kogut1982 Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Jakie błystki (konkretne modele polecacie) ? Niby wszystko jedno - ale na np. na aby toby w zeszłum roku ewidentnie nie chciałySpinnex Krokodyl w kolorze srebrnym. Nic więcej nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Preferujecie kotwice czy pojedyńczy hak? ja w zeszłym roku byłem zauroczony jego skutecznością. No i ziela mniej łapie, oraz co istotne mniej kaleczy rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2024 Ja łowię na jedwab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Wiskoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu2711 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Są jakieś wieści po weekendzie z Zatoki o belonach? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Kumpel był I polowil ale wybredne, dużo osób łowiło pojedyncze sztuki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 Na Rugii jest aktualnie mnóstwo belony jak coś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 13 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2024 (edytowane) Byłem dzisiaj w Orłowie między 12 a 15 i złowiłem jedną. Miałem jeszcze dwa brania. Ludzie łowili pojedyncze sztuki. Miejscowi mówili, że jest jeszcze zainteresowana amorami i przewidują, że dobre brania zaczną się za około tydzień. Jutro popołudniu będę próbował znowu. Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2024 przez karpiu08 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Biorą tylko trzeba kombinować z blachami. Kumpel zlowi 17 przez 3h. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 14 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2024 Witam jak by ktoś z okolic Łodzi lub Warszawy leciał na belony w najbliższym czasie a miał miejsce chętnie bym się wybrał nigdy nie byłem czas może spróbować. Łódkę mam 3,2. Wiec nie wiem czy się nada na takie połowy jakieś neoprany też się znajdą, możemy jechać moim autem szczegóły poproszę na priv. Pozdrawiam Michał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam4242 Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Panowie, gdzie największa szansa będzie na Belonę z brzegu, Będę jutro służbowo w Trójmieście, więc zamierzam gdzieś podjechać chociaż na chwilę, tylko nie wiem gdzie będzie większa szansa, Orłowo, czy Rozewie,. Jak Wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Panowie, gdzie największa szansa będzie na Belonę z brzegu (...) Tam gdzie woda cieplejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekRadek Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Jeśli z brzegu, bez brodzenia to bym Mechelinki próbował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekRadek Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 (edytowane) Albo na fileta z mola w Orłowie jak miejscowi Edytowane 15 Maja 2024 przez RadekRadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 Panowie, gdzie największa szansa będzie na Belonę z brzegu, Będę jutro służbowo w Trójmieście, więc zamierzam gdzieś podjechać chociaż na chwilę, tylko nie wiem gdzie będzie większa szansa, Orłowo, czy Rozewie,. Jak Wyniki.W Orłowie z brzegu to raczej popatrzeć możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam4242 Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 To chyba spróbuję na Rozewiu, z opcją brodzenia, mimo że woda zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 To chyba spróbuję na Rozewiu, z opcją brodzenia, mimo że woda zimna.Z brodzeniem śmiało w Orłowie próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 15 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2024 A jak wieści z zachodniego?Dzisiaj znajomy na łódce był. 3 trocie i 30 belon. Pewnie 2 tyle spiętych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Ja jestem wlasnie na balonach w Jastarni. Ryb jest sporo ale głownie odprowadzają. Blaszki i muchy tez. Lepsze efekty daje blaszka o bardziej oszczednej pracy. Gdybym mial lowic z brzegu to Mechelinki. Nie dosc ze ladnie, bliżej trojmiasta, to jeszcze rok temu zlapalem tam z brzegu bedac w trampkach i krotkich spodenkach, wiec na pewno sie da Rozewie to wypizd do potegi entej. A dzis mocno tu dmucha. Wczoraj w porcie we Wladku goscie tez jakies belony lowili. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mallytrout Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Ja jestem wlasnie na balonach w Jastarni. Ryb jest sporo ale głownie odprowadzają. Blaszki i muchy tez. Lepsze efekty daje blaszka o bardziej oszczednej pracy. Gdybym mial lowic z brzegu to Mechelinki. Nie dosc ze ladnie, bliżej trojmiasta, to jeszcze rok temu zlapalem tam z brzegu bedac w trampkach i krotkich spodenkach, wiec na pewno sie da Rozewie to wypizd do potegi entej. A dzis mocno tu dmucha. Wczoraj w porcie we Wladku goscie tez jakies belony lowili.Cześć, Robiłeś może rozpoznanie również od strony otwartego morza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Generalnie nie biorą. Woda przy brzegach wystawionych na wiatr to zbełtany glon i mętna woda. Do tego fala. Czyli Orłowo, Mechelinki, prawa strona Szperka itd. Szperk w ogóle odpada, bo nie dość, że słabo, to kajty korzystają z wiatru i dziś w południe latało ok. 60-ciu. Może z samego rana da się porzucać, ale po 8.00 to już nie ma sensu. W Orłowie jak się wejdzie wiadomo gdzie na prawo od mola, to daleko od brzegu woda znośna ale brań niewiele, ryb mało i większość tak naprawdę podpięta. Generalnie niski stan morza, ale przy tej falce kąpiel murowana. Rano ryby odprowadzały i brały pojedyńcze. Późnym popołudniem wiatr miał się uspokajać i się uspokoił, ale morze zamiast się uspokajać to huśtało się jeszcze bardziej. Piękna ta woda w Jastarni, w porównaniu to tych miejsc , które odwiedziłem. Generalnie to nie ten czas. Nadzieja umiera ostatnia - może jutro będzie lepiej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Nie robilismy rozpoznania od strony morza. Wiatr jest zbyt silny moim zdaniem. Poza tym czy tam jest lepiej ? Wątpie. Moze tylko ladniej. Raz bylismy w Rozewiu. Strata czasu. Chcialo urwac łeb. Piekna woda jest tu kolo Jastarnii. To nie supermarket w Orlowie. Mysle ze spokojnie mozna nie spotkac wedkarza caly dzien. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Próbujecie łowić belony na topwatery? Garfishe biorą to może nasz też? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Ja jestem wlasnie na balonach w Jastarni. Ryb jest sporo ale głownie odprowadzają. Blaszki i muchy tez. Lepsze efekty daje blaszka o bardziej oszczednej pracy. Gdybym mial lowic z brzegu to Mechelinki. Nie dosc ze ladnie, bliżej trojmiasta, to jeszcze rok temu zlapalem tam z brzegu bedac w trampkach i krotkich spodenkach, wiec na pewno sie da Rozewie to wypizd do potegi entej. A dzis mocno tu dmucha. Wczoraj w porcie we Wladku goscie tez jakies belony lowili.Dasz pinezkę do miejsca? Jutro z rana powinno udać mi się wybrać... daleko nie mam bo z okolicy Jastrzębiej Góry. W weekend jest Belonada w Pucku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 17 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2024 Próbujecie łowić belony na topwatery? Garfishe biorą to może nasz też?Łowię na boleniowe bezsterowce , skuteczność wyholowanych ryb bardzo mała, około jeden do pięciu a czasami jeden do dziesięciu. Pysk belony jest mało chwytliwy w szczególności przez woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi