Skocz do zawartości

Kołowrotki Shimano - schematy i zamienność szpul

Voiteh

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do forumowych ekspertów,speców od Shimano  :ph34r:

czy do Twin Powera 11 2000S podejdzie szpula od Complexa CI4+ F4 09?

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/3/30/11291531_Shimano-complex-CI4-2500HGS-F4-used-reel-from-_57.jpg

drugie pytanie: czy oryginalna pokręcajka będzie kompatybilna,czy  będzie  trzeba szukać zamiennika?

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Panowie, potrzebna podpowiedź. Kupiłem dwa sustain'y FI (wypust 2017) i potrzebuję do nich jedną szpulkę zapasową. Szpula ma służyć tylko do przewijania linki więc chciałem coś po taniości. W tabeli kompatybilności Shimano jest napisane, że pasują szpule m.in. ze stradic'ów 2015 i 2016. I teraz pytanie: czy "stradic 2015" to CI4 FA czy ten srebrny- FK? Szpule do FA mam w Ravenie za 35€- potrzebuję pewności, że podejdzie. Ktoś wie?

Wg mnie wizualnie najlepiej podejdzie od stradika 2015 czyli fk. Przy okazji takze najtaniej

Do pssss

Niestety zbyt duzego wyboru nie ma. wizualnie od najnowszego Soare ale niewiele taniej. Od tp tez dosc drogo prawie jak otyginalna vanquish. Najtaniej to od stradika 1000 fk lub stradika 16 1000 lub c2000s

Edytowane przez smokwelski
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Complex - czarna szpulka ładnie się komponuje i pasuje oryginalne pokrętło i Biomaster ale z oryginalnym pokrętłem.

Według schematu podejdą szpulki od:

TwinPower 11,TwinPower 09 Mg,TwinPower 08,Rarenium 12 Ci4+,Complex 13 Ci4+,Biomaster 11,Complex 12 BB

• 2 miesiące temu...

Witam ! Panowie pytanie , ponieważ z tych tabel kompatybilności niewiele wynika.  Szpula zamienna do ultegry 4000FB? 2017.  Czy podejdzie do niej szpulka od stradica 4000 np ci4? Lub FK? Bardzo zbliżone są też od nasci, sahary , ale nie bardzo jest gdzie sprawdzić tzn. przymierzyć praktycznie. Dzięki za podpowiedzi.