Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Wymiana modułu jedynie... nie powinno byc drogo do tej wersji silnika...

Tu masz link gdzie takie cos kupic :

https://northlandmarine.com/collections/control-boards

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Zajebiste diagramy do wszystkich mk tam wypatrzyłem...

• 0

1. Włącz silnik.

2. Włącz pilot.

3. Wciśnij i trzymaj przycisk pair na silniku (powinien piszczeć).

4. Trzymając pair na silniku wciśnij jakikolwiek klawisz na pilocie.

5. Sparowanie potwierdzą trzy sygnały dźwiękowe.

Polecam od razu sparować sobie telefon z apką, przydaje się jak zapomnisz pilota nad wodę.

• 0

Witam! Pomocy! Nowy Minnkota Poverdrive I-pilot, dwa tygodnie radości i kłopot. Znieruchmiała głowica, nie reaguje na przyciski lewo-prawo, nie obraca się po włączeniu kotwicy i autopilota. Silnik się obraca, pilot wyświetla komunikaty. Ponieważ pływałem w nocy, mogłem nacisnąć cokolwiek. Zanim zacznę reklamować może ktoś? coś!

• 0

Każdy 12v będzie ok który ma funkcję kotwicy, idąc od najtańszych to haswing (wymaga telefonu aby używać funkcji kotwicy) motorguide xi3, minnkota terrova, motpguide xi5, pozostałe jak ghost czy minnkota ulterra kosztują powyżej 10kzł i sa zwykle 24V lub 36V. Polecam ulterre, droga ale sama się składa i rozkłada wiec ulatwia to gdy jestes sam lub gdy lubisz wygodę - moja ulubiona reklama minnkoty

• Like 1

• 0

Kultura pracy jest zbliżona. Moim zdaniem MK ma lepszy ekosystem niż MG, ale to wymaga dostosowania sprzętu do jednego producenta = wydatki. Jeżeli silnik jest niesieciowany, to zdecydowanie wolałbym kupić MK niż MG, ze względu na lepszego pilota i apkę na telefon, która kilka razy mi się przydała, jak go zapomniałem.