Skocz do zawartości

TROCIE 2012

dzerwys

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego Januszu. Świetnie, że przypomniałeś swój artykuł, dzięki! Skromność tu zbędna, bo wartość tekstu wysoka - krótko, zwięźle, obrazowo, z własnego doświadczenia i z fotkami dla poglądu. Nie wiem jak, ale przeoczyłem ten tekst, a nie sądziłem, że są jeszcze takie w czeluściach archiwum jerkbaita. :D Na trocie chętnie bym się kiedyś wybrał, spróbował, ale raczej na wchodzące ryby. Najbliżej mi nad Inę, widać że Ci co umieją, to łowią (gratulacje @Dzerwys), czyli ryba jest, da się. A żelastwo na dobrą sprawę odkrywam na swój użytek od roku, dwóch dopiero. Przepraszam za OT.

Pozdrawiam

Grzesiek

Artykuł faktycznie może się przydać jeśli ktoś się wybiera na trotki,przystępne i fachowe opisy :D

Jak byłem w środę nad Parsętą to znalazłem w kretowisku nad brzegiem rzeki b.starą karlinkę ale nie wylądowała w wodzie oj nie.Zasili mój zbiór starych wahadłówek :D

I do mnie wreszcie uśmiechnęło się szczęście właśnie wróciłem z 3 dniowego wypadu na Słupię.

Keltów praktycznie nie ma już w rzece za to sztormy na Bałtyku zagoniły świerzutkie rybki do rzeki.

Po czterech latach nauki i zdobywania doświadczeń wreszcie udało się wydłubać srebrą samiczkę 65 cm :mellow:

To moja pierwsza troć - wspaniała, waleczna i grubiutka ryba. Gęba cieszyła się jak nigdy zwłaszcza gdy robiła 2 piękne świece w trakcie holu. Jak zwykle nie było aparatu jak byl potrzebny zdjęcie z tel :(

.

Przynęta wobler serdecznego kolegi Edka Jankowskiego z Czarnego.

post-2991-1348916229,4359_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

A czym tu się chwalić ,tymi biednymi chuderlakami :wacko: .

Toż ten wątek nie tylko po to jest, by się chwalić B) Ale też napisać, zdać relację z tego co się działo, gdzie się było itd. Też nie mam czym się chwalić, jakiegoś pizdryka ustrzeliłem, ale generalnie lipa, choć w pierwszej połowie stycznia trochę srebra na Parsęcie trafiono. ;)

Na Inie rybki są kto ma czas to ma wyniki...Woda wysoka ale może po tych przymrozkach opadnie.

Po dłuższej przerwie może się wybiorę na dniach jak czas pozwoli.

Ryby w porównaniu do innych rzek są już w dobrej kondycji ale na bank przyczyniła się do tego łagodna zima no i jadła dla nich w Inie nie brakuje :D