Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bezpośrednio nie da się połączyć silnika z echem.

Musi być i-Pilot Link.

Zestaw do rozbudowy Minn Kota PowerDrive iPilot do wersji iPilot Link ma numer katalogowy 1866550 (dla modelu PowerDrive z roku 2017 lub nowszego).

Ale pewności 100% nie mam.

Najlepiej napisz do Johnsonoutdoors, odpowiadają dość szybko.

Dziękuję za odpowiedź. To sporo wyjaśnia.

Znalazłem taką tabele, chyba już wiem...

https://minnkota.johnsonoutdoors.com/us/support/compatibility/link#PRE

Edytowane przez Guzu

• 0

Dziękuję za odpowiedź. To sporo wyjaśnia.

Znalazłem taką tabele, chyba już wiem...

https://minnkota.johnsonoutdoors.com/us/support/compatibility/link#PRE

Powerdrive 2024 są w pełni kompatybilne z Helixami N, Solixami i Apexami, w zestawie jest nawet kabel - przejściówka do ethernetu, by wejść do Helixów, które mają inny standard wtyczek i gniazd. Nawigacja działa normalnie, sterowanie z ekranu także. 

• Like 2

• 0

Mam i-Pilot LINK, ten z dużym kolorowym wyświetlaczem, niestety właśnie się zorientowałem że kabel USB zostawiłem za granicą a potrzebuje pilnie go podładować. Jest jakieś awaryjne rozwiązanie w przypadku braku kabla? Myślę nad rozcięciem kabla ze zwykłej ładowarki do telefonu i podanie 5v na te dwa piny ale nie mam pojęcia gdzie + a gdzie -.

• 0

Mam i-Pilot LINK, ten z dużym kolorowym wyświetlaczem, niestety właśnie się zorientowałem że kabel USB zostawiłem za granicą a potrzebuje pilnie go podładować. Jest jakieś awaryjne rozwiązanie w przypadku braku kabla? Myślę nad rozcięciem kabla ze zwykłej ładowarki do telefonu i podanie 5v na te dwa piny ale nie mam pojęcia gdzie + a gdzie -.

O fu.k. Z ciekawości sprawdziłem ile taki kabelek kosztuje. Nieźle, 60 eur za gówniany kabelek usb. Dobrze że się zlitowali i w nowym pilocie mam zwykłe paluszki.

Edytowane przez rower26

• 0

O fu.k. Z ciekawości sprawdziłem ile taki kabelek kosztuje. Nieźle, 60 eur za gówniany kabelek usb. Dobrze że się zlitowali i w nowym pilocie mam zwykłe paluszki.

Jeszcze bym przeżył te 60€ i zostawił go sobie na zapas ale nigdzie nie dostanę go na dziś

• 0

Panowie, wyjaśnijcie mi proszę. Jakie funkcje aplikacji One Boat Network dostępne są do obslugi silnika PD55 ? Pilot, oprócz klawiszy ręcznego sterowania posiada jeszcze kotwicę, autopilot i "królika". Aplikacja z tego co widzę w instrukcji posiada jeszcze:

- cruise control,

- waypoint,

- drift

- rekord track,

- go to

- trim/slow

Czy są to opcje dostępne dla PD czy może wyższych modeli (terrova, ulterra)?

• 0

- cruise control - czyli chyba autopilot, dostępny
- waypoint - dostępny tylko, gdy masz podłączonego Humminbirda - stawia na mapie waypointa
- drift - dostępny, tryb dryfu
- rekord track - nagrywanie trasy - chyba powinno działać, nie sprawdzałem. Chociaż jest to domena wyższych modeli...
- go to - tylko z mapą/echosondą i możliwością zapisu tras, lub spotlocków
- trim/slow - tylko ulterra

• 0

Cześć Rafał,

jaki koszt i czas oczekiwania na micro remote?

Pozdrawiam Sebastian

Tylko nowy. Czas oczekiwania 3 miesiące. Można kupić micro remote - też jest spoko i do podstawowych zadań wystarczy. Resztę obsługiwać echosondą lub z aplikacji. Micro remote też nie mamy na stanie :(

• 0

Witam serdecznie. Planuje zmienić pływadło a mianowicie :

Łódź 430 alu 2 m szeroka do tego 50-60km , plywane jedna dwie osoby średniej wielkości jeziora większe rzeki raczej z małym uciągiem .

A więc do rzeczy potrzebuje nowej dziobowki ma służyć do napływania ryb wertykalnie czasem kotwica , nie zamierzam robić sieci obsługiwać echosondą itp klasycznie z pilota w dłoni . Terrova 12 v da rade czy raczej celować w 24v.

Z góry dziękuje za wszelkie rady i odpowiedzi .

• 0

Tu bardziej chodzi o szybki obrót lodzi w celu ustawienia się do ryby lub jej napłynięciu kwestia pływania po strefie ciszy i trollingu na elektryku raczej mnie nie interesuje . Do mojej wcześniejszej łódki używałem powerdrive 45 lbs które zostało z pontonu i jak zawiało to już czuć było że stanowi to wysiłek dla sinika .

Wiem że pewnie jak bym poszperał to znajdę ale jak by był ktoś tak uprzejmy to do jakiej masy max opisane są terrova .