Melanzyk Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Witam. Proszono mnie o takie wideo setki razy. Nie znalazłem tematu pod który bym mógł to podpiąć więc zakładam nowy.Poradnik jak rzeźbić łuski Melek style. Mam nadzieję, że się podoba bo kosztowało mnie to sporo pracy PozdrM 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Praca niemalże jubilerska Gratuluję wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Świetny filmik Świetne wykonanie Tak sobie myślę, że jak przy samej końcówce rzeźbienia coś się omsknie to wszystko szlak trafi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (...)Tak sobie myślę, że jak przy samej końcówce rzeźbienia coś się omsknie to wszystko szlak trafi :/ Ludzie opanowali uzupełnianie ubytków w zębach, to w woblerach nie dadzą rady? I na takie kłopoty znajdzie się rada. Odrobina zwykłej sody, cyjanoakryl, trochę cierpliwości i nie ma śladu, że coś się omskło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Super film instruktażowy , widać , że cierpliwość to podstawa przy tej ,,robocie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ludzie opanowali uzupełnianie ubytków w zębach, to w woblerach nie dadzą rady? I na takie kłopoty znajdzie się rada. Odrobina zwykłej sody, cyjanoakryl, trochę cierpliwości i nie ma śladu, że coś się omskło hmmmmm. ....soda i klej .......Pan powiada Przydatna podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Niech służy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Wszelkiego rodzaju szpachle epoxy też dają radę. W zasadzie można też uzupełnić glina w trakcie robienia formy. I to zdecydowanie najprostszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 a jak robić łuskę drobną? Chciałbym w moich przegubowcach taką zrobić jak np tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 a jak robić łuskę drobną? Chciałbym w moich przegubowcach taką zrobić jak np tu: wzór łuska.jpg Taką jak tutaj to musisz odcisnąć w jakiejś grubej folii, zaaplikować na przynętę i wtedy zrobić formę. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) a jak robić łuskę drobną? Chciałbym w moich przegubowcach taką zrobić jak np tu: wzór łuska.jpgNajprościej tak jak przy produkcji woblerów.Wytłocz sobie wzór na folii alu.Nanieś na wzornik.Wyrównaj łączenia.Zrób formę. Edytowane 29 Marca 2018 przez Loco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 a jak robić łuskę drobną? Chciałbym w moich przegubowcach taką zrobić jak np tu: wzór łuska.jpgHmmm jakoś znajomo mi to wygląda. .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Hmmm jakoś znajomo mi to wygląda. ..bo to Twoje żyletki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Gdzie dostanę taką siatkę i pod jaką nazwą jej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Gdzie dostanę taką siatkę i pod jaką nazwą jej szukać? druszlak z Biedronki Naprawde ja kiedys kupilem z taka sateczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 W marketach idź na stanowisko gdzie sprzedają filtry do okapów wentylacyjnych kuchennych . Tam znajdziesz siateczkę tego rodzaju w różnych wielkościach . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 A co się stało z kolegą że znikł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 A co się stało z kolegą że znikł ?Kto znikł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 A takie głupie pytanie jak przyklejacie taką taśmę z odciśniętą łuską do wobka ? Bo jak dociskam delikatnie palcem żeby dokleić to się prasuje na gładko . Czy do tego folia samoprzylepna musi być grubsza jakaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Ja używam grubszej taśmy alu i wzór pozostaje widoczny. ważne, aby mocno odcisnąć. Ja odciskam od siatki metalowej lub śrub z różnymi gwintami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Tubylec1982, kup sobie taśmę 3M samoprzylepną (taką do kominków/wentylacji] i nie będziesz miał problemów z "rozprasowywaniem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 5 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2021 (edytowane) Jaki materiał na wykonanie modelu byście polecili tak żeby łatwiej się w nim rzeźbilo? Obecnie ćwiczę rzeźbienie łuski na klocku drewnianym mojego syna ale muszę przyznać że nie jest łatwo, klocek jest mega twardy :/ Edytowane 5 Stycznia 2021 przez Mateo1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2021 Znalazłem też taki sposób rzeźbienia łuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi