marek6299 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 a jak z beloną bierze coś czy nie zero informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Byłem nad Zatoką od poniedziałku , belona jest i bierze...piękna, silna ryba Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek6299 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Byłem nad Zatoką od poniedziałku , belona jest i bierze...piękna, silna ryba Polecam a gdzie na zatoce jeśli można wiedzieć? z łodzi czy z brzegu ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Belona jak wchodzi w Zatoke to jest wszędzie i można łowić z brzegu i z łodzi. Pewnie sa lepsze i gorsze miejsca ale ja łowiłem je dwa razy, tylko z brzegu i za każdym razem łowiłem od kilku do kilkunastu ryb. Trzeba jechać i łowić a nie o wszystko pytać. Ok 20 maja zawsze jest w Zatoce, założyć wąską wahadłówkę najlepiej zamkerówke jak ktoś ma i sukces murowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 (edytowane) a gdzie na zatoce jeśli można wiedzieć? z łodzi czy z brzegu ? z góry dziękuję Mieszkasz w Redzie i oczekujesz od innych informacji na temat łowienia belony? No, ale może ktoś ze Śląska lub Małopolski ulituje się i udzieli ci kilku rad Poza dwiema powyższymi, od kolegów z Mazowsza i Pogórza. Edytowane 19 Maja 2018 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Łowiłem od Kuźnic po Hel, tylko z brzegu ( jak zobaczyłem ten "tłum" na łodziach stwierdziłem , że wolę samotność Z brzegu kij ponad 3m ( ja miałem 3,2m ) , kołowrotek 3000-4000 , żyłka 0,22 lub peletka 0,10-0,12 wystarczy...Przynęty w granicach 20-25 gr, raczej blachy ( mnie się wobki nie sprawdziły ), kolor od srebra, po zieleńSzukaj tzw. " lamparciego dna" , i nie koniecznie im dalej w wodę tym lepiej , miałem dzień że stałem w wodzie po kolana i łowiłem Spodniobuty warto mieć , chociaż woda w Zatoce dużo cieplejsza niż w Bałytku ;DW przyszłym tygodniu będę w Pucki, spróbuję z drugiej strony, dam znać Polecam piękna , silna i waleczna ryba I nie przejmujcie się spadkami , to normalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 A w Stegnie da radę gdzieś złowić belone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek6299 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Mieszkasz w Redzie i oczekujesz od innych informacji na temat łowienia belony? No, ale może ktoś ze Śląska lub Małopolski ulituje się i udzieli ci kilku rad Poza dwiema powyższymi, od kolegów z Mazowsza i Pogórza.ja byś przeczytał wszystkie moje posty to byś wiedział że jestem POCZĄTKUJĄCY a pytam osób z doświadczeniem o kilka rad a to że mieszkam w Redzie nie znaczy że jestem doświadczonym wędkarzem a gdybym miał więcej czasu pojechałbym i zobaczył obadał łowiska Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek142 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 witam belona pojawiła sie na stogach przy terminalu nistety na razie tylko z łodzi w odległosci ok 1 km od lini brzegowej bylo naprawde fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 ja byś przeczytał wszystkie moje posty to byś wiedział że jestem POCZĄTKUJĄCY a pytam osób z doświadczeniem o kilka rad a to że mieszkam w Redzie nie znaczy że jestem doświadczonym wędkarzem a gdybym miał więcej czasu pojechałbym i zobaczył obadał łowiska Pozdrawiam Z wędkarstwem to podobnie jak z kobietami, można pytać "doświadczonych", można oglądać w internecie, ale dopóki sam nie spróbujesz to nie doświadczysz istoty tematu . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@WEŁ Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 A w Stegnie da radę gdzieś złowić belone?Cześć, to mój pierwszy powitalny post na tym forum.Odpowiadając koledze - na mierzei wędkuję od kilku lat, głównie na początku czerwca w KR i KM. W Stegnie na 100% znajdziesz belony. Najważniejsze w tej zabawie są okulary polaryzacyjne, dzięki którym ich miejsca namierzysz. Połamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Dziś Jastarnia. Wypłynięcie przed 6 rano, powrót ok. 14.00. 74 belony na dwóch. Szyper też łowił, ale i musiał sterować więc tylko 21 szt. Pod "Prezydentem" na płyciznach jeszcze ich nie ma, brały w odległości 400 , 600 m od brzegu. Ale ławice chodzą wielkie. Jak się na nie trafi to można złowić 10- 15 szt. w ciągu kwadransa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Cześć, to mój pierwszy powitalny post na tym forum.Odpowiadając koledze - na mierzei wędkuję od kilku lat, głównie na początku czerwca w KR i KM. W Stegnie na 100% znajdziesz belony. Najważniejsze w tej zabawie są okulary polaryzacyjne, dzięki którym ich miejsca namierzysz. Połamania. Dziękuję bardzo za odpowiedź. Okulary posiadam więc zapewne coś uda mi się namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Panowie, warto jutro ruszyć w stronę zatoki? Jest szansa w weekend połowić belony, jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Panowie, warto jutro ruszyć w stronę zatoki? Jest szansa w weekend połowić belony, jak sądzicie?Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Zdecydowanie TAK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mijon Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Cześć,Chcieliśmy wybrać się na weekend bożego ciała nad morze na belonę.Jestem z Poznania i zamysł był kierunek Chłopy. Czy jest tam szansa na belonę? Jeśli nie to gdzie proponujecie się wybrać? Rok temu pojechaliśmy na Rozewie i niestety byliśmy za szybko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Jutro atakuje z kuterka z Jastarni i myślę, ze jak co roku ostatni weekend maja mnie nie rozczaruje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mijon Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 My szukamy miejsca z brzegu w spodniobutach - coś oprócz zatoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@WEŁ Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 (edytowane) My szukamy miejsca z brzegu w spodniobutach - coś oprócz zatoki? Może Augustyna Wam podpowie...Wpisz w wyszukiwarce; Augustyna temperatura wody w zatoce. Jedynie w kole Świnoujścia temp. jest ok. Edytowane 26 Maja 2018 przez P@WEŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mijon Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Niestety patrząc po Augustynce woda ciepła raczej w zatoce... stąd było moje pytanie czy ktoś jest/będzie/był/wie czy gdzieś indziej na wybrzeże warto się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrysAdam Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Dzisiaj obszedłem cały cypel Rewski w spodniobutach przeczesała ile się dało i nic... a jak jakiegoś glona zachaczyłem i wyjołem to na nim było pełno ikry, tak wiec to chyba już „po zawodach”.Czy ktoś może w innych miejscach miał lepsze wyniki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Dziś w Piaskach brały belony, ale słabo,trafiło się parę fląder i turbot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Z Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Od piątku obławiam plażę w Orzechowie, po belonach nie ma śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi