Skocz do zawartości

GŁOSOWANIE - FOTOGRAFICZNY KONKURS RODBUILDINGOWY

Friko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Miło mi poinformować i Komisja Konkursowa w składzie: Sergiusz Kasprzyk & Remigiusz Kinas, zgodnie z regulaminem Konkursu Rodbuildingowego ( http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=23044&am p;am p;am p;start=0&) , dokonała już wyboru dziesiątki finalistów. Oto oni:

1. @kacper 524:

10. @bagi_glogow:

http://img848.imageshack.us/img848/1861/konkursfishingcenter.jpg

Teraz głos przechodzi w ręce Forumowiczów, którzy biorąc udział w anonimowej ankiecie wyłonią zwycięzcę. Serdecznie gratuluję i dziękuję wszystkim Użytkownikom którzy zdecydowali się zgłosić swoje fotografie a wszystkich pozostałych zachęcam do gremialnego głosowania - to od Was zależy komu przypadnie cenna nagroda :D

UWAGA: GŁOSOWAĆ MOŻNA DO 15 STYCZNIA 2012 r. do godz. 20:00 po czym wątek zostanie zablokowany i nastąpi rozstrzygnięcie konkursu

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@RobertGiżycki, gratuluję prześwietnego zdjęcia i życzę zasłużonego zwycięstwa :D

Koledzy, Remek i Sergiusz wybrali konkurencję dla Roberta ;) według własnego uznania, zgodnie z zapowiedzią.

Sądzę, że nie ma potrzeby tego komentować, mimo że sam bym kilka fotek podmienił, ale to nie mój konkurs.

Pozdrawiam

Grzesiek

Ok. no to może ja zaczne.Rybka złowiona w zatoce portowej gdzie przypływają promy z Arsvagen.Byłem na rybkach z wujkiem z resztą zawsze z nim jestem na rybach :D Owe rybki łowiłem zawsze w płytkich wodach przy brzegu. Ta została złowiona w maju wtedy najlepiej biorą.Zdjęcie wykonałem sam tzn.kij trzymałem w lewej ręce a na szyji miałem zawieszony aparat nikon D40x. Mam jeszcze inne fotki z tego holu ale ta jest moim zdaniem najlepsza :D

fish28 - na pierwszy rzut oka wygląda jak ryba z krajów położonych znacznie bliżej równika :D

Fotografia zgłoszona przeze mnie nie ma zbyt wymyślnej historii. Zrobiona została wczesną jesienią kilkanaście km od ujścia Wisły do naszego morza. Po kilkugodzinnym spacerze nad rzeką doszliśmy do główki ze zdjęcia,było to ostatnie miejsce do którego dotarliśmy tego dnia. Gdy słońce zrównało się już z linią drzew na zachodnim brzegu widok był niesamowity,pomarańczowe promienie zachodzącego słońca odbijały się od płynącej wody,żadne zdjęcie tego nie odda. Jak dla mnie łowienie nad rzeką daje najwięcej radości i satysfakcji,uwielbiam tam przebywać między innymi ze względu na takie widoki. Mimo,że są w okolicy bardziej rybne wody niż nasz odcinek Wisły - i tak prawie cały mój wolny czas poświęcam właśnie Jej.

Bartek też bym tak pomyślał ale rybka pochodzi z południowej co i tak jest od nas daleko na północ :D Swoją drogą to Twoje zdjęcie jest najbardziej chyba na temat.Taki fajny wędkarski klimat :D Robert też ma super zdjęcie bardzo mi się podoba ale najbardziej podoba mi się nr.10 ta fotka powala mnie na kolana :D

U mnie ten wypad miał być zakończeniem sezonu szczupakowego z łódki... Byliśmy strasznie napaleni, bo dwa tygodnie wcześniej, kiedy jeziorko było delikatnie skute lodem, połowiłem na nim sporo grubych okoni i całkiem przyzwoitych szczupaków, ale brakowało mi tego jednego, grubego zębacza, który byłby zwieńczeniem sezonu. No i nie udało się... Kolega co prawda miał przy łódce trzy grubsze panie, no ale one nie chciały pozować do fotografii. Pluły w nas szejkerami :lol: .

A okonie,.. a okonie były przyłowem... Pierwsza miejscówka - pierwszy okoń. Zatrzymaliśmy się na niej na chwilę, bo woda wydawała się tam jakaś niespokojna, widać że ukleja była kąsana od spodu. Duże gumy były kompletnie olewane, więc zmieniłem przynętę na dużą obrotówkę i złapałem garba 43cm w pierwszym rzucie :D. Kolejny podobnej wielkości spadł przy łódce... Ostatni połakomił się na dużego szejkera i wypadł najlepiej na fotografii dlatego zgłosiłem go do konkursu.

Taka drobna,luźna sugestia. Może by wysłać systemową wiadomość dla wszystkich użytkowników j.pl z zaproszeniem do głosowania?

W ten sposób konkurs będzie rozstrzygnięty w miarę sprawiedliwie i frekwencja się poprawi bo wydaje mi się że większość wchodzących do działu Rodbuilding raczej nie patrzy na ten wątek.