reifen Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Witam czy szpula z shimano casitasa 151 bedzie pasowac do shimano chronarch 151? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Pytanie do obeznanych z tematem.Na schemacie od Stradica Ci4+ naliczyłem 5 łożysk SARB, natomiast wszędzie widnieje że powinno ich być 6.Czy to brakujące to to łożysko zintegrowane z rolką w kabłąku, jeśli w Stradicu jest takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Panowie podpowie ktoś czy szpula od stelli poprzedniej generacji podejście pod exsence w tym samym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Nie podejdzie, bo ma inną wysokość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 O to chyba lepszy temat dla mojego pytania Czy szpula od Shimano Rarenium 4000 FA będzie pasować do Shimano Stradic CI4+ 4000 FB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasku10 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Właśnie płynie do mnie z Japonii w/w w temacie kołowrotek rocznik 01, ale żeby było ciekawiej podobno całkowicie nowy i nigdy nie używany.. perełka kolekcjonerska.. Zobaczymy.. W związku z tym mam pytanie - jaka szpula zapasowa typu "S" (płytka) pasuje do tego modelu..?Czy np. ta od Stelli FW 3000S będzie ok..? Szukam czegoś takiego jakby ktoś miał na zbyciu to proszę o kontakt.. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Nie szpula od Stelli Fw3000s nie będzie robić Ta ar 3000 to rozmiar 2500, różni się średnica łożyska podpierającego szpule.W związku z tym nie wiem czy szpula od fw2500s by pasowała.Miałem kiedyś oba te kołowrotki, ale nigdy nie równocześnie, by sprawdzić zamienność szpul. Edytowane 1 Lipca 2019 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 A mógłbyś napisać parę słów z wrażeń na temat tej Stelli AR 3000..?Mam obecnie jedną Stellę 2500 FI (prawie nie używaną..,+ dodatkowa szpula C3000) i obawiam się że jeden z tych dwóch młynków pójdzie chyba na Bazarek..Bo dwóch podobnych nie potrzebuję, a już po zakupie zorientowałem się że wielkościowo to w zasadzie to samo.. Tylko nie wiem który lepszy..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) A mógłbyś napisać parę słów z wrażeń na temat tej Stelli AR 3000..?Mam obecnie jedną Stellę 2500 FI (prawie nie używaną..,+ dodatkowa szpula C3000) i obawiam się że jeden z tych dwóch młynków pójdzie chyba na Bazarek..Bo dwóch podobnych nie potrzebuję, a już po zakupie zorientowałem się że wielkościowo to w zasadzie to samo.. Tylko nie wiem który lepszy..?Znajdą się amatorzy na jeden I na drugi model.Nie wiem jakie masz kryteria lepszosci Waga ? Płynność pracy ? Trwałość kultury pracy ? Dostępność szpul i części ? Osobiście nie miałbym żadnych wątpliwości i używał FI .Ale jest to wybór subiektywny. Mój. Odnośnie samej AR.Pilnuj się by nie naruszyć tej ładnej powłoki lakierniczej. Potem łatwo obłazi. Jak w stelkach 01 SW.Ponadto nie wiem jak z dostępnością części zamiennych.Swoje sw01 sprzedałem po wymianie w nich łożysk oporowych...Odnośnie samego kręcenia to nie ma chyba za wiele co pisac. Stella jdm to Stella jdm.Jak nie trafisz feralnego egzemplarza, to ciężko o coś porównywalnego, nie mówiąc o lepszym Edytowane 1 Lipca 2019 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 No w sumie z "lepszością" to masz rację.., jak dojdzie to pokręcę na sucho tym AR 3000 i będę już to wiedział..Szukam czegoś co będzie potrafiło mi zastąpić starego TP 3000 (jeszcze z tylnym hamulcem i hamulcem walki..Myślałem o jakiejś równie pewnej, wytrzymałej i sprawdzonej konstrukcji i wielkości min. 3000-4000 Możesz coś polecić..