ciechanR Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Ja dopiero w czwartek się wybieram niestety ale z tego co mówili że belona składa tarło to za kilka dni powinna braćJuż bierze. Dziś na Orłowie koledzy po kompleciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 A konieczne sa wodery w Orlowie ? Ja jade w czw wlasnie do Orlowa. Lowicie w okolicach molo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Lepsze spodniobuty...Wczoraj wchodziliśmy prawie po pachy aby sięgnąć ryby.Co nie znaczy,że nie trafiały się bliżej.Jednak daleko stały duże osobniki i padło wczoraj kilka pięknych Belon.Molo po prawej stronie a dokładnie to staliśmy pomiędzy 4tą i 5tą latarnią w linni prostej licząc od czoła mola.(zerknij na Google Earth)W woderach nie podejdziesz... Edytowane 21 Maja 2019 przez Loco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 dzieki wielkie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Kamera może być dodatkowo przydatna... https://www.nadmorski24.pl/kamery/2-gdynia-orlowo-gdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Dzisiaj na zatoce na 9 zlowionych sztuk wszystkie wytarte i widoczna ikra na wodorostach ściąganych przynętą. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Jastarnia podobnie... Spodniobuty, wędka w dłoń i w wodę... Jak najdalej, machać i jeżeli nie glony, to bocian uderzy... Polamania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Koledzy a jakiej wielkosci kotwiczki uzywacie boleniowe roz. 8-6 wystarcza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 (edytowane) Koledzy a jakiej wielkosci kotwiczki uzywacie boleniowe roz. 8-6 wystarcza ?Ja używam 8 Mam plan jechać jutro po pracy, gdzieś od 16:30 powinienem być w wodzie. Zobaczymy Edytowane 21 Maja 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Ja bede od czw do soboty w Orlowie kolo molo sie krecil moze cos sie trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Koledzy a jakiej wielkosci kotwiczki uzywacie boleniowe roz. 8-6 wystarcza ?"6" z dodatkowymi kółkami łącznikowymi...Niestety sporo ludzi nadal łowi na "dozbrojki" raniąc ryby.Nie wytłumaczysz takim... Moje sprawdzone "bliźnięta"... 14g Edytowane 22 Maja 2019 przez Loco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) (...) Niestety sporo ludzi nadal łowi na "dozbrojki" raniąc ryby.Nie wytłumaczysz takim... (...)Ale co byś chciał im wytłumaczyć? Podejrzewam ze doskonale wiedza co robią i maja swój powód Edytowane 22 Maja 2019 przez hi tower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) "6" z dodatkowymi kółkami łącznikowymi...Niestety sporo ludzi nadal łowi na "dozbrojki" raniąc ryby.Nie wytłumaczysz takim... Moje sprawdzone "bliźnięta"... 14g DSC07521.JPGJa przetestuje zamiast kilku kółek łącznikowych agrawki z krętlikami i do tego kotwa, powinno też być oki.Odnośnie wagi błystek mam wszystko około 24 gram przygotowane nie będzie za cieżko?, czy zabrać lepiej też kilka 14 gr ? Edytowane 22 Maja 2019 przez qmichalq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Ale co byś chciał im wytłumaczyć? Podejrzewam ze doskonale wiedza co robią i maja swój powód Słownie nic bo szkoda mi czasu na czcze gadanie,ale stojąc pośród takich i holując ryby naiwnie sądzę,że uchwycą to,że można bez "dopalaczy" w 90% przypadków wciąć rybę w pysk i utrzymać na kiju...Nie dostrzegają nawet tego,że po każdym niemal rzucie muszą się wspomóc "kur.ą" puszczoną w eter ściągając zielsko nie z jednej ale z dwóch kotwic... Michał...Ja akurat używam mniejszych i pomimo niższej wagi są bardzo lotne dodatkowo na cieniutkiej żyłce (bodajże 0.20mm) Poza tym jak wspomniałem wchodzę dalej i ryby są w zasięgu rzutu. Ogólnie to przynęty w okolicach 20g z tego co widzę.24g nie zrobi różnicy. Edytowane 22 Maja 2019 przez Loco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Słownie nic bo szkoda mi czasu na czcze gadanie,ale stojąc pośród takich i holując ryby naiwnie sądzę,że uchwycą to,że można bez "dopalaczy" w 90% przypadków wciąć rybę w pysk i utrzymać na kiju...Nie dostrzegają nawet tego,że po każdym niemal rzucie muszą się wspomóc "kur.ą" puszczoną w eter ściągając zielsko nie z jednej ale z dwóch kotwic... Michał...Ja akurat używam mniejszych i pomimo niższej wagi są bardzo lotne dodatkowo na cieniutkiej żyłce (bodajże 0.20mm) Poza tym jak wspomniałem wchodzę dalej i ryby są w zasięgu rzutu. Ogólnie to przynęty w okolicach 20g z tego co widzę.24g nie zrobi różnicy.dzięki za info, mam nadzieje chociaż na jakieś branie jutro po południu jak dojadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 A używa ktoś włóczki zamiast kotwic, ponoć się dobrze sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tłdk Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Włóczka sprawdza się o wiele lepiej niż kotwica jeśli chodzi o ilość spadów. W Dani są bardzo popularne, sprzedają je w sklepach wędkarskich. Ja nie stosuje że względu na to że nie ma szans wyjąć w ten sposób troci, która jest u mnie częstym przyłowem. Wole stracić sporo belon podczas holu niż jedną troć. Używam w niektórych przynętach pojedynczego haka i odnoszę wrażenie że mam mniej zaciętych brań, ale za to ryby, które uda się zaciąć o wiele rzadziej spadają podczas holu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Mam ale dopiero od niedawna. Są u nas (link).Moi znajomi potwierdzają skuteczność.https://allegro.pl/uzytkownik/troc_szczecin?string=ZAMIAST%20KOTWICY%20-%20W%C5%81%C3%93CZKA%20NA%20BELON%C4%98&bmatch=baseline-var-cl-n-dict4-sort-sqm-bp-uni-1-4-0517 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Osobiście używałem tylko tych i skuteczność w porównaniu do kotwiczek o wiele lepsza.http://sklep.wob-art.pl/kategoria/belonitki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Mój ojciec z 10lat temu przywiózł z Danii taka wloczke i mówił że tam tylko tak łowia. Niestety jeszcze nie próbowałem ale jak uda się pojechać na pewno spróbuję. Spadow może być mniej i na pewno ryby będę niepoorane od kotwic. Niestety pogoda słaba nad Bałtykiem i nie wiem czy się uda pojechać. Edytowane 22 Maja 2019 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Dziś w Orłowie popołudniu tak niemrawo. Koledzy bliżej molo łowili ale widziałem, ze dość drobne. Ja byłem trochę dalej w kierunku Sopotu i znacznie mniej bran. W 2h wyjalem 7szt, z czego jedna bardzo fajna pod 80cm. Do tego z 5-6 spadów przy holu. Samych pustych bran mało. W wodzie jest trochę syfu, glonów i wodorostów, stad trochę utrudniają łowienie, no ale coś tam się działo. Nie mniej pora odstawić beloniowanie i wrócić do pstrągów Edytowane 22 Maja 2019 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Mam kilka pytań. Wybieram się na początku czerwca do miejscowości Dębki. Planuję poszukać belon i okoni. Nie wiem jak wygląda tam samo morze, linia brzegowa i czy jest dostępny jakiś port. Nigdy nie wędkowałem w morzu. Jak wygląda sprawa opłat? Czy w Dębkach są jakieś miejsca w których wędkować nie można? Czy można liczyć, że faktycznie coś tam w tej miejscowości połowie? Z góry dzięki za odpowiedzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Dębki są super ale do plażowania z rybką słabo tylko z plaży na surfa ewentualnie ale jest kilka kanałów a w nich okonie szczupłe liny płocie najbliższy port to Władek około 25km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Czyli można zapomnieć o belonach w Dębkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Na belony może być już za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi