Jeziorm 1 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Panowie juz kilka ladnych lat wybieram sie na belony i zawsze cos wypada...w tym roku obiecalem sobie i synowi ze muszę jechac.Mozecie podpowiedziec w jakie miejsce najlepiej celowac?Wiem ze z terminem ich obecnosci przy brzegu jest roznie i trzeba sie posilkowac informacją od miejscowych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Cześć.Jak z łódki to Jastarnia, z brzegu Orłowo lub Rozewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Ja łowiłem z łódki w zatoce na wysokości Chałup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 2-gi weekend maja okolice Orłowa. Będą na 100%,a czy będą brać to zależy od temperatury wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Orłowo na prawo od mola jakieś 300m. Tylko weź spodniobuty, bo do wody trzeba wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zatoka pewna w weekend majowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 No własnie ja wolalbym z brzegu (brodząc) niż z łodki.Ewentualnie macie jakies namiary na łodki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 W Orłowie można wejść do wody praktycznie na długość mola, nawet za. Rok temu to było eldorado i piękna pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Sprecyzuj, o który odcinek Bałtyku Ci chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jeśli chcesz łowić duże belony daruj sobie maj. Belona wchodzi do Zatoki około połowy maja na tarlo. Trwa ono (w zależności od pogody, a zwłaszcza temperatury) ok. 2 tygodni. W tym czasie biorą z reguły samce do 60-70 cm. długości. Miedzy 5 a 15 czerwca zaczynają brać wyposzczone po tarle samice w wymiarach 80-90 cm. i wtedy zaczyna się prawdziwe Eldorado. Podczas jednego rejsu z Jastarni z Maćkiem zdarza się do 70 belon na twarz ! Łowimy bez dozbrojek, wiec C&R jest regułą, a brak dozbrojek powoduje też dodatkowe niesamowite wrażenie. Jeśli trafi się na ławicę, to każdy rzut to branie, a właściwie 3-4 brania, bo pojedyncza kotwica niełatwo wbija się w kościsty dziób bałtyckiego marlina, a przynętę, która wypadła z pyska jednej natychmiast chwyta następna belona .Szkoda, że tak da się łowić tylko przez max 2 tygodnie w roku... Jeśli chcesz na priv podam ci telefony do szyprów w Jastarni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ok.super.poprosze te namiary. ps jakich przynet uzywacie?jaki sprzet? Lowilem trocie z brzegu i tutaj jakies pojecie mam ale z belonami to zupelny beton???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Warto przeczytać przed wyjazdem na belonę: http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/relacje/%e2%80%9ekaszubskie-marliny%e2%80%9d-r76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Cześć,Czy jest ktoś chętny na wyjazd na belonę w weekend 19-20.05? Nocleg mam zarezerwowany, chcę ciągnąć swoją łódkę (w 2017 wyjazd był bardzo udany). Szukam kogoś z okolic Warszawy, najchętniej z samochodem z hakiem - moja łódka.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Gdzie są jakieś dogodne miejsca na zatoce gdzie można zwodować ponton i zapolować na belonkę?W sumie nawet nie potrzebuje slipu, wystarczy miejsce gdzie w miarę blisko podjadę autem i zrzucę gumiaka do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Gdzie są jakieś dogodne miejsca na zatoce gdzie można zwodować ponton i zapolować na belonkę?W sumie nawet nie potrzebuje slipu, wystarczy miejsce gdzie w miarę blisko podjadę autem i zrzucę gumiaka do wody.Np. tu. Droga 216 Puck - Władysławowo, z tego parkingu na mapce:http://umap.openstreetmap.fr/en/map/jeziora-fmi_124365#16/54.7284/18.4051 Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Cześćbiega/pływa ktoś z Was za beloną w Bałtyku u nas?Chodzi to za mną od kilku lat.zpdrtomek Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez domeldoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Pływa ale jeszcze nie teraz. Planuję 19-20 maja. W ubiegłym roku byłem po raz pierwszy, też planowałem od kilku lat....i chyba co rok będę jeździł P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Podłączę się Planuję wyskoczyć w tym roku , prosiłbym o informacje ...Wybieram się do Jastarni w połowie maja Może jakieś info gdzie uderzyć , co zabrać Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Proponuję zamiast kotwiczek i dozbrojek dowiązać 10-12 cm włóczki wiskozowej . Nie kaleczymy ryb. Pamiętajmy one do zatoki wchodzą na tarło ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Podłączę się Planuję wyskoczyć w tym roku , prosiłbym o informacje ...Wybieram się do Jastarni w połowie maja Może jakieś info gdzie uderzyć , co zabrać DziękiPrzeczytaj wątek od początku - jedna strona- tam masz wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maguras Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Były już jakieś kontakty?Lepiej jechać 12 czy 26 maja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epopado Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Nic nie wiem...ja się wybieram 19 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 3 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Były już jakieś kontakty?Lepiej jechać 12 czy 26 maja?http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/52-wedkarstwo-morskie-forum-ogolne/116616-trocie-w-morzu-mucha-i-spinning-2018?start=290#178522 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Na rozewiu i w jastrzebiej jeszcze nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/52-wedkarstwo-morskie-forum-ogolne/116616-trocie-w-morzu-mucha-i-spinning-2018?start=290#178522Biorąc pod uwagę sygnały, że wciąż jeszcze brania są sporadyczne,to nie ma chyba pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi