Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Bede potrzebowal wedki na brzany , pow 3m dl i typowe rzeczne przynety na ta rybke + obrotowki 2-3 . Musi byc mocna bo w rzece tej plywaja wielkie brzaniska no i metrowe szczupale <_< . Do tej pory uzywalem taniej daiwy exceler 3m , 40 gr (opis na blanku ) , wolalbym dluzszy kijek . Prosze koledzy doradzcie cos z pracowni najlepiej lub masowke ale musi byc solidna i elegancka tak do tysiaka +- . Bede w polsce na wiosne dopiero ale lubie wczesniej wiedziec o co sie pytac, czego szukac , dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 i pod multiplikator oczywiscie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 i pod multiplikator oczywiscie? Sorry - korba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Mialo byc w ogolnych - jak mozna przeniesc to prosze to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 to na wyspie harrison, greys, hardy & co. juz nie robia wedek do trottingu ze stylem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 to na wyspie harrison, greys, hardy & co. juz nie robia wedek do trottingu ze stylem? Robia , cos tam juz wyszukalem , ale na brzanach to oni tylko w gruncie wiedza o co chodzi , jak nie znajde nic z polskiej pracowni to i moze bede bral to pod uwage ale wolalbym nie , oni nie maja pojecia o spinnie , no moze losos i duze mamuski , tutaj brzana na spinna nie bierze i poniekad to prawda , ciezko ja zlowic a jest ich mnostwo ale ja sie zawzialem i bede lowil chyba Moj record to 3sz w ciagu 2 lat i mam zamiar go pobic w 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 mozesz brodzic w tej rzece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 mozesz brodzic w tej rzece?Tak brodze , ale mam tez kilka brzanowisk ze nie da rady , a brzany jak byki tam plywaja , lodka odpada ,nie mam i nie bede mial , takze tylko brodzenie i brzeg ( rzadko) - niezakrzaczony , wysoki i niski zalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 to po co ci taki dlugi i zupelnie nieporeczny kij? brodzac meczyc sie z kijem ponad 3 metrowym? dziekuje, postoje, to nie dla mnie popros moda o przelozenie tego tematu do rodbuildingu i poszukaj w pracowniach jakiegos mocnego 9-cio stopowego steelheada o mod-fast plynnym ugieciu pod ryba i juz bedziesz mial kij na brzany ... co sobie z duzym zebaczem poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 ok steelhead ale na pewno nie 9` , nie sprawdza mi sie ta dlugosc i trzymam tego krociaka na zapasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 A kij 3,40 by cie zadowolił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 PST 945 lub PST 943 to moja propozycja...Oba w długości 285cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam.Dlaczego wszyscy na siłę chcą koledze odradzić długi kij skoro on chce i potrzebuje taki Ja te?ź wbrew ostatnim modom zam?łwiłem sobie kijek 3,30m na wielkorzeczne boleniowe łowy i jestem pewien,?źe świetnie się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Tak jak pisalem wyzej , mam 3m i raczej wolalbym dluzszy , krotszy niz te 3m zdecydowanie odpada i nie szukam uzywek , tylko igla mnie interesuje Kiedys smigalem w zastepstwie feederem 3.3 , dlugosc idealna ale praca i akcja feedera nie dal sie przystosowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Masz kilku producent?łw blank?łw/wędek oferujących modele 3.20 z seri Salmon&Steelhead. 12 lbs i 21 gram wyrzutu połączone z grafitem o średnim module sprę?źystości powinno dać rade. St Croix, Lamiglas, Batson, Pacific Bay czy Talon to tylko przykłady. Ta ostatnia firma ma bardzo ciekawy blank do połowu du?źych ryb na male przynęty. Niestety z grafitu ITM jest dostępny tylko na zam?łwienie i zdecydowanie przekroczy zakładany bud?źet. Ma w teori 10 lbs, 3.20 i 10.5 gram c/w; w realu śmiga 20 gr boleni?łwki po horyzont, dolnik ma z wędki 20 lbs i delikatna aczkolwiek strasznie mocna szczyt?łwkę. Sam zaś poł?łw brzan w UK i nie tylko wymaga du?źo cierpliwości. Ja zawsze szukałem szybciej płynących odcink?łw rzek, nawet jeśli na spokojnej wodzie było widać potę?źne ryby. Kiełbiopodobny, delikatnie pracujący wobler postawiony w rynnie i przemieszczany w obie strony od czasu do czasu był wsysany przez brzane, bardzo dobrze sprawdzały się Sieki 4-5 cm, zylka 0.22 pozwala realnie myśleć o wyciągnięciu 10+lbs okazu jaki i mi kiedyś się trafił nad Kennett Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Ciekawy temat. Mi tez sie zdarza polowac na brzany. Brzany nie jak byki, bo byki w Hiszpanii to na wzgorzach stoja Widze to troche tak jak pisze Pitt... Jak chcesz dluga wedke to wez i nawet sobie zamow 390 cm do brodzenia. Nie w tym rzecz. Lubisz dlugie wedki - low na takie. To co Ci moge doradzic to kij o mocy MAXIMUM 12 lb i gleboko pracujacy pod ryba. Kluczowe jest to by kij nie byl ZA MOCNY. Bardzo duzo zalezy od tego czy bedziesz lowil na zylke czy na plecionke. Ta moim zdaniem jest informacja wazniejsza niz to czy kij ma wg Ciebie miec 300, 330 czy 360 dlugosci. Temat jest z tych kompleksowych. Szczegolnie jak sie probuje lapac 3 sroki za ogon... Powodzenia z brzanami w 2012! Guzu p.s. Tu kilka wyjetych w 2011 (mam wrazenie ze to byly te mniejsze) : http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=20909&am p;prevloaded=1&&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Lowie na mono i plecionke i 3.9 to za dlugo a kijkiem 12lb to sobie moge byki po okolicznych pastwiskach przeganiac a nie bycze brzany lowic A kij ma miec min 3m ale wolalbym dluzszy ale nie za dlugi i jestem nadwyraz cierpliwy jezeli chodzi o wedkowanie , stoje w wodzie jak czapla w jednym miescu 2 godz potrafie tak mielic , tylko wiem , ze tam gdzie smigam sa bycze ryby Gratuluje polowow i zycze jak najbardziej udanego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Lowie na mono i plecionke i 3.9 to za dlugo a kijkiem 12lb to sobie moge byki po okolicznych pastwiskach przeganiac a nie bycze brzany lowic A kij ma miec min 3m ale wolalbym dluzszy ale nie za dlugi i jestem nadwyraz cierpliwy jezeli chodzi o wedkowanie , stoje w wodzie jak czapla w jednym miescu 2 godz potrafie tak mielic , tylko wiem , ze tam gdzie smigam sa bycze ryby Gratuluje polowow i zycze jak najbardziej udanego 2012 Wędki brzanowe sprzedawane w UK maja własnie około 12 lbs mocy. Nie do spina oczywiście. Jak będziesz miał okazje to weź do reki kt?łryś z polecanych blank?łw 3.20, powyginaj to zmienisz zdanie. Odpowiada to ?źyłce 0.33mm 17lbs to ju?ź strasznie du?źo, mo?źe byś coś znalazł z w miarę miękka szczyt?łwka ale będzie cię?źko. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Lowie na mono i plecionke i 3.9 to za dlugo a kijkiem 12lb to sobie moge byki po okolicznych pastwiskach przeganiac a nie bycze brzany lowic A kij ma miec min 3m ale wolalbym dluzszy ale nie za dlugi i jestem nadwyraz cierpliwy jezeli chodzi o wedkowanie , stoje w wodzie jak czapla w jednym miescu 2 godz potrafie tak mielic , tylko wiem , ze tam gdzie smigam sa bycze ryby Gratuluje polowow i zycze jak najbardziej udanego 2012 Wędki brzanowe sprzedawane w UK maja własnie około 12 lbs mocy. Nie do spina oczywiście. Jak będziesz miał okazje to weź do reki kt?łryś z polecanych blank?łw 3.20, powyginaj to zmienisz zdanie. Odpowiada to ?źyłce 0.33mm 17lbs to ju?ź strasznie du?źo, mo?źe byś coś znalazł z w miarę miękka szczyt?łwka ale będzie cię?źko. Bujo Z tymi bykami po pastwiskach to zartowalem , po drugiej stronie rzeki zeruja te byki. A szukam wlasnie takiej 12-15 , i mam juz kilka typow , do wiosny daleko , mam czas na wybor wedeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 WS96MF2 st croix wild river , akcja fast - na papierze wyglada ok , a jak w rzeczywistosci , ma dosyc krotki dolnik ( prawie 10cm krotszy niz moja 3m daiwka ) to mnie zainteresowalo , no i lekka jest 173gr - jak dla mnie to piorko przy tej dlugosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brek69 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 szukam spiningu do łowienia brzan na warcie. co polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) Nie ten wątek. Kupuje się w dziele giełda. A jeśli pytasz o to jaki kij to wątki również są. Polecam korzystanie z wyszukiwarki. jerkbait.pl-seryjny-kij-pod-bolenia-i-brzany Edytowane 2 Października 2019 przez Sławek Nikt 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) np. AVS96MF2 tj. avid 2,9 7-21g (spodziewając się mniejszych ryb/łowiąc mniejszymi przynętami patyk o mocy ML tj. 3,5 - 17,5 g też powinien podołać) lub coś adekwatnego w parametrach, w tym akcji i ugięciups. nie mam na sprzedanie Edytowane 2 Października 2019 przez smokwelski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry krokodylec1 Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Tego avida mlf z tym, ze dl 2.75 posiadam i jak najbardziej zabieram na Sanowe brzany.Dobry pod woblery typu rapala countdown 3-5 cm i doradowskie invadery, sticki i blagiery ktore sa moimi podstawowymi przynetami tutaj na Sanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) Uważasz, że brzana "weźmie" i wyholujesz ją tylko konkretnym modelem poleconym w tym wątku?Zapewniam Cię, że wiele brzan złowiono i skutecznie wyjęto zanim powstały "specjalizacje", na kije zgoła nie brzanowe.Polecam słownik ortograficzny Edytowane 2 Października 2019 przez Krzysiek P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi