Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ja wlasnie przeczytalem, gdzies na fejsbuku, informacje zamieszczoną przez Echolotzentrum, ze Ulterra juz nie bedzie dostepna w sprzedaży. Wiec albo szykują cos nowego albo pozegnali sie z jej produkcją.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

równie dobrze może być tak, iż w przysżłym roku nie będzie dostaw bo Europa ub Polska nie jest ważnym rynkiem a towaru musi wystarczyć na inne rynki

• 0

Mam pytanko do znawców tematu.

Czy silnik Minkota  Powerdrive 45W/Spotlock Micro ma możliwość sparowania z echosondą np. Garmin SV92.

Nic o tym nie pisze czy można np. przez jakiś kabel czy Wifi, czy tylko kotwiczenie przez pilota.

Edytowane przez Jozi

• 0

Mam pytanko do znawców tematu.

Czy silnik Minkota  Powerdrive 45W/Spotlock Micro ma możliwość sparowania z echosondą np. Garmin SV92.

Nic o tym nie pisze czy można np. przez jakiś kabel czy Wifi, czy tylko kotwiczenie przez pilota.

Nie. Ten model silnika nie ma możliwosci komunikacji z ekranem jakimkolwiek. Ogólnie to minnkoty parują się z humminbirdami, ale muszą mieć w opisie modelu I-pilot link, gdzie link to możliwość podłączenia do echosondy. 

• 0

Czy ten silnik bedzie współpracował z echo humminbird?

https://visdeal.nl/t/elektromotoren/minn-kota-powerdrive-55-boegmotor

I czym sie różni wersja powerdrive 55 za 1794e od powerdrive 55/us2 za 1994e ?

Nie, nie ma w opisie I-pilot link, Uniwersal Sonar- US, czyli tradycyjne obrazowanie w przetworniku wbudowanym w pędnik. 

• Like 1

• 0

Czy podstawowy motor

Minn Kota Boat Trolling Motor 1358791 | PowerDrive 54 Inch 42 Lbs

https://www.ebay.com/itm/Minn-Kota-Boat-Trolling-Motor-1358791-PowerDrive-54-Inch-42-Lbs-/144168112263?_trksid=p2349526.m4383.l4275.c1#viTabs_0

da się doposażyć w GPS i i-Pilot, żeby posiadał funkcje kotwicy i sterowanie pilotem?

• 0

Witam Koleżanki i Kolegów chciałbym troszkę odświeżyć temat i zapytać czy któryś z forumowiczów używa mk powerdrive 45 .

Potrzebuje czegoś co głównie będzie służyło mi jako kotwica do pontonu może jakiś trolling na strefie ciszy i czy byłby to dobry wybór czy lepiej dopłacić i zakupić mg ix3 wszakże ma chyba więcej funkcji .

I

• 0

Ja mam MG i umnie wszystko działa ok .

Teściowi kupiłem MK ale samemu dołożyłem moduł do gps i teraz wszystko działa.

Tyle tylko że w MK musiał być odłączone sterowanie nożne.

W MG jest sterowanie nożne i z pilota

Edytowane przez nurek28
  • Like 1

• 0

Ja mam MG i umnie wszystko działa ok .

Teściowi kupiłem MK ale samemu dołożyłem moduł do gps i teraz wszystko działa.

Tyle tylko że w MK musiał być odłączone sterowanie nożne.

W MG jest sterowanie nożne i z pilota

Sterowanie i nożne, i pilotem=xi5

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

Powerdrive nie zrobisz sieci,terrovą tak

Mają inny mechanizm składania, w Terrovie jest sprężyna działająca na zasadzie rozwijanej miarki, która ułatwia podnoszenie/opuszczanie.

Do Terrovy możesz podłączyć pilot i pedał jednocześnie. Do PD tylko pilot.

Terrova ma opcję ipilot link (parowanie z echem), której nie ma w PD.

Terrova ma na wyposażeniu kompas.

Z jeszcze jedna różnica = to tylko moje subiektywne wrażenie - PD są cichsze, miałem i PD i Terrovy i mam wrażenie że Terrovy są jednak nieco głośniejsze.

• Like 1

• 0

Witam Koleżanki i Kolegów chciałbym troszkę odświeżyć temat i zapytać czy któryś z forumowiczów używa mk powerdrive 45 .

Potrzebuje czegoś co głównie będzie służyło mi jako kotwica do pontonu może jakiś trolling na strefie ciszy i czy byłby to dobry wybór czy lepiej dopłacić i zakupić mg ix3 wszakże ma chyba więcej funkcji .

I

Ja mam i polecam. Do twoich zastosowań się sprawdzi.

• Like 1