Skocz do zawartości
  • 0

Silniki dziobowe Minn Kota - Ulterra, Powerdrive, Terrova

mirko filipovic

Pytanie

Witam swoje pytanie kieruje do uzytkowników silnika Minn Kota PowerDrive i-pilot, zamierzam zakupic takowy silniczek wraz z pilotem , {najprawdobodobniej za wielkiej wody - najkorzystniejsza cena} , czy obsluga pilota należy do intuicyjnych , obawiam sie technicznego anglieskiego w instrukcji , dziekuje i pozdrawiam

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

• 0

Istotny jest model H7. Musi mieć gniazdo NMEA/Ethernet. H7G2N to już posiada, wcześniejsze modele w tym rozmiarze- nie, choć mogę się mylić. 

mam model Helix 7 Chirp Si GPS2 czy do tego da się sparować silnik dziobowy ?

Edytowane przez uups

• 0

Miałem podobnie na wodzie myślałem że silnik zdechł, a to akumulator padł ot tak. Już siadam do wioseł, ale jeszcze mnie coś tknęlo i podłączyłem od echa, silnik odżył.

Spróbuj inny akumulator na początek.

Nie patrz na miernik, to bajer.

Tylko ze problem jest tego typu ze po zamontowaniu wszystkiego na lodce silnik przestaje dzialac po 5-10min a jak wyjme aku i zdejme silnik z lodki i sprawdze w domu na stole to wszystko nagle bangla[emoji848][emoji25][emoji29] magia!

Pierwszy raz sie to zrobilo gdy wedkowalismy po nocy kiedy bylo -5stopni...gdzies po 3-4h silnik sam sie wylaczyl.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

• 0

Hehe zapomniałem o znaku zapytanie... no i mam za swoje :). Tak czy siak jest może ktoś na forum, kto miał z tym do czynienia i pokusiłby się o wady w stosunku do tych droższych powerdive'ów. Dla przypomnienia chodzi o: Minn Kota - PowerDrive 45 lb Spotlock Micro.

pozdr.

• 0

Nie znalazłem info o foot pedal. Jeżeli nie, to ma pilot bardzo podobny w koncepcie do starszych pilotów MG,do nawigacji, trolla, to sterowanie z pilota jest średnio wygodne, ale jako kotwica GPS to ciekawa cenowo alternatywa dla MG, zwłaszcza dla mniejszych łodzi.Tym bardziej, że niżej to już Cayman, którego ceny nie znam, ale pewnie będzie bliżej 4 niż 3kpln a MG to ok 6k. 

MK pełnofunkcjonalne to jeszcze drożej wychodzi- jak wiadomo. 

Ciekawa sprawa w każdym razie. 

Fajne opisanie od sąsiadów ze wschodu:

https://www.laivynas.lt/elektriniai-varikliai/minnkota-elektriniai-varikliai/minn-kota-powerdrive-45-lb-54-spotlock-micro/1780

• 0

Dzięki, ale to ogólnie chyba o spot locku. A widziałes gdzies ten silnik na tej stronie, bo nie moge znaleźć...

Edit: cos tam udało sie znaleźć:

"Tak więc świadomie zrezygnowano z pedału nożnego, czujnika kierunku lub znacznie droższego większego pilota iPilot BT z szeregiem funkcji, które zwykle wykorzystują tylko bardzo zapracowani wędkarze."

Edytowane przez i_de

• 0

Witam. Silnik powerdrive v2 ipilot, czy ktos sie spotkal z problemem nie działającej kotwicy? Po wcisnieciu przycisku kotwicy, trasy czy funkcji N silnik zachowuje sie jak na filmie. Czasami obraca sie dookola do oporu a czasami przez caly czas koryguje pozycje. Zasieg na pilocie na full, baterie naladowane.

https://youtu.be/cVhixasWKdo