Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zdecydowanie Minn Kota moim zdaniem. Lepszy pilot i aplikacja na telefon. No i to co napisał Maciek - nie wiadomo jak będzie z serwisowaniem za jakiś czas, a w MK jest świetne pokrycie części i to przez długi czas.

Edytowane przez psulek
  • Like 2

• 0

Vat liczony od ceny towaru+ ceny przesyłki. Jeśli ktoś znajomy tam to przepakuje- nie będą zaglądać , jeśli przez portatle czy sklepy- dodatkowe opłaty raczej pewne.

Ściągałem ostatnio silnik skrętu do ulterry 2776521, 1140zł + doliczyli w pl 250 zł dodatkowo, i tak wyszło sporo taniej niż eu.

• 0

Witam

czy ktoś się oriętuje czy w europie jest dostęp 

Minn Kota® PowerDrive Advanced GPS Head Controller FW 2774108 

albo ta wersja 

Minn Kota® PD/BT do zaawansowanego zestawu aktualizacyjnego GPS MR FW 10001

to jest sama czapka do wstecznych wersji powerdriva w stanach jest za 300$ po zmianie  będzie w najnowszej wersji i pod echo.

Edytowane przez szpila

• 0

Jeżeli twoim priorytetem jest pływanie, to 80lb, jeżeli stabilna kotwica to 55lb. To jest mała łódka. Na 80lb masz gwarancję, że przy bardzo słabym wietrze albo bardzo słabym nurcie silnik wpadnie w oscylację i przestrzeliwanie pozycji. Co będzie się wiązać z częstą (i trochę głośną) pracą mechanizmu obracającego. Jeżeli tam gdzie łowisz mocniej wieje, albo jest nurt który wystarczająco obciąży silnik, to 80lb może się sprawdzić. Musisz się chwilę zastanowić, jakie warunki przeważaja na twoich łowiskach i jakie masz priorytety. Ja mam 80lb na łódce sporo większej i ten problem czasem mi dokucza, a na 55lb nie stawałem po prostu w mocno nurtowych miejscówkach, ewentualnie szukałem granic nurtu i spokojnej wody i to była w sumie jedyna niedogodność.

• 0

Obecnie najczęściej będę pływał w Holandii po ijssel i w niemczech po ems. Znajomy w rf420 ma mg xi5 80 lbs i w sumie sobie chwali pływając po tych wodach. Nie wiem czy można jakoś porównać te dwa przypadki a to co kupie będzie już musiało ze mną zostać