krzysju Opublikowano 5 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2024 W wędzarniach i knajpach mają jeszcze świeże belony .Mówią że są jeszcze. 20 PLN za takiego precla to chyba przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Cześć, Pierwszy raz będę łowić nad naszym morzem. Wybieramy się w poniedziałek do Jarosławca rodzinnie i chciałbym zapytać jak się do tego zabrać o tej porze roku jeśli chodzi o belony z brzegu. Z plaży )) rodzinny wyjazd to opalanie + łowienie. Wiecie o co chodzi. Jakie przynęty zakupić na takiego bociana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Cześć, Pierwszy raz będę łowić nad naszym morzem. Wybieramy się w poniedziałek do Jarosławca rodzinnie i chciałbym zapytać jak się do tego zabrać o tej porze roku jeśli chodzi o belony z brzegu. Z plaży )) rodzinny wyjazd to opalanie + łowienie. Wiecie o co chodzi. Jakie przynęty zakupić na takiego bociana? Cześć, raczej skup się na rodzinnym opalaniu bo belony już nie złowisz. Ona przypływa do naszego wybrzeża na przełomie maj-czerwiec w celu odbycia tarła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 O tej porze roku z plaży sukcesów nie przewiduję bo jest już na głębszej wodzie - jeszcze w Zatoce Gdańskiej szansę byś miał ale z jednostki pływającej. Tam gdzie jedziesz (a chcesz sobie porzucać) nastaw się na flądry z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonP Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Cześć, Pierwszy raz będę łowić nad naszym morzem. Wybieramy się w poniedziałek do Jarosławca rodzinnie i chciałbym zapytać jak się do tego zabrać o tej porze roku jeśli chodzi o belony z brzegu. Z plaży )) rodzinny wyjazd to opalanie + łowienie. Wiecie o co chodzi. Jakie przynęty zakupić na takiego bociana? Może jeszcze będzie. Pogoda jest obecnie belonowa. W Jarosławcu spróbuj z tych falochronów (tzw. Dubaj), jak najdalej w morze. Najlepiej o świcie albo późne popołudnie i wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk111 Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Może jeszcze będzie. Pogoda jest obecnie belonowa. W Jarosławcu spróbuj z tych falochronów (tzw. Dubaj), jak najdalej w morze. Najlepiej o świcie albo późne popołudnie i wieczór.Spróbuję. Dla mnie to przygoda - coś nowego. A flądry łowić normalnie z opadu na gumeczki typu easy shiner 4”? sorry że tak pytam, ale dla mnie to jak dziewiczy rejs z brzegu również można tam ustrzelić okonia, szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekRadek Opublikowano 5 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2024 Okonie na wahadłówki 6 cm, np. Bodziasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 12 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2024 Spróbuję. Dla mnie to przygoda - coś nowego. A flądry łowić normalnie z opadu na gumeczki typu easy shiner 4”? sorry że tak pytam, ale dla mnie to jak dziewiczy rejs z brzegu również można tam ustrzelić okonia, szczupaka? Flądry próbuj z plaży na małe , wąskie i ciężkie wahadła, prowadzone przy dnie v(mała kotwiczka lub hak) , ewentualnie BT z twisterem. W portach BT i na dropa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Maj, rzepak kwitnie a w wątku cisza... Czyżby nad wodą też cisza? W przyszłym tygodniu będę w Gdyni. Ktoś już widział belone przy brzegu w Zatoce Puckiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Podłączam się do pytania. Z czasem w tym miesiącu krucho bardzo, a też chcę wyskoczyć na dzień lub dwa do Gdyni. Dajcie znać jak sytuacja jak ktoś wie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy100 Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja Ja niedlugo jade to Wam powiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz79 Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja W Orzechowie kumpel w majówke już 2 złowił i miał kilka odprowadzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 3-go maja kolega z synem złowili około 20 z brzegu, tzn. brodząc, pod helskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja A polecicie jakieś miejsce bez wchodzenia do wody najlepiej +\- 50 km od Gdyni, chce zabrać młodego a on do wody nie wejdzie. Jeździłem na Orłowo, ale tam bez woderów rzadko się trafiały z plaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja Za Puckiem jest parking przy zatoce, można rzucać z brzegu. Jakie będą efekty tego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 9 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja A polecicie jakieś miejsce bez wchodzenia do wody najlepiej +\- 50 km od Gdyni, chce zabrać młodego a on do wody nie wejdzie. Jeździłem na Orłowo, ale tam bez woderów rzadko się trafiały z plaży.Na Stogi/Górki Zachodnie jedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pori1410 Opublikowano 10 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja gdynia skwer arki na małe molo koło barakudy, tylko tam czasem budowlańcy zamykają. musisz sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja Ludu ci co nie miara:https://nadmorski24.pl/kamery/2-gdynia-orlowo-gdynia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 13 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja Cześć wybiera się może ktoś teraz na weekend za beloną do Orłowa.Ja będę próbował swoich sił od piątku do niedzieli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Ja będę w pt atakował Orłowo, później się zobaczy gdzie mnie poniesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Byłem wczoraj w Orłowie. Rano zastał mnie widok nie napawający optymizmem. Rybacy mieli postawione sieci. Około godziny 6 ku mojemu i innych szczęściu zdjęli siatki i zaczęło się łowienie. Wczoraj miałem dzień konia. Ryby brały na wszystko i wszędzie. Holowaną belone odprowadzało dziesięć innych. Ludzie mówili,że ten tydzień będzie bardzo dobry. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Dzisiaj do południa brały z cypla w Rewie a później zaczęło mocno wiać i temperatura spadła o kilka stopni i się skończyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Orientuje się ktoś jak obecnie wygląda sytuacja z belonami w okolicach zatoki? Na początku przyszłego tygodnia będę w Trójmieście i zastanawiam się czy brać ze sobą sprzęt wędkarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja W piątek jeszcze coś dało się wydłubać od strony półwyspu ,bo Rewie duża fala 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 18 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Byłem od piątku nie strikte wędkarsko ale coś porzucałem i pooglądałem. W piątek po południu duża fala i odpuściłem. W sobotę od rana w Orłowie z mola wyciągnęli 3-4 sztuki na multum wędkarzy przez jakieś 2-3h. Ja spin z wody i mola niestety kicha. Pogoda się schrzaniła, zaczęło padać i zrezygnowałem. Dzisiaj trochę w Brzeźnie porzucałem i Orłowie niestety ja na zero. U reszty nie widziałem nic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi