WhiteWillow Opublikowano 19 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Że żart to się domyśliłem Informacja o wejściu srebrniaków do Parsęty jak dla niektórych może być cenna, jedynie forma przekazania informacji przeciętna bo zdjęcia wg mnie nie maja najmniejszego związku z wędkarstwem, nie mówiąc o ich jakości, wyglądają jak skany z WW rocznik '89 A troci, nawet 2 razy mniejszej nie złowię bo nie umiem troci łowić i nie interesuje mnie łowienie tego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 19 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Ryba ladna ale jej stan i same foto to masakra,szkoda ze nie moga zrobic raz na zawsze porzadku z takimi fotami na forsie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 23 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Troć z przepławki na Wieprzy w Darłowie. Na fotce to nie ja jakby ktoś się pytał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 A ja tylko zapytam jak to jest z odłowami troci przy takich przepławkach, rzadko bywa w takich rejonach liczylem na jakiś komentarz jakiegoś pomorskiego trociarza. Czy taka ryba złowiona po oddaniu ikry( jeśli w ogóle oddaje)dostaje w łeb? Jak to jest w rzeczywstosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 A ja tylko zapytam jak to jest z odłowami troci przy takich przepławkach, rzadko bywa w takich rejonach liczylem na jakiś komentarz jakiegoś pomorskiego trociarza. Czy taka ryba złowiona po oddaniu ikry( jeśli w ogóle oddaje)dostaje w łeb? Jak to jest w rzeczywstosci. Obecnie odłowy na przepławce służą tylko i wyłącznie do pozyskania mięsa. W kulminacyjnym momencie ciągów czyli październik-listopad ryby wyławiane są dojone i na większości naszych rzek dostają w 100% w łeb. Na Łebie i Słupi z tego co wiem część ryb się uwalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Chyba lepiej jest zasięgnąć info na Fors lub Balt. Kolega, R.I.P. Bujo, kiedyś miał dobre info. Poza tym, Koledzy z zachodniopomorskego, niektórzy piszą do pism wędkarskich, mają najświeższe wiadomości. Każdy rok jest inny. Problemy też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 dyskusja nt. zasad publikacji zdjęc została wtydzielona do odrębnego wątu w dziele poświęconym regulaminom, tutaj proponuje się skupić na meritum czyli rybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Trafil mi sie zajebiaszczy poranek w sobote. W niespelna 5 godzin zaliczylem kilkadziesiat bran i okolo 30 ryb do reki. W wiekszosci drobnica, ale kilka sztuk juz przygielo kija i trafila sie jedna slicznota. Nie mierzona, tak na oko pod 60cm. W Polsce takie ryby nie robia wrazenia, ale w Szkocji, to juz sie klasyfikuje pod gruba troc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 ładna trotka - z chęcią bym takich połowił.ja dziś próbowałem wymęczyć jakiegos łośka nowych switchem, ale tylko potrenowałem rzuty pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jak nie robią wrażenia Ja na 5 wypadów mam 1 rybę na koncie Co prawda 68 cm ale szczerze wolał bym na każdym złowić 2 ryby do 50 cm A jak się rodzynek czasem trafi tylko się cieszyć Piękna ryba GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Gratuluję troci-może parę słów o muszce i jej prowadzeniu?pzdr.kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Lapalem w estuarium rzeki Ythan podczas odplywu. Zaczalem najpierw od 5cm streamera imitujacego malego dobijaka (sand eel), muszka zwie sie Ythan Terror i prowadzilem ja agresywnie, rzut i szybkie zbieranie. W miare jak woda opadala ryby robily sie coraz bardziej wybredne, wiec zaczalem kombinowac i stosowac coraz mniejsze muszki lagodniej prowadzone. Ryba dnia polakomila sie na Edytora. Najpierw ja wypatrzylem jak sie splawila, drugie podanie, muszka po luku schodzi spokojnie w stanowisko, branie, zaciecie, i kilka minut super zabawy. Robiac fotke mialem moment zawahania i juz widzialem rybe w wedzarce ale ostatecznie odplynela bez uszczerbku na zdrowiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Wow ! Pięknie @lukomat, pięknie. Piękne foto, piękny opis i piękny finał. Po prostu kwintesencja tego co chciałoby sie widziec / czytać na jerkbait.pl a wiec jednak - można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Witam, pozwole sobie odświerzyć wątek ponieważ mój kolega zadzwonił do mnie chwaląc się, że udało mu się dziś na górkach zachodnich dostac dwie podwymiarowe trotki, oczywiście trafiły do wody. Czyżby była szansa, że jesienne trociowanie się rozpoczęło? Może jakies spostrzeżenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Kolego jeśli Ci chodzi o trociowanie w morzu, to rybki już jakiś czas temu się pojawiły i pojawiają. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 @stubek, może warto sprawdzić okresy ochronne. Wówczas może dasz spokój "jesiennemu trociowaniu".Bałtyk oczywiście już gdzieniegdzie otwarty do trociowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 jedni mają dostęp do rejonów otwartych, a inni... już przebierają nóżkami nad pudelkami i kolejny raz sprawdzają ostrość kotwic w arsenale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Kolego jeśli Ci chodzi o trociowanie w morzu, to rybki już jakiś czas temu się pojawiły i pojawiają. pozdro Kolego sprawdź co to sa Górki zachodnie i wtedy sie mądruj. Czyżbyś wszystkie rozumy pozjadał i uważał się za najmądrzejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Uprasza się o spokój w dyskusji i kulturę słowa pisanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 potwierdzam, ze "srebarka" są w brzegu w okolicach Mechelinek i Rozewia złowiono już kilka ładnych szt (powyżej 70cm)- z każdym dniem szczęśliwców przybywa,jeszcze troszkę, jeszcze chwila i zacznę trollingowac po swoich ścieżkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stubek Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Czesc Wojtuś Ależ mi sie morda ucieszyła, żem Cię tu ujrzał Pozdrawiam serdecznieMy ze Sławem jak skończymy fuszki mamy zamiar potrollowac nieco po zatoce za sreberkami. Jak bedziesz pierwszy daj proszę znać. Wieści również są mile widziane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 pierwsze słone trociowanie za mną. prawo frajera niestety nie zadziałało, choć było blisko. dynamiczne branie, krótki hol i fajna ryba spada. pewnie kotwiczka w zamku była za mała. na osłodę udany test badyla z rodmasu, na maksymalnym dystansie zarejestrował branie solidnej mikroflądy D:D:D:D pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Byłeś w Jastrzębiej Górze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) Jersey ale mięcha pewnie masz na pół zimy :lol: . Edytowane 12 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Czesc Wojtuś Ależ mi sie morda ucieszyła, żem Cię tu ujrzał Pozdrawiam serdecznieMy ze Sławem jak skończymy fuszki mamy zamiar potrollowac nieco po zatoce za sreberkami. Jak bedziesz pierwszy daj proszę znać. Wieści również są mile widziane;) wieści są takie, ze Andrzej przywalił w tą niedziele 10 szczupaków (Wiesz gdzie )dlatego trocie odkładamy jeszcze na później,nie wiem jak w innych rejonach ale w okolicach Mechelinek w trollingu koledzy mówili mi, ze było teraz słabo z trociami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi