radek_u Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 A Puck i okolice dzieje się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@WEŁ Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Dziś na Mierzei Wiślanej od 9.30 do 11.30, 5 belon ( średnia długość to ok. 65 cm ), kilka się spięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Równo tydzień temu na Zatoce Puckiej z Jastarni połowiliśmy (z małymi przerwami) do bólu.....nadgarstka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechanR Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 (edytowane) Witam Was, posiadam ponton kolibri 300 KM ze spalina 4 KM. Głupota się wodować w zatoce? Pływanie gdzieś w miarę blisko brzegu. Edytowane 7 Grudnia 2018 przez ciechanR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Czemu głupota?. Wszystko zależy od wiatru. Skoro można brodzić to i gumiakiem popływasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Gdzieś jest wątek o pływaniu pontonem na morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 7 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 W tym roku jak byłem w maju 2 gości pływało na łodzi, o kadłubie coś pod 3m nie pamiętam dokładnie. Było ich 2 a na wodzie nie było flauty. Jednostka dawała radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacenty75 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Spokojnie dasz radę, monitoruj jedynie siłe i kierunek wiatru - rózne "jednostki" na zatoce widziałem i dawały radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mendes Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ze 3 lata temu byłem w Ustroniu Morskim za trociam pobrodzić. Na ujściu Czerwonki widziałem faceta jak na wiosłach naginał przy sporych falach. Myślę wariat jaki czy co? Ponton zwykły taki 2.60m. Zagadałem go jak spływał i mówił, że najważniejszy kierunek wiatru. On miejscowy i już od paru lat tam pływa, więc ma doświadczenie. Ja jak dokupię do swojego kolibri silnik na pewno spróbuje. Prawda jest taka że trocie często są poza zasięgiem rzutu w odległości powiedzmy 200-300m od brzegu. Byłem nad morzem za trociami już kilkanaście razy i wiem co gadam. Co prawda ten wątek dotyczy belon ale koledze o tej porze roku chyba nie o nie chodzi. Najważniejszy rozsądek i włączone myślenie. Ja za 3 tygodnie jak mi praca pozwoli melduję się na plaży z wędką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Ze 3 lata temu byłem w Ustroniu Morskim za trociam pobrodzić. Na ujściu Czerwonki widziałem faceta jak na wiosłach naginał przy sporych falach. Myślę wariat jaki czy co? Ponton zwykły taki 2.60m. Zagadałem go jak spływał i mówił, że najważniejszy kierunek wiatru. On miejscowy i już od paru lat tam pływa, więc ma doświadczenie. Ja jak dokupię do swojego kolibri silnik na pewno spróbuje. Prawda jest taka że trocie często są poza zasięgiem rzutu w odległości powiedzmy 200-300m od brzegu. Byłem nad morzem za trociami już kilkanaście razy i wiem co gadam. Co prawda ten wątek dotyczy belon ale koledze o tej porze roku chyba nie o nie chodzi. Najważniejszy rozsądek i włączone myślenie. Ja za 3 tygodnie jak mi praca pozwoli melduję się na plaży z wędką.Naginał na wiosłach dlatego bo tylko tak da się tam wyjść na otwartą wodę. Byłem tam 2 lata temu i miejscowy znajomy wychodził łodziami z tej rzeczki na wiosłach. Stan rzeki nie pozwala za bardzo na wypłynięcie na silniku. A co do troci to pierwszy raz tam widziałem jak ładnie wychodzą i się pokazują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Panowie mam zamiar w 2019 wybrac sie na belony.Mam pytanie o przynety:czy smukle wahadla beda ok?czy da rade polowic na woblery boleniowe?co sie sprawdza wam najlepiej?na co lowicie?Z gory dziekuje za udzielenie odpowiedzi pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Jaxon ukla tylko codziennie musisz po łowieniu myć bo na drugi dzień sama rdza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Wystarczą 3-4 smukłe wahadła a różnym stopniu wykrepowania i nad wodę Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Wielkie dzieki Panowie za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechanR Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 No Panowie jeszcze lekko ponad 2 miesiące i będziemy się za belonami uganiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Też mam zamiar się wybrać pierwszy raz w tym roku, możecie podpowiedzieć jak wykupić zezwolenie, planuje Orłowo w okolicy 25 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Na stronie OiRM Gdynia masz numer konta do wpłaty Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Na stronie OiRM Gdynia masz numer konta do wpłaty Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalkadzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechanR Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Gdzieś się już pojawia belona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Gdzieś się już pojawia belona?Na Górkach już słyszałem o 2szt w ciągu ostatnich 2-3 dni. Edytowane 3 Maja 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Z tego co wiem, na razie trafia się tylko na pełnym morzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 dzisiaj na zatoce dokładniej Żucewo 10sztuk i jedna trotka 55cm do tego dużo brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 (edytowane) Na Rugii wszystkie zatoki zapchane belonami. Tłuką we wszystko co się rusza, ze szczupakowymi baitami włącznie Edytowane 3 Maja 2019 przez spinnerman 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciechanR Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Jak myślicie może być belona w okolicach Trójmiasta w okolicy 18-19.05? Tylko wtedy mogę przyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 17-19 maj będzie Beloniada Pucka. To chyba dobry sygnał do tego, żeby zaczęły się belony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi