Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Już wszystko wiem, więc tak:

W przypadku łączenia przetwornika Ulterra 80 z Garmin Striker 9SV PLUS jest wymagany przewód Minn Kota MKR-US2-12 (4pin).

W przypadku echoMAP 92sv Plus wymagane są dwa przewody:

1. Minn Kota MKR-US2-14 (8pin)

2. Garmin przejście z 8pin (niebieska wtyczka) na 12pin (pomarańczowa).

• Like 1

• 0

https://minnkotamotors.johnsonoutdoors.com/accessories/trolling-motor/us2-adapter-cable-mkr-us2-8-hb-7-pin?id=14251

To jest do wersji z US2, do Mega inny jest.

Nie napisałeś jaki masz przetwornik.

mam pierwszą generację, helix 10 si gps

• 0

Jestem ciekaw jak SI będzie obrazować jak silnik będzie wciąż korygował pozycje obracając się, zwłaszcza przy większym zasięgu.

Jakoś tego nie widzę.

Ale skoro chcą produkować to pewnie jakoś to ogarneli.

Ja to widzę jako klasyczny trolling, płyniesz i najeżdżasz zestawem na wypatrzone ryby/lokacje.

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

• 0

Patrzę w instrukcję i nie ogarniam, albo mi coś brakuje w pilocie lub Helixie.

Chciałbym aby silnik robił koła, ale w żaden sposób nie mogę tego wyklikać, jakby brakowało tej opcji.

Dwa jak zakotwiczę, to w instrukcji jest ze mogę się przesuwać , a tego też nie mogę nigdzie wyklikać.

Resety robiłem. Nie pomaga.

Ktoś pomoże?

• 0

Pod silnikiem odpada. Przeczytaj instrukcję:

Jest duży warning wywalony:

Do not install the Heading Sensor near ferrous metals or near anything that may create a magnetic field or interference. The Heading
Sensor must be installed at least 24” from magnetic or ferrous materials on the boat including the base of the motor. Installation near
the motor lead wires must also be avoided due to magnetic fields being created during high current draw situations.

Zaczep silnika jest stalowy (o ile dobrze pamiętam). Tak naprawdę nie ma znaczenia, czy będzie z boku, z przodu, byle z daleka od ferromagnetyków i przewodów w których w czasie jego działania płynie duży prąd. Musisz też ustawić w miarę równolegle do kila i skalibrować.

• Like 1