vako Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak widać wielu ekspertów ma problem z rozróżnianiem gatunków. Ta fotka powinna rozwiać wątpliwości:Tobiasz złowiłeś wzdręgę, a Pisarz, Twoje to niewątpliwie płoć.Czasem tak jest, (zależy to od akwenu i warunków panujących w wodzie) że wzdręgi są bardziej srebrne niż złote, ale zawsze mają krwisto czerwone płetwy. Edytowane 5 Kwietnia 2018 przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 A Wy ich nie łowicie przypadkiem w tarle ? c&r???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Jak widać wielu ekspertów ma problem z rozróżnianiem gatunków. Ta fotka powinna rozwiać wątpliwości:Tobiasz złowiłeś wzdręgę, a Pisarz, Twoje to niewątpliwie płoć. Czasem tak jest, (zależy to od akwenu i warunków panujących w wodzie) że wzdręgi są bardziej srebrne niż złote, ale zawsze mają krwisto czerwone płetwy.Poza tym płotki patrzą zawsze w prawo a wzdręgi w lewo! Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Chłopaki, będąc nad wodą byłem w 100% pewien że to wzdręga i nadal jestem. Na fotce faktycznie bardzo "płotkowo" wyszła Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez tobiasz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Teraz jak najbardziej widać, że to wzdręga Zwracam honor ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 A Wy ich nie łowicie przypadkiem w tarle ? c&r????A widzisz gdzieś wysypkę tarłową? Dziś byłem w tym samym miejscu i złowiłem kilka sztuk .Wyglądały niemal identycznie jak ta rzekomo płotka , a na zdjęciu .............. trochę lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Płoteczka z tej wody wygląda tak, właśnie złowiona Taptalkniete z Galaxy s8 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ilościowo bez szału, na rozmiar ani waleczność nie moge narzekać. Skutkom ubocznym zabawy było ponad 10 obcinek i 4 wyholowane szczupaczki 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Piękne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Tu masz Piotrze trzy wzdręg i jedną płotkę Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Tomek.M 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie sądziłem, że kiedyś zagoszczę w tym wątku ale Etherni zaproponował, że zabierze mnie na wzdręgi. Jak powiedział tak zrobił i oto ona - moja pierwsza wzdręga na spinning Dzięki Kolego! Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez coma 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Nie ma za co zrewanżujesz się w temacie brzan. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Czy mikro jig na agrafce nie przeszkadza wzdrędze czy lepiej zawiązać bezpośrednio do żyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Przy dobrym żerowaniu nie, ale jak nie mają ochoty, to lepiej wyeliminować wszystkie niepotrzebne rzeczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Przy dobrym żerowaniu nie, ale jak nie mają ochoty, to lepiej wyeliminować wszystkie niepotrzebne rzeczy W tym swoją obecność nad wodą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Krzysztof, oczywiście, możesz się poddać, bo po co uczyć się nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Fakt. W tygodniu wyskoczyłem przed pracą z mikro jigami na 1h na Podgórki i.... była kontrola, a ja nie zrobiłem wpisu Pierwszy raz od kilku lat nie miałem wpisu i kumple wpisali mi upomnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Dziś już chyba nie ma wątpliwości jakie ryby połowiłem .Złowiłem 9szt , to był fajny dzień 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 U mnie wczoraj 3 szt ale żadna nie miała forumowego 30cm minimum wiec zdjęć nie bedzie. A okonia zapomniałem zmierzyć bo byc może by sie zmieścił. Niestety znów połowy zdominował szczupak - tym razem na innej wodzie juz większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dziś znów połowiłem , ale zupełnie inna woda . Brania bardzo delikatne i na bardzo wolno prowadzoną przynętę . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 (edytowane) Piotrek a co zjadały?Za pierwszym razem większość ryb na taką muszkę (ukręcona na #14), ale podaną zestawem spinningowym . Za drugim po godzinie bezowocnego machania muchą , przezbroiłem się na malutkiego twisterka i dopiero otworzyła się woda . Jak widać nie ma prostej recepty i trzeba kombinować . Podczas pierwszego dnia brania były agresywne , dobrze wyczuwalne na wędce. Drugiego odwrotnie . Trzeba było obserwować żyłkę i jak zaczynała się przesuwać w bok , zacinać . Edytowane 17 Kwietnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterx Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 O świcie udało się złowić kilka ładnych wzdręg. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dzis tylko jedna uczciwa. Były bardzo niechętne do współpracy. Na upatrzonego i mikrolarwa podana pod pysk. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Zapatrzyłem się w nowy arsenał przynęt na wzdręgę . Czyli kolega zrobił mi kilka mikro woblerków , dokręciłem parę muszek na haku # 14 i dziś ruszyłem wypróbować nową broń . Najwięcej ryb złowiłem na muszkę , na drugim miejscu był wobler i jako ostatni w łowności twister.Wszystkie ryby złowione na upatrzonego . Czyli namierzyć , po indiańsku podejść ,delikatnie podać prawie pod nos i po cichutku wyholować. Złowiłem kilkadziesiąt krasnych w wielkości jak te na zdjęciach . Była jedna duża ryba , ale spadła pod nogami . Była też jedna bardzo duża ryba . Złowiłem ją stojąc na bardzo stromym brzegu kanału i wchodząc wyżej , żeby jej zrobić zdjęcie , podcięło mi nogi i oba dwa wpadliśmy do wody . Ona była z tego pewnie zadowolona , ja nie bardzo . Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Było popołudnie z ładnymi wzdręgami... http://jerkbait.pl/topic/29825-łowienie-białorybu-na-spinning/?p=2376936 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi