Skocz do zawartości

Belony - gdzie i kiedy?

Jeziorm 1

Rekomendowane odpowiedzi

My dzis w Orlowie w 2 na elektryku pontonem, bran sporo masa odprowadzen wyciagnietych 19 szt. Jest szansa w Osloninie poplywac w kolo komina na elektryku, bo na Orlowie slokojnie sie da, a spalina w serwisie...

W którym miejscu wodujesz ponton w Orłowie?

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Witam. Mam pytanie do kolegów znad morza. Planuję wyjazd w ten weekend na belony, prognozowany jest wiatr 8-7 m/s czy w takich warunkach da się łowić brodząc?

Pozdrawiam Marek

W takich warunkach da się łowić brodząc, pod warunkiem ze ten wiatr jest od lądu. Oczywiście da się też pod wiatr ale rzuty krótsze, wędkarz mokry ale jak ktoś jest zadeklarowanym morsem to czemu nie?

Generalnie w Zatoce Puckiej i wschodniej części Zatoki Gdańskiej w ten weekend da się łowić brodząc. :)

• Like 1

W takich warunkach da się łowić brodząc, pod warunkiem ze ten wiatr jest od lądu. Oczywiście da się też pod wiatr ale rzuty krótsze, wędkarz mokry ale jak ktoś jest zadeklarowanym morsem to czemu nie?

Generalnie w Zatoce Puckiej i wschodniej części Zatoki Gdańskiej w ten weekend da się łowić brodząc. :)

Dziękuje za wyczerpująca odpowiedź :D . Pozdrawiam

Cześć.W każdych warunkach można łowić,tylko czy jest sens?

Na morzu ważniejszy jest stan morza a nie wiatru.Słuchaj,czytaj prognozy dla zatoki gdańskiej.

Witam. Mam pytanie do kolegów znad morza. Planuję wyjazd w ten weekend na belony, prognozowany jest wiatr 8-7 m/s czy w takich warunkach da się łowić brodząc?

Pozdrawiam Marek

Edytowane przez cast64

Cześć.W każdych warunkach można łowić,tylko czy jest sens?

Na morzu ważniejszy jest stan morza a nie wiatru.Słuchaj,czytaj prognozy dla zatoki gdańskiej.

..... a stan morza zależy od wiatru. Helski okoń dobrze prawi. Ważne skąd wieje. Gdy od lądu, to wędkować nadal można. Czasem nie wieje i martwica(fala) nie pozwoli łowić.

• Like 1

Za molo kawalek jest taki drewniany deptak z desek za sklepami i na kolach w 2 tam dawalismy. Ale wczesniej jest wjazd prawie do samej wody tylko znak zakazu stoi, ale mysle ze jak tylko na zwodowanie to sie nie bedzie nikt czepial.

Dzięki Michał za wyjaśnienie :). Kojarzę, te miejsca, moze kiedyś się skuszę. Ale w tym pryzpadku warto mieć kółka mocnowane do pontonu ;).

"Zezwolenie musi się zwrócić" czy jakoś tak.

Niestety słyszałem takie wypowiedzi wiele razy. To jest smutne. Kamil, oby takich wywodów jak najmniej????. Sam na wybrzeże mam daleko. Złowienie ryby w tym całym zamieszaniu to tylko tzw. wiśnia na torcie (może być a nie musi). Rybę i tak kupuje w budach...

Koszt zezwolenie (po zmianach w 2015) na weekendowy wyjazd to w obecnej chwili sprawa pomijalnie mała. Tak mała jak zgrzewka piwa, czy flaszka. Pisanie, że zezwolenie musi się zwrócić zakrawa co najmniej na śmieszność.

Jak ktoś napisze, że wyjazd musi mu się zwrócić, to już prędzej.

• Like 1

Witam.W tym lub następnym  tygodniu wybieram się do Gdyni na kilka dni na belony(pierwszy raz),będę brodził.

Czy muszę wykupić jakieś zezwolenie?,..jeśli tak to gdzie najlepiej?,...i ile?Proszę o odpowiedzi jak to się ma w rzeczywistości. 

• Like 1

Koszt zezwolenie (po zmianach w 2015) na weekendowy wyjazd to w obecnej chwili sprawa pomijalnie mała. Tak mała jak zgrzewka piwa, czy flaszka.

Nawet mniejsza ;)

https://girm.mojbip.pl/170.html

Pisanie, że zezwolenie musi się zwrócić zakrawa co najmniej na śmieszność.

Zwłaszcza w kontekście belon.

• Like 1

Lata temu pracując jeszcze w sklepie wędkarskim co drugi kupujący zezwolenie raczył takim tekstem. O kosztach wachy itd też marudzili...

Mam też nieodparte wrażenie, że nie każdy zrozumiał moją wypowiedź.

Edytowane przez Kamil_Olsztyn