w.d.wobler Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 (edytowane) ... Edytowane 20 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 ja jestem za tym zeby lowic jak najdluzej im dluzej i wiecej prawdziwyh wedkarzy bedzie nad woda tym skuteczniej beda oni ploszyc klusownikow ,i nie oszukujmy sie nasze wody pstragowe poza nielicznymi wyjatkami nie sa praktycznie wogule pilnowane jak najwiecej loic i jak najwiecej wypuszczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 ja jestem za tym zeby lowic jak najdluzej im dluzej i wiecej prawdziwyh wedkarzy bedzie nad woda tym skuteczniej beda oni ploszyc klusownikow ,i nie oszukujmy sie nasze wody pstragowe poza nielicznymi wyjatkami nie sa praktycznie wogule pilnowane jak najwiecej loic i jak najwiecej wypuszczac Racjonalizowanie, aby sumienie nie bolało?Już widzę jak to wypuszczać działa w polskich realiach. Aczkolwiek widziałem kilka ciekawych rozwiązań na Zachodzie. Na przykład brak zakazu łowienia, ale całkowity no kill na kilka miesięcy. Chodzi głównie o ochronę przed kormoranami na zimowisku okoni. W polskich realiach byłaby to ochrona przed kormoranami i przed kormoranami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Właśnie Kuba , doskonale byłoby aby ponad poziom naszego tutaj morza beznadziei , bylejakości i osobistego konformizmu , wystawały jakieś szlachetniejsze wersje indywidualistów , a może nawet większe , bardziej zauważalne grupki środowiskowych lobbystów , które byłyby punktem odniesienia i wzorem . Konsumpcji lansować nie trzeba , bo świetna ma kondycję . Celebrytów oczywiście też potrzebujemy , ale raczej jako paprotki albo dekorację . To właśnie możemy jako portal . Poruszać tak skwapliwie omijane tematy , chociaż bywają niepopularne oraz niewygodne , bo nieraz człowiek sam jest w nie umoczony . Zauważmy jak świetną poznawczo puentą wątkowej zawieruchy jest ta Frikowa ankieta . To najprawdziwszy , najuczciwszy , czystej krwi sondaż do wykorzystania , nie żaden głupkowaty tekst sponsorowany ..Znaczki w PZW , rozmowa tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Publiczne puszczanie bąka także nie podlega penalizacji! Nie mniej jednak, z reguły, sprawca skazywany jest na towarzyski ostracyzm. Tu zaś od niektórych kolegow dowiaduję się, że to zapach Soir de Paris unosi się nad styczniowymi wodami.U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2012 Unosi się i odstrasza kłusowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibilbn Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Tak najlepiej zakazać całkiem łowienia albo dać każdej rybie 11 miesięcy okresu ochronnego. Przecież to nie jest wina wędkarzy że nie ma ryb tylko podejścia danych okręgów którzy za nasze pieniądze organizują jakieś walne zgromadzenia na których wręczają sobie odznaczenia dyplomy sam Bóg wie za co. Składka idzie na zagospodarowanie wód bzdura łowiska a już jeziora wyglądają jak jakieś zbiorniki na szamba chyba że zbiornik jest w jakimś mieście wtedy miasto jakoś to trzyma w określonym porządku. PSR to umie tylko odławiać ryby ze zbiorników z pilnowaniem ta organizacja nie ma nic wspólnego SSR nie lepsza po za niewielkimi wyjątkami. Pilnowane są tylko krainy pstrąga i Lipienia. Zdaję sobie sprawę że są wędkarze mięsiarze bo nie raz widziałem że zabierano ryby gdzie miałbym wątpliwości ale ci nie uczciwi czego mają nie zabrać wszystkich ryb nawet tych których nie wolno skoro czują się bez karni i wiedzą że strażników PSR, SSR spotkać to wiąże się z cudem. Płacę składkę roczną i chce łowić cały rok i nie zabieram ryb więc jestem za wprowadzeniem zakazu zabierania ryb z łowiska (po ryby do biedronki, Carrefoura itp:) i nie wprowadzania śmiesznych przepisów. Łowimy cały rok nie ma okresów ochronnych i zakaz zabierania ryb z łowiska. Oczywiście można zrobić wyjątek np: na Płoć, Leszcza itp:które mają się dobrze w naszych wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Ile razy trzeba przeczytac, zeby rozszyfrowac? Swiete oburzenie ubrane w forme gimbazyjsko-gimbiczna...no prosze, blagam, odrobine szacunku dla czytelnika ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 @zibiln napisałeś:"SSR nie lepsza po za niewielkimi wyjątkami. Pilnowane są tylko krainy pstrąga i Lipienia." Przecież SSR to ludzie tacy jak ty. Jak chcesz to pilnuj glinianek, też będzie pożytecznie. Ja jak już się wybieram szukać siat albo zarybiać to wybieram wodę pstrągową i nie widzę w tym nic czego powinienem się wstydzić. Po co opluwać SSRowców skoro zwykle dokładają do ochrony z własnej kieszeni i jeszcze poświęcają swój prywatny czas? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Złote kilof i łopata za odkop, do tego wielkie łałłł wejście smoka. Choć z drugiej strony-prowokacja? Jak by nie było typowa wypowiedź statystycznego członka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi