Skocz do zawartości
  • 0

Jaki Gps? Lowrance czy Garmin?

tete

Pytanie

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Z tego co się orientuję to Lowrance ma większą rozdzielczość ekranu (ekran jest dotykowy). Interesują mnie opinie kogoś kto ma jakieś merytoryczne argumenty, które przemawiają z konkretnym wyborem. Czytając różne fora odnoszę wrażenie, że Garmin jest po prostu bardziej popularny, ma więcej modeli i bardziej osiadł na rynku. Dlatego też opinie użytkowników będą dla mnie (i pewnie nie tylko dla mnie) bezcenne.

• 0

A Garmin obsługuje Blue Chart. Ale faktycznie brakuje map wodnych śródlądowych, no może oprócz Śniardw. Ale można go wykorzystać do nawigacji topograficznej lądowej, mapy są, np. GPMapa Topo, drogowej - City Navigator itp.

Zgadzam się co do Garmina to bardzo dobre GPS-y bez dwóch zdań. Nikt nie mówił że wybór będzie całkiem prosty :D

• 0

Wszystko fajnie ale nie do końca o to mi chodziło. Bardziej interesuje mnie jak wygląda korzystanie ze sprzętu, wady, zalety. Jaką przewagę ma jeden nad drugim. Jak wygląda dokładność, czas pracy na bateriach itd. W którym modelu jest łatwiejsza obsługa jej intuicyjność i dopasowanie do wymagań wędkarzy.

• 0

Witam,

Ze swojej strony nie polecam gps który ma dotykowy ekran. Nie raz siedząc na łódce grzybieją nam palce (mróz) i bardzo trudno obsługiwać ten typ. A ekrany w gps to nie to samo co kilkucalowe smartphony.

Ja mogę polecić, używam od połowy tego roku Garmin Etrex 30.

Obsługa urządzenia joystickiem.

Wszystko co potrzebne, slot na karty, barometr z wykresem zmian ciśnienia.