Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak to nie zadziała. Pilot jest po BT, więc najpierw musisz go sparować z silnikiem. Chyba że dla jaj się zakradniesz ciemną nocą i sobie sparujesz. Poza tym na BT daleko konkurencji nie pogonisz - ot regulaminowa odległość :). Nie, nie snifowałem, ale może trzeba będzie zapuścić rekinka.

Edytowane przez psulek

• 0

Witam.

"Nadejszła wielkopomna chwila" - kupuję silnik dziobowy. Prośba o opinie kolegów znających temat na następujące pytanie : Czy warto zapłacić więcej za terrovę bo jego lepsze niż powerdriva cechy użytkowe (jakie), zrekompensują ten wydatek? Czy też skórka nie warta wyprawki? Z powodów różnych muszę i chcę minnkota, tak więc nie podpinajcie opinii o innych silnikach.

• 0

W Terrovie masz w stosunku do Powerdrive

- mechanizm łatwego składania

- współpracę z pedałem i pilotem jednocześnie

- dodatkową antenę GPS

- jak dołożysz dodatkowo i kupisz z ipilot link, to masz możliwość sparowania z echo HB.

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek
  • Like 1

• 0

Widzisz krzysiek, kupiłem kabinówkę 5,8m i teraz kombinuje jak założyć elektryka (takiego mądrzejszego) - na dziobie musiałbym pociąć relingi a na rufie po dołożeniu pantografu nie mam tak długich rąk abym zamontował normalny.

Haswing ma silnik rufowy sterowany pilotem. https://youtu.be/wNTicohjx68 to wersja bez gps. Wersje z gps taka dziobową tez mozna montować nanrufie, sa do tego specjalne uchwyty.

• 0

Nie wiem, jak pilot, ale pedał wprost idealnie nadaje się do korekt pozycji przy wyłączonym silniku w dryfie swobodnym (z prądem lub z wiatrem). Takie łowienie nie dość, że jest moim zdaniem bardzo efektywne, to jeszcze bardzo ekonomiczne. Generalnie wolę mieć wolne ręce, a właściwie zajęte łowieniem.

• 0

helix 10 i terrova

https://minnkotamotors.johnsonoutdoors.com/accessories/trolling-motor/us2-adapter-cable-mkr-us2-8-hb-7-pin?id=14251

To jest do wersji z US2, do Mega inny jest.

Nie napisałeś jaki masz przetwornik.

Edytowane przez Pietruk