do końca. Pomimo niedużej różnicy w cenie (miałem dobrą ofertę), poszedłem w Terrovę.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

• 0

Dzisiaj właśnie dotarłem do chyba tego samego filmu,w którym gość opisuje,że częste smarowanie silikonem ułatwia życie.Niestety w moim konkretnym przypadku od samego początku działy się dziwne rzeczy.....

Moja jest nowa, na rybach byla zaledwie tydzien w slodkiej, czystej wodzie a juz zaczyna lekko świrować. Z tym, ze moj problem lezy raczej w pilocie. Silnik nie zawsze chce sie opuscic.

Amerykanie twierdzą, ze na takie problemy jak Ty masz pomaga i to bardzo, czeste smarowanie pasa smarem silikonowym.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk