Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Minn kota pisze na swojej stronie, że mają problemy z łańcuchem dostaw i w pudełku może nie być elementów "none essential". Może to jest powód?

https://www.minnkotamotors.com/supply-chain-notice

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek

• 0

Minn kota pisze na swojej stronie, że mają problemy z łańcuchem dostaw i w pudełku może nie być elementów "none essential". Może to jest powód?

https://www.minnkotamotors.com/supply-chain-notice

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Wole już się nie domyslac jak jest naprawdę bo sprzedawcy oferują na olx zarówno silniki jak pedały do sterowania nożnego.

• 0

Tak tak to rozumie dlatego tez i cena się różni.

Ale tez zdziwiła mnie praktyka stosowana przez sprzedawców dotycząca gwarancji:paragon dwa lata a faktura rok.To już taki malutki szczególik.

Ale rok rękojmi jest zapewne. Tak samo jak w przypadku ekranów HB

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

• 0

Minn Kota Powerdrive 45 - mam pytanie do użytkowników, niepokoi mnie występowanie luzu kolumny silnika w panewce która obraca silnikiem. Czy występowanie tego luzu to normalne i prawidłowe zjawisko ?

Pytam ponieważ jest to dość irytujące gdy wyłączam kotwicę i włączam funkcję płynięcia górna część silnika w ramach tego luzu odchyla się i słychać taki nieprzyjemny dźwięk - stuknięcie, a dodatkowo przy pewnych obrotach około 70% mocy odczuwalne są drgania, jakby silnik przechodził przez rezonans. 

• 0

Niestety, taki luz jest. Motorguide ,którego miałem wcześniej pod tym akurat względem był na plus. Terrova jest także wolniejsza- przy tej samej masie zestawu i uciągu prędkość max jest niższa niż w MG, natomist podoba mi się przycisk sieciowy no i pilot na bogato, ale zasilany tylko poprzez dedykowany kabel i po ataku sklerozy ratowałem się apką z telefonu, bo to robi za zamiennik pilota. 

• 0

Cześć.

Jako że będzie to mój pierwszy kontakt z silnikiem elektrycznym zapytam. Gdzie można kupić części pokazane na filmiku? Kotka że stanów dokładnie z takim samym problemem jak na filmie.

.

https://youtube.com/watch?v=paU4Rhb7Lms&feature=share

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka