Skocz do zawartości

Zalew Zemborzycki

pablom

Rekomendowane odpowiedzi

A co cię do Lublina przyciąga? :mellow:

masz linka z opisem akwenu. Jeśli masz więcej czasu to polecam raczej pojezierze łęczyńsko - włodawskie z ładnymi rybami - 40 km od Lublina. Pytaj o szczegóły jak chcesz............

http://www.sajo.telprojekt.pl/index.php?show=low1

http://www.lakefishing.com.pl/leczynsko_wlodawskie/index.php

kumpel, gdzieś poczytał o ładnych sandaczach, ale myśle że to może być historia, a poza tym szukamy nowej rybnej wody, niestety ostatnią jaką znależliśmy, niechcący pochwaliliśmy się i przyjechali mięsiarze itd.

Jak możesz to coś skrobnij o tym zbiorniku

Dzięki :mellow:

Byłem, zobaczyłem ale nie połowiłem.

bardzo równe dno, jakby stół pod kątem(można płynąć 500m i taka sama głębokość), niska woda (podobno średnia 2,5m ale wg. mnie około 2m) najgłębsze miejsce jakie znależliśmy 3,1m, sporo sandaczyka (największy złapany miał 45cm, chodzą słuchy o większych, ale naocznie nie mieliśmy okazji się poznać. Szczupaki są (miałem ładnego ale przegryzł 25 cm wolfram)ale nie tak dużo jak sądziłem, zakaz trolla. Świetna woda do jerków i na muche( zamierzam w przyszłym roku spróbować-będzie jazda sandał na muche).

Niestety trafiliśmy na dzień że nawet miejscowi mieli problem ze złapaniem czego kolwiek, nasz wynik nie powala na 5 osób 6 sandałków, 2 szczupaki 1 okoń kilka spadów sandaczy i trzy ścinki szczupłych 2 mimo wolframu. Embarassed

• 5 miesięcy temu...
  • 8 lat później...

Panie i Panowie,

Wybieram się od 19 do 21 października pierwszy raz na ten zalew. Czy ktoś może się wypowiedzieć odnośnie przynęt pod szczupaka i sandacza, które się sprawdzają ewentualnie.?

Liczę też na pomoc w znalezieniu noclegu dla 2 osób. Może ktoś  polecić z czystym sumieniem fajną agroturystykę opodal zalewu.

Edytowane przez Werem

Próbuj na gumy na lekkich glowkach. Zalew jest nieciekawym choć dość rybnym lowiskiem. Nieciekawym ze względu na równą nie duża głębokość, gdzieś od 1,5 do 2,5 metra. Nie łowi się tam przyjemnie z opadu, choć oczywiście da się i trafiają się nie raz fajne sandały ;)

DAWIDspinn-  w moim rejonie i też przy płytkim zalewie, gumy rządziły praktycznie do połowy września. Teraz zdecydowanie szczupaki zaczynają lubic  wahadła...

Bardzo dziękuję za pomoc i mam nadzieję, że ktoś jeszcze się wypowie.

Edytowane przez Werem

• 6 miesięcy temu...

Nigdy nie widziałem na echu tego koryta, ale pewnie echo mam słabe :):) :)

Koryto widać tylko miejscami. Ogólnie zalew to jeden wielki blat z małymi wyjątkami. Królowanie w nim sandacza to już trochę nieaktualny temat, choć małego jest trochę. Ogólnie to wydaje mi się, że teraz jest więcej szczupaka niż sandacza. Można trafić też fajnego bolenia.

Trwa okres ochronny bolenia

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

A co chcesz łowić?

Jak okazy sandaczy i sumów to szkoda czasu.

Jak okonie i sporadycznie nie za duże szczupaki z bolkami to nie raz można się pobawić. 

Jak wszędzie, łowisko trzeba znać, są okresy że problemu nie ma ze złowieniem przedmiotowych rybek a są okresy że ciężko i to bardzo. Po jednym dniu można stwierdzić że w tej chwili zupa w ZZ i ciężko z rybą. 

Nie nastawiam się jakoś specjalnie na konkretny gatunek ryby. Jeździmy od czasu do czasu na spacery z żoną nad Zalew i można by połączyć jakoś przyjemne z pożytecznym :-) Street Fishing Lublin za miastem :-)

Jak z brzegu to chyba bardziej widzą mi się te teren od ulicy Cienistej. Chociaż też sporo osób widziałem w poprzednich sezonach wędkujących od strony Osmolickiej jednak w większości to byli spławikowcy i feederowcy.

• 3 miesiące temu...
  • 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

W imieniu kolegi Yamakato proszę o pomoc...

W dniu 07/07/2019 w godzinach wieczornych, po godzinie 20.30 w okolicach ''zerówki'' / schodków zostawił w pokrowcu casting wraz z multikiem. Multiplikator Megabass Zonda KTF oraz casting Kawalec Zonda travel. Kij byl w czarnym pokrowcu, a na multiku neopren Daiwy. Ciężko go będzie sprzedać ze względu na sygnowany blank i spersonalizowany tuning multika. Dla znalazcy nagroda. Numer kontaktowy do Tomka, właściciela - 517883521.

post-65218-0-68763000-1562615140_thumb.jpg

• Like 1