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 No w sumie z "lepszością" to masz rację.., jak dojdzie to pokręcę na sucho tym AR 3000 i będę już to wiedział..Szukam czegoś co będzie potrafiło mi zastąpić starego TP 3000 (jeszcze z tylnym hamulcem i hamulcem walki..Myślałem o jakiejś równie pewnej, wytrzymałej i sprawdzonej konstrukcji i wielkości min. 3000-4000 Możesz coś polecić..?Skoro sobie ogarniasz z JP to polecam 3000 hgm, 3000 mhg.Różne nazewnictwo bo jedna to model 2014 a druga 2018. W obu korpus i przekładnia od 4000 a szpula pasująca z tymi c3000/2500.Przy okazji miałbyś pełna zamienność szpul z tą fi, co już masz dwie...Tam jest szpulka o głębokości M.Taka średnia miedzy S , a 2500 czy c3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Dzięki, ten TP którego używałem do tej pory to dokładnie XTR 3000, przełożenie 5.1:1; 8 łożysk. Myślałem może o czymś ciut większym (mocniejszym).., ale sam już nie wiem czy słusznie..A który rok (z tych które polecasz) będzie Twoim zdaniem lepszy - trwalszy? Bo ceny pewnie podobne..Wiem że teraz wszystko schodzi "na psy" i liczy się tylko sprzedaż i marketing, ale pewnie są jakieś konkretne rozwiązania które jednak wpływają znacząco na konkretny model.., przynajmniej w Stelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Rozważam jeszcze poważnie TP SW 4000XG (2015) tylko nie wiem czy do niego są też jakieś płytsze szpule typu "S" które w pełni pasują..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Rozważam jeszcze poważnie TP SW 4000XG (2015) tylko nie wiem czy do niego są też jakieś płytsze szpule typu "S" które w pełni pasują..?Szpula od Stelli 10 / feOznaczona 4000s pasuje do to TP 15sw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 O! to jest konkret.. Dzięki Daniel..Ciekawe jeszcze czy są na rynku jeszcze normalnie do dostania czy tylko okazyjnie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Jeszcze jedno pytanie:Czy szpula od Stelli 4000 SFE pasuje do nowej Stelli 4000 FJ..?Pytam bo pojawiła się możliwość zakupu tego modelu a szpulę już mam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Bez pokrętła hamulca na pewno nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 (edytowane) No to lipa.., ale to w takim zestawianiu pokrętło od którego modelu jest konieczne 10' ...? - jeśli tak to jak to "to" kosztuje..? No i czy jest do zdobycia.. Edytowane 6 Lipca 2019 przez ubot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Najlepiej zapytaj tutaj:https://www.mefistofishing.pl/kontakt-f-1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 6 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Ok. sprawdzę, ale myślałem że może ktoś już przerabiał podobny temat.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ubot Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Jeszcze ostatnie: Czy szpula od Stelii 10' 4000 SFE pasuje też do TP 15 4000PG (wraz z jego pokrętłem..)pytam bo ten właśnie model ostatecznie jest już w drodze do mnie.. Z góry dzięki za odpowiedź.PozdrawiamRobert Edytowane 10 Lipca 2019 przez ubot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Czy ktoś orientuje się czy szpula od najnowszego Vańka 4000 będzie pasowała do stelli 10 4000 z odpowiednim pokrętłem? Czy szpule mają inne wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 W przypadku wielkości 2500 ten manewr jest w pełni kompatybilny, więc podejrzewam, że przy 4000 będzie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Jeszcze ostatnie: Czy szpula od Stelii 10' 4000 SFE pasuje też do TP 15 4000PG (wraz z jego pokrętłem..)pytam bo ten właśnie model ostatecznie jest już w drodze do mnie.. Z góry dzięki za odpowiedź.PozdrawiamRobertNie. Nie pasuja. Inne wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi