Śruba1987 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 z plaży dziś pusto, ale rybakom wchodzą w blisko postawione sieci. A gdzie próbowałeś swoich sił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panpawel85 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 okolice jarosławca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 W Pobierowie z plaży łowią pojedyńcze sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 W Orłowie się coś dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Przypłynęły już bociany do Zatoki ??? Edytowane 13 Maja 2018 przez radeks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek6299 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 słyszałem że łowią w zatoce jedna dwie sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 W Orłowie się coś dzieje?Pojedyncze sztuki koło klifu jak i na prawo od mola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Ja byłem w Niedziele na Puckiej coś tam połowiliśmy ale bez szału:)Q z 60 do 70 łódek było - rzeźnia woda przeorana wzdłuż i wszerz pierwszy i ostatni mój występ na Belone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Pojedyncze sztuki koło klifu jak i na prawo od mola. Dziękuję za info, wybieram się w w sobotę może coś się uczepi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Rok temu o tej porze to brały jak szalone z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Na koniec maja wybieram się w okolice Pucka, można jeszcze liczyć w tym czasie na zabawę z beloną? I czy np da się gdzieś tam znaleźć kto oferuje środek pływający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Serwus! Wczoraj "obskoczyliśmy" spory kawałek wody. Puck, Osłonino i Orłowo. Wędkarzy i łodzi jak w sezonie na Zegrzu. Wyniki strasznie marne. Łącznie w 5 osób trafiliśmy 6 sztuk, kilkanaście spadów i kilka odprowadzeń. Na wodzie dużo brudu, zielska i zawiesiny podobnej do pyłów z topoli. Myślę, że za tydzień będzie już konkretne żarcie na wodzie Belona dopiero co wchodzi w zatokę. Radek, pod koniec maja spokojnie dobierzesz się do nich w spodniobutach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Panowie i Panie, gdzie uderzyć za belona z brzegu, Kuźnica, Jastarnia, Jurata??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Czy ktoś wie......i się podzieli .....czy w rejonie bądź samych Międzyzdrojach można poszukać belony? Trafił mi się wyjazd na kilka dni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 14 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Już wszystko, albo prawie wszystko wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Panowie jak tam sytuacja wygląda na zatoce?? Ponoć jakieś ścieki pływają przy brzegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Miliony litrów ścieków... Motława w Gdańsku skażona, wszystko płynie do zatoki. Są już doniesienia o śniętych rybach, plaże zamknięte. Belony w zatoce odradzam, strach wchodzić do wody. Oczywiście oddziały PR urzędu miasta i spółki zarządzającej wodociągami twierdzą że nic takiego się nie stało. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śruba1987 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 To już sobie pojechałem w weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Czy ktoś wie......i się podzieli .....czy w rejonie bądź samych Międzyzdrojach można poszukać belony? Trafił mi się wyjazd na kilka dni.. Belonę złowisz zarówno na plaży w Międzyzdrojach jak i pod klifem. Jeśli chodzi o tę rybę, to żadnych tajemnych miejscówek raczej nie ma. W ostatni weekend brały lepiej o poranku do południa, aniżeli wieczorem. Zwłaszcza że od około końca kwietnia warunki na morzu są takie, że rano woda była spokojna, natomiast po południu i wieczorem potrafiło powiać od północy czy północnego wschodu i robiła się fala, czasem znaczna.Warto pamiętać o uiszczeniu stosownych opłat. Patrol straży WPN może się trafić częściej niż kontrola na wodach PZW. Edytowane 16 Maja 2018 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Belonę złowisz zarówno na plaży w Międzyzdrojach jak i pod klifem. Jeśli chodzi o tę rybę, to żadnych tajemnych miejscówek raczej nie ma. W ostatni weekend brały lepiej o poranku do południa, aniżeli wieczorem. Zwłaszcza że od około końca kwietnia warunki na morzu są takie, że rano woda była spokojna, natomiast po południu i wieczorem potrafiło powiać od północy czy północnego wschodu i robiła się fala, czasem znaczna.Warto pamiętać o uiszczeniu stosownych opłat. Patrol straży WPN może się trafić częściej niż kontrola na wodach PZW.Dzięki za kilka faktów.. Miałem już okazję w WPN kupować kiedyś licencje... O pięknych jaziach w morzu na muchę strażnik wspominał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Teraz wystarczy uiścić opłaty przez internet i nosić ze sobą wydruki z potwierdzeniem przelewu oraz dowód osobisty. Szczegóły są na stronie WPN w zakładce "dla wędkarzy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Teraz wystarczy uiścić opłaty przez internet i nosić ze sobą wydruki z potwierdzeniem przelewu oraz dowód osobisty. Szczegóły są na stronie WPN w zakładce "dla wędkarzy".... No ale wtedy o jaziach se nie pogadasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 No i na zatoce połowione ... ścieki na ostro walą od dwóch dni do Motławy i dalej na zatoke .. już gdzieś widziałem fot śniętych ryb i w okolicach zrzutu i w dalszym biegu rzekihttps://www.tvn24.pl/pomorze,42/gdansk-awaria-przepompowni-sciekow,837278.htmlhttp://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-sanepid-o-awaryjnym-zrzucie-wody-do-motlawy-na-razie-nie-jes,nId,2581765 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Belonę można spokojnie łowić w zatoce Puckiej. Dobre brania w ostatnich dniach były w okolicy Kuźnicy. Zrzut ścieków do Motławy i dalej do zatoki to TRAGEDIA, ale nie ma wpływu na bieżący połów belony. Jak ktoś się wybierał w rejony Pucka, Osłonina, Kuźnicy spokojnie może jechać.Zatoka Gdańska to ogrom wody, nie sądzę aby ścieki miały zaszkodzić nawet bliższym rejonom np. Gdynia Orłowo (klif). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 18 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Awaryjny zrzut do Motławy zakończonyhttps://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Druga-doba-awarii-przepompowni-na-Olowiance-n123888.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi