jimmy25 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich zarażonych chorobą zwaną woblerozą. W mieście z którego pochodzę jest sporo chłopaków którzy robią woblerki. Zawsze ciekawiło mnie co, jak i dlaczego.Kilka lat temu zrobiłem pierwsze podejście do tematu ale jakoś zapał szybko opadł. Łowiłem nadal na sklepowe przynęty.Tak minęło kilka lat i po kilku porażkach postanowiłem spróbować raz jeszcze.Deska balsy, ostry nożyk i próba stworzenia wymarzonego wabika.Jako że łowię głównie jazie, klenie i bolenie to w ich kierunku podążałem.Przedstawię wam moje woblerki.Kleniowe woblerki to typowe baryłki. Długość ich to około 3 cm i wagowo max. 3 gramy. Boleniowe od 7 do 9 cm i niewielka waga. Wolę cicho podejść do miejscówki i precyzyjnie podać woblerka.Wagowo max 13 gramów. Oklejane folią ALU i malowane aero. Również kilka szaraczków się znalazło. Pozdrawiam, Pawel79Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez pawel79 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Nareszcie podjąłeś właściwą decyzję. Te woblerki naprawdę zasługują na wątek autorski, a nie na "moje pierwsze kroki" Witaj we własnym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Staram się by stworzyć woblerki pasujące do mojego stylu łowienia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Jutro ustawka kleniowych i boleniowych zabaweczek [emoji226][emoji4] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Wczorajsza ustawka wyszła na +4, kilka boleniowych do poprawki (zmiana steru na troszkę szerszy).A póki co to z wieszaka zeszło stadko szaraczków. Lubię takie kolory a i rybki je doceniają [emoji226] Kilka sztuk gotowych do dalszej obróbki. Pozdrawiam wszystkich Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Kolejne stadko SDRków.Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ogólnie jestem zadowolony z mojej walki z aero. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 I taki blady okonek mi wyszedł. Średnio mi się podoba. Muszę potrenować malowanie okolicy głowy, skrzela, oczodoły itd. [emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeszcze 150 tysięcy i będzie ok Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez pawel79 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Kolejny zestaw. Zielonki kleniowe i kolejne podejście do okonia [emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzielski Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Dla mnie zajebiste, kolory nie łowią praca jest istotna moje też są jeszcze brzydrzsze A ryby łowią Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez niedziel_jig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Dla mnie zajebiste, kolory nie łowią praca jest istotna moje też są jeszcze brzydrzsze A ryby łowiąStaram się by było czysto i ładnie [emoji4]Oczywiście praca woblera jest najważniejsza. No i złowiona na nie rybka cieszy podwójnie. Pozdrawiam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Wobki naprawdę bardzo ładne! Pod naklejane oczka dobrze jest nawiercic lub wyfrezować małe zagłębienia ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Fajnie wyszły te kleniowe bąki Okonek też bardzo przyzwoity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Wobki naprawdę bardzo ładne! Pod naklejane oczka dobrze jest nawiercic lub wyfrezować małe zagłębienia ☺WitamKolejne powstaną z nawierconymi oczodołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Stadko 7 cm okoni i czarna uklejka na bolenie [emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Bardzo fajne. Jeśli mogę podpowiedzieć?, to odpuścić wieczka skrzelowe a naklejane oczy zastąp ręcznie stemplowanymi, efekt i odbiór będą jeszcze lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Bardzo fajne. Jeśli mogę podpowiedzieć?, to odpuścić wieczka skrzelowe a naklejane oczy zastąp ręcznie stemplowanymi, efekt i odbiór będą jeszcze lepsze.Dobre rady zawsze w cenie. Dziękuje serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Kleniowo jaziowy zestawik [emoji3]Jestem mega zadowolony z pracy woblerków. Oby tak dalej. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Klenióweczki 4 cm do obławiania rzecznych napływów. Malowanie klasyczne. Boki delikatne srebro, grzbiet oliwkowyi grafitowy. [emoji226] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Miały być dzisiaj klenie na nowe uklejki a tu taka mega niespodzianka [emoji3][emoji3][emoji3] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Mega? Raczej mikro... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Fajne te uklejki... Proste i klasyczne. Wszystko czego trzeba Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi