pablom Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 Witam czy ktoś ma info odnośnie tej wody, tzn. gdzie i na co, czy warto i w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2006 A co cię do Lublina przyciąga? masz linka z opisem akwenu. Jeśli masz więcej czasu to polecam raczej pojezierze łęczyńsko - włodawskie z ładnymi rybami - 40 km od Lublina. Pytaj o szczegóły jak chcesz............http://www.sajo.telprojekt.pl/index.php?show=low1 http://www.lakefishing.com.pl/leczynsko_wlodawskie/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 13 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2006 kumpel, gdzieś poczytał o ładnych sandaczach, ale myśle że to może być historia, a poza tym szukamy nowej rybnej wody, niestety ostatnią jaką znależliśmy, niechcący pochwaliliśmy się i przyjechali mięsiarze itd. Jak możesz to coś skrobnij o tym zbiorniku Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2006 Byłem, zobaczyłem ale nie połowiłem. bardzo równe dno, jakby stół pod kątem(można płynąć 500m i taka sama głębokość), niska woda (podobno średnia 2,5m ale wg. mnie około 2m) najgłębsze miejsce jakie znależliśmy 3,1m, sporo sandaczyka (największy złapany miał 45cm, chodzą słuchy o większych, ale naocznie nie mieliśmy okazji się poznać. Szczupaki są (miałem ładnego ale przegryzł 25 cm wolfram)ale nie tak dużo jak sądziłem, zakaz trolla. Świetna woda do jerków i na muche( zamierzam w przyszłym roku spróbować-będzie jazda sandał na muche). Niestety trafiliśmy na dzień że nawet miejscowi mieli problem ze złapaniem czego kolwiek, nasz wynik nie powala na 5 osób 6 sandałków, 2 szczupaki 1 okoń kilka spadów sandaczy i trzy ścinki szczupłych 2 mimo wolframu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leen Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Szczupaków na Zalewie Zemborzyckim jest mnóstwo, ale głownie takie do 50 cm. A jeśli chodzi o sandacze, to czasem trafiają sie sztuki po 8 - 9 kilo. Warto przyjechaĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) Panie i Panowie, Wybieram się od 19 do 21 października pierwszy raz na ten zalew. Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie przynęt pod szczupaka i sandacza, które się sprawdzają ewentualnie.?Liczę też na pomoc w znalezieniu noclegu dla 2 osób. Może ktoś polecić z czystym sumieniem fajną agroturystykę opodal zalewu. Edytowane 6 Października 2015 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Próbuj na gumy na lekkich glowkach. Zalew jest nieciekawym choć dość rybnym lowiskiem. Nieciekawym ze względu na równą nie duża głębokość, gdzieś od 1,5 do 2,5 metra. Nie łowi się tam przyjemnie z opadu, choć oczywiście da się i trafiają się nie raz fajne sandały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) DAWIDspinn- w moim rejonie i też przy płytkim zalewie, gumy rządziły praktycznie do połowy września. Teraz zdecydowanie szczupaki zaczynają lubic wahadła...Bardzo dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie. Edytowane 6 Października 2015 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 W Zalewie króluje sandacz i to na niego większość wędkarzy się tam nastawia, choć szczupaki są tam na pewno, trafia się też duży sum Szukaj starego koryta Bystrzycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzlublin Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 (edytowane) Ostatnie wieści z Zalewu Zemborzyckiegopłotki i linki Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 W Zalewie króluje sandacz i to na niego większość wędkarzy się tam nastawia, choć szczupaki są tam na pewno, trafia się też duży sum Szukaj starego koryta Bystrzycy. Nigdy nie widziałem na echu tego koryta, ale pewnie echo mam słabe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzlublin Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Nigdy nie widziałem na echu tego koryta, ale pewnie echo mam słabe :) Koryto widać tylko miejscami. Ogólnie zalew to jeden wielki blat z małymi wyjątkami. Królowanie w nim sandacza to już trochę nieaktualny temat, choć małego jest trochę. Ogólnie to wydaje mi się, że teraz jest więcej szczupaka niż sandacza. Można trafić też fajnego bolenia. Trwa okres ochronny bolenia Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Odświeżę trochę temat. Czy ktoś z Was próbował z brzegu ze spinem nad Zalewem czy szkoda czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 A co chcesz łowić?Jak okazy sandaczy i sumów to szkoda czasu.Jak okonie i sporadycznie nie za duże szczupaki z bolkami to nie raz można się pobawić. Jak wszędzie, łowisko trzeba znać, są okresy że problemu nie ma ze złowieniem przedmiotowych rybek a są okresy że ciężko i to bardzo. Po jednym dniu można stwierdzić że w tej chwili zupa w ZZ i ciężko z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Nie nastawiam się jakoś specjalnie na konkretny gatunek ryby. Jeździmy od czasu do czasu na spacery z żoną nad Zalew i można by połączyć jakoś przyjemne z pożytecznym :-) Street Fishing Lublin za miastem :-) Jak z brzegu to chyba bardziej widzą mi się te teren od ulicy Cienistej. Chociaż też sporo osób widziałem w poprzednich sezonach wędkujących od strony Osmolickiej jednak w większości to byli spławikowcy i feederowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Od cienistej jest chyba zakaz łowienia i dodatkowo trudny dostęp do wody.Proponuję od pola ewentualnie gdzieś przy wrotkowie czy harcerskim molu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 "Harcerskie molo" - masz na myśli te betonowe pomosty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tak ,a dokładnie ten bliżej wyspy.Można z brzegu trafić fajna rybę,ale raczej okolice nocnej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Tak ,a dokładnie ten bliżej wyspy.Można z brzegu trafić fajna rybę,ale raczej okolice nocnej pory.. A jakie przynęty się najbardziej sprawdzą? Gumy, woblery, czy Obrotówki? Muszę ograniczyć ilość przynęty do minimum :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hombre06 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 . A jakie przynęty się najbardziej sprawdzą? Gumy, woblery, czy Obrotówki? Muszę ograniczyć ilość przynęty do minimum :-) To już jest kwestia dnia, nie ma reguły Niektórzy łowią na gumy, inni na blachy, na woblerki też jest sporo osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rowino Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 na Marinie zaginęła wędka Jaxon Silver Shadow 1-9 gr 2,1m z kołowrotkiem Dragon Destiny, dla uczciwego który znalazł zgubę duży browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Witam. Czy ktoś wędkował ostatnio nad zalewem? Wybiera się ktoś na zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2018 Halo, jest tu ktoś wątek umarł>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2019 W imieniu kolegi Yamakato proszę o pomoc... W dniu 07/07/2019 w godzinach wieczornych, po godzinie 20.30 w okolicach ''zerówki'' / schodków zostawił w pokrowcu casting wraz z multikiem. Multiplikator Megabass Zonda KTF oraz casting Kawalec Zonda travel. Kij byl w czarnym pokrowcu, a na multiku neopren Daiwy. Ciężko go będzie sprzedać ze względu na sygnowany blank i spersonalizowany tuning multika. Dla znalazcy nagroda. Numer kontaktowy do Tomka, właściciela - 517883521. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupas Opublikowano 9 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2019 Przykre, prawdopodobnie już po ptokach znając nasze realia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi