popper Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Czy w okolicach Międzyzdrojów można polowić belon do Wladka trochę daleko? Pozdrawiam...Jedynie z syfiastą wodą musisz się liczyć. Ja na taką właśnie trafiłem. Zero brań. Podobno w okolicy Lubiewa było lepiej https://goo.gl/maps/W12V9o8ybPTukuGv5 ale bez rewelacji. Edytowane 27 Maja 2022 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Czy dobrze widzę, że poziom wody jest bardzo wysoki? Bo tam w tle widać te gwiazdobloki w wodzie, a do majówki były na linii brzegu, niemal całe na powierzchni.Jeśli tak, to o ile jutro lub pojutrze woda się wyklaruje, z braniami powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Czy dobrze widzę, że poziom wody jest bardzo wysoki? Bo tam w tle widać te gwiazdobloki w wodzie, a do majówki były na linii brzegu, niemal całe na powierzchni.Jeśli tak, to o ile jutro lub pojutrze woda się wyklaruje, z braniami powinno być dobrze.Krzyś. Filmik z pobytu 12-15 maja. Podobno stan i klarowność wody, to skutek robót na kanale Świny Edytowane 27 Maja 2022 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Stan czyli poziom morza skutkiem robót? Absolutnie niemożliwe.We wpływ na klarowność również mocno wątpię. Za daleko. Jeszcze co do zmieniającego się poziomu morza. Ładnych parę lat temu, w połowie grudnia, wybrałem się w Międzyzdrojach na trotki. Na plażę przyszedłem ok. godz. 10 czy 11, poziom morza już o tej godzinie był wysoki, paliki przy bazie rybackiej w większej części pod wodą. Morze spokojne, ale z nieznaczną falą przybojową. Zawędrowałem aż za cypel w stronę Grodna. Cos się nawet działo, wyholowałem 2 sztuki, przy czym drugą z nich za cyplem, już w porze zachodu słońca. Skończyłem wędkować o zmierzchu, po godz. 16. Mam taki zwyczaj, że wodery i buty do brodzenia noszę w plecaku. Przebrałem się, spakowałem graty, zjadłem kanapkę i idę plażą do domu, było już blisko godz. 17 i zupełnie ciemno. Morze nadal spokojne z lekką falką przybojową, ale przez kilka godzin jego poziom tak wzrósł, że woda zaczęła obmywać podstawę cypla, która akurat była mocno obsypana w stronę brzegu. Ciemno, chłodno, połowa grudnia, ja sam na plaży w promieniu kilku kilometrów, wodery w plecaku, a woda odcina mi jedyną sensowną drogę do domu. Wyczekałem moment między falami i jakoś przebiegłem. Dalej też było wesoło, bo przy jakimś zwalonym drzewie i w jednym miejscu przy pionowej ścianie klifu też nie było jak przejść, a wiedziałem, że z tyłu mam to samo. Nie było to oczywiście jakieś poważne zagrożenie (najwyżej wlazłbym w adidasach do zimnej wody), ale na Bałtyku też można doświadczyć zmieniających się niemal w oczach warunków. W drodze powrotnej palików przy bazie rybackiej nie widziałem już wcale, bo w całości były pod wodą. Edytowane 27 Maja 2022 przez Krzysiek Rogalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Tak czy owak, takiej brudnej wody tam dotąd nie widziałem. Stojąc po kolana w wodzie, ledwo buty mogłem dostrzec............. Może, przez ten syf tak mi się rozkleiły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Tak czy owak, takiej brudnej wody tam dotąd nie widziałem. Stojąc po kolana w wodzie, ledwo buty mogłem dostrzec............. Może, przez ten syf tak mi się rozkleiły? Przez większość kwietnia tak było. Do tego jakiś dziwny prąd od północnego wschodu, z którym płynęły wodorosty i glony, które czepiały się zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu2711 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Jeśli ktoś w najbliższych dniach by pływał po Zatoce za beloną, dajcie znać czy są brania. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Wczoraj złowiłem 11 sztuk, dziś też popłynę to zobaczymy co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Jeśli ktoś w najbliższych dniach by pływał po Zatoce za beloną, dajcie znać czy są brania.Pozdrawiam serdecznie.Brania będą do jesieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Będę służbowo w okolicy zatoki. Jest jeszcze belona na płytkim żeby z brzegu porzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Wątpliwa sprawa. Ciężko jest ją zlokalizować w zatoce ale jak to z beloną jednego dnia jest tu a drugiego tam tylko, że to już resztki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Wątpliwa sprawa. Ciężko jest ją zlokalizować w zatoce ale jak to z beloną jednego dnia jest tu a drugiego tam tylko, że to już resztki.Ok, wezmę sprzęt, najwyżej się przejedzie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Jodu nigdy za wiele ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Ok, wezmę sprzęt, najwyżej się przejedzie tylko.Do Rewy podjedź. Parking prywatny przy samym cypelku 10zł chyba od 8 rano do 21. Tam są jeszcze, ale żeby dobrze połowić muszą na chwilę odpalić, poza tym pojedyńcze brania. Bodziasa weź jak masz, bo ostatnio tylko na te wobki siadały, blaszki pewnie im się opatrzyły ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Ok, dzięki. To już nawet belony są przebłyszczone ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 W rejonie Rewy pływa narybek powyżej 2 cm, więc belon już tam mało. Proponuję odwiedzić rejon Helu.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e_skalar Opublikowano 25 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Czy w okolicach Orzechowa, Dębiny mam jeszcze szanse spotkać belony? Czy może jakieś okonie czy inne "fląderki" na gumeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Hej, pływał już ktoś po zatoce na belony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Wczoraj pływali jedna trotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek6299 Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 A właśnie miałem się pytać na temat belony czy coś już wiadomo czy zaczynają brać czy jeszcze poczekać w tym roku wiosna zimna może się wszystko opóźnić ktoś coś wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Za dwa tyg. mają być ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 Belony mają tylko jedną wadę, najlepiej biorą w czasie kiedy bolenie są na pełnym gazie. Niemniej w tym roku co by się nie działo, muchozol w dłoń i jazda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Belony mają tylko jedną wadę, najlepiej biorą w czasie kiedy bolenie są na pełnym gazie. Niemniej w tym roku co by się nie działo, muchozol w dłoń i jazda...Jedno nie wyklucza drugiego... Byle tylko temperatura wody w Zatoce znacząco skoczyła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Belony mają tylko jedną wadę, najlepiej biorą w czasie kiedy bolenie są na pełnym gazie. Niemniej w tym roku co by się nie działo, muchozol w dłoń i jazda...Dodałbym jeszcze pstrągi na jętkę majową do kompletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Kiedy najwcześniej wpływają belony w Zatokę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi