padmix Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Jakieś dziwne te belony w tym roku 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 W niedzielę to chyba autokary do Orłowa podstawili 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Jakieś dziwne te belony w tym roku Dobry znak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dir601 Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 WITAM mam pytanie może dziwne ale zaczynam dopiero przygodę z Belonami, czy jest jakaś zasada "lepszych" brań w sensie: rano, wieczorem czy w południe,pochmurno, słonecznie, wietrznie, flauta z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Na rybach trudno o zasady i każdy ma jakieś swoje doświadczenia. Wybrałbym się rano i zawinął ok. 11.00 bo w moim łowisko o tej porze robiły sobie wyraźnie "odpoczynek". Druga tura tak po 16.00.Oczywiście w międzyczasie też są brania a inni koledzy mogą mieć inne doświadczenia, zależne nie tylko od specyfiki łowiska, sposobu łowienia czy pogody. Wielu wędkarzy łowi wtedy kiedy może (mają czas, nie są w pracy itp) nie oglądając się na słońce, wiatr czy fale i też łowią ryby. Edytowane 20 Maja 2020 przez Okonhel 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek6299 Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witam czy w ostatnich dniach ktoś coś połowił mam jutro dzień wolny i nie wiem czy się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OrysAdam Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Zawsze na wolnym warto i trzeba się wybrać ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Hej. Ja byłem wczoraj. Kilkadziesięt belon na trzy wędki wyjęliśmy. Połów z łodzi, dwóch dorosłych troje dzieciaków. Bardziej chodziło o zabawę dla młodych niż wykręcanie wyniku. Kręciliśmy się w okolicach Dziwnowa i Dzwinówka. Z brzegu też wędkarze byli. Widziałem, że tylko łowiący na Surfcasting? łowił belony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Pierwsze łapanie na spina w morzu i wiem, że co roku będe wracać .Wschód słońca nad morzem, uderzające fale i kombinowanie jak tu przechytrzyć nasze mikro marliny, super sprawa. Polecam każdemu, kto lubi aktywne łapanie. A co do brań to biorą, jak nie biorą to trzeba się przemieszczać i zmieniać często przynęty. Czasem odprowadzały po kilka razy przynęte i nie chciały brać, a po zmianie wabia uderzały jak bolenie i nie zawsze super szybko i przy samej powierzchni. Edytowane 22 Maja 2020 przez Mateusz95s 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_256 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Belona z Mrzeżyna 2020... Polecam szczególnej uwadze pkt 1 naszych zasad - http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87film%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek6299 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Witam czy można jeszcze się wybrać na belonę czy jeszcze jest ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaccoo1 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 W Międzyzdrojach w weekend łowili. W pierwszy dzień mieli po kilka ryb w siatkach. Na drugi i trzeci dzień juz słabiej. Wszystkie belonki lądowały niestety w siatkach. Jednak najpiekniejszy widok to 2 kolegów łowiacych na muchę.Poezja, sznur latał nad plażą płynnie , trzeba było uważać aby nie zostać "belonką". Branie efektowne z wyskokami do góry.Zdjęcie rybki i do wody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin89 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 W najbliższym czasie będę we Władysławowie chciałbym trochę po machać za Beloną. Macie jakieś sprawdzone miejsca w okolicy gdzie jest możliwość brodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Rozewie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Tylko sprawdź najpierw prognozę bo na weekend ma trochę wiać i do tego z północy. Ciężko będzie powalczyć w tych falach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Tylko sprawdź najpierw prognozę bo na weekend ma trochę wiać i do tego z północy. Ciężko będzie powalczyć w tych falach."trochę" ???? ???? ???? ???? ???? ???? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin89 Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 A jak ma się sytuacja od strony zatoki? od Władka do Helu jest możliwość brodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Teoretycznie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Możliwość brodzenia jest ale belona stoi poza zasięgiem rzutu, bez łódki ani rusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Możliwość brodzenia jest ale belona stoi poza zasięgiem rzutu, bez łódki ani rusz.Zależy w którym miejscu. Nie ma za dużo odpowiednich miejscówek ale są. Można też bez brodzenia, choćby w Jastarni z główek portu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Najbliższym czasie przetestuje te główki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek245 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Cześć,w niedzielę będę prawdopodobnie na półwyspie i mam do was pytanie - czy jest jeszcze szansa na belonę z brzegu?Ewentualnie jakieś podpowiedzi odnośnie miejsca(może być priv ).Nigdy nie łowiłem tej ryby i mam chęć spróbować. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Oczywiście że jest szansa, pod warunkiem że masz odpowiednie przynęty, wędkę i spodniobuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubtybura Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Cześć Jestem w Karwi i od miejscowych wędkarzy dowiedziałem się że belona przesunęła się za Władysławowo w stronę Jastarni. Od piątku po wiatrach nikt tu nie miał kontaktu z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Byłem w Orłowie od niedzieli do środy.Z brzegu nic niestety nie udało się złowić i nie widziałem żeby ktoś złowił.Z końca mola pojedyncze sztuki na filet ze szprota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi