ipolo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Wyb?łr padł na power strika. Poniewa?ź przygodę z castingiem dopiero rozpoczynam, a spinnerem łowiłem zawsze na ?źyłkę mam do Was prośbę o poradę dot. wyboru odpowiedniego rozmiaru plecionki.Moje kijki:1. cast - Team Dragon 30-70g 2. spinner - Team Dragon 10-28g Po wnikliwym przeczytaniu wielu wątk?łw totalnie zgłupiałem Ten cast team dragon ma chyba napisane, ?źe linki ..-17lb. Wiele os?łb proponuje by do multika nawinąć 30 lb - ?źe więcej przynęt odstrzelę itp. Power strike jest grubszy od konkurencji. Jak z pracą nie wiem, bo wcześniej nie łowiłem. Spinner ma oznaczone ..-14 lb. Myślałem o 10lb ale nie wiem czy to nie będzie za mało, tym bardziej, ?źe w maju jadę (pierwszy raz) do Szwecji. Jak według Was będzie wygodnie i bezpiecznie łowić 1. 30lb? czy 20lb?2. 20lb? czy 10lb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszA Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 po co drugi podobny temat ? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=299502 msg_299502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 po co drugi podobny temat ? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=299502 msg_299502 Cały watek jest faktycznie wrzucny do działu - Kupię/zamienię/oddam. Odnośnie tego gdzie zakupić plecionkę się dowiedziałem - KORONA ale gł?łwny problem tj. dob?łr linki pod kijki - nie powinien być w dziale Kupię/zamienię/oddam. Tam zaglądają osoby chcące coś kupić, sprzedać. Liczę na dyskusję, pomoc w dobrze linki. Wiele os?łb poleca początkującym 30lb. No ale biorąc pod uwagę grubość plecionki PS nie jestem pewien czy będzie to dobrze grało. Z dobraniem linki do spinningu te?ź mam problem. Og?łlnie skłaniam się do: Cast: 20 lb spinn:10 lb. A mo?źe inna firma z większym lb ale cieńsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie.Zale?źy kogo zapytać. Zale?źy kto gdzie łowi i zale?źy jak łowi.Gdybym miał pod siebie zroić te zestawy to 1) cast - 30lbs - i tak nie bedę łowił na paprochy czy Salmo Tiny albo mepsy 00.2) tu jest gorzej zale?źy do czego ten kij ... jak do łowienia boleni to inna plecionka, jak na sandacze i szczupaki to te?ź inna. Gdybym miał kija o cw 10-28 to pewnie długością byłby zbli?źony do ~2,7m. Nawinąłbym na niego 15lbs. Przy zało?źeniu, ?źe będą to wielkorzeczne łowy z nastawieniem na sandacze. Plecionka o tej mocy pozwoli na wyrwanie przynęt z zaczepu i przy tej grubości nie będzie od nas wymagała kilgram?łw ołowiu, ?źeby ściągnąć przynętę do dna w szybszym nurcie. Na Szwecję zbroiłbym się tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 cast: slidery,itp. raczej bliej 70g ni?ź 30gspinner: gumki 5-20g cast: szczupakspinner: szczupak, okoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 proponuję 15lb i 30lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 zaloz ten sam temat w dziale baitcasting, tam go jeszcze nie ma <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 zaloz ten sam temat w dziale baitcasting, tam go jeszcze nie ma <_< wpisz sobie to samo w Kupię/zamienię/oddam tam te?ź m?łj wątek <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi