godski Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Potrzebuję kilka informacji aby odchudzić i zmienić przełożenie oraz ramie i knob w TPSW 2015.Robiłem taka operację w SW 2009 ale pamięć jest zawodna a poza tym pewnie nie są w pełni kompatybilne. 1. Jakie części i z której Stelki potrzebuje aby dołożyć łożysko zamiast tulejki pod śrubę rotora?Z tego co pamietam to potrzebna jest redukcja plastikowa, łożysko i chyba śruba z wycięciem. 2. Z jakiego tańszego młynka pasuje ramię korbki ? Będzie Knob typu A czyli ten mniejszy. 3. Czy bebechy z SW4000PG 2009 pasują do modelu 2015? Chodzi o koło główne, wormshaft, kółko zębate worma i pinion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Pisałem Tobie gdzieś, kiedyś że tam w nakrętce rotora jest już łożysko ;-) nie musisz z tym nic kombinować. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez SIEMANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Dziwne, bo na schemacie nie ma informacji że to łożyska ale OK. Czyli punkt 1 odpada. http://www.plat.co.jp/parts/SHIMANO-Spinning/TWINPOWER/15twinpower_sw_4000xg.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Andrzej w tym TP z 2015 wałek jest od góry, to pewnie będzie inny układ i rozmiarówka części pewnie inna.Już nie pamiętam bo w zimie grzebałem, ale w nowym chyba delikatniejsze koło napędowe jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Andrzej w tym TP z 2015 wałek jest od góry, to pewnie będzie inny układ i rozmiarówka części pewnie inna.Już nie pamiętam bo w zimie grzebałem, ale w nowym chyba delikatniejsze koło napędowe jest. Wałek jest na dole . Inaczej bym nie kupił bo to rozwiązanie z górnym wałkiem to jak dla mnie bezsens. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Wałek jest na dole . Inaczej bym nie kupił bo to rozwiązanie z górnym wałkiem to jak dla mnie bezsens.Pewny jesteś?Ja obstawiam, że na górze tzn. od strony uchwytu kołowrotka a stary XG zwykły 2011, czy SW - rocznik 2009 od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Wałek jest na dole w 15stce Sw. Józek błąd jest na japońskich fotkach pokazowych :-) W temacie o Twinku SW jest wszystko napisane. Andrzej ramienia korby nie zamienisz bo jest znitowane.Ale gdy roznitujesz to tak.Opisałem to już w temacie o SW. Ramię od np Biomka ma gwint w sobie więc po roznitowaniu odzyskujesz trzpień korby i przykręcasz ramię od Biomka...( na własną odpowiedzialność :-) ) Bebechy od 6000 Pg '15 jak najbardziej podejdą.Od 09 niby pasują i się kreci ale nie wiem co będzie pod obciążeniem. Koło główne ma inaczej zakończoną swoją oś tzn w 09 jest kołnierz który opiera się w prawym łożysku a w 15stce nie ma tego kołnierza....15stka ma inną oś. 09 ma stalową a 15stka alu pokryte czymś tam...tak jak w 15 słodkowodnej...Niby długość taka sama jak w 09 ale gwint pokrecajki szpuli inny.Łożysko w nakrętce jest "zintegrowane" tak jak Kuba napisał... Inne uszczelnienia są w 15stce...Aha. Zmiana przelożenia to te same graty są potrzebne co w 09 ...to chyba wiesz bo robiłeś zamiankę. Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) . Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez SIEMANO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Jakby ktoś chciał zobaczyć drive gear ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) A tak w 09... :-) Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Przemek chylę czoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Przemek chylę czoło.Józek do niedawna miałem 09 i 15 sw więc łatwo bylo porównać :-)A to owa nakretka rotora z 15SW. Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez przemo_w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Witam nie chce zakładać nowego wątku, mam pytanie czy jest jakiś sposób żeby założyć lżejsza korbę do TP SW 4000 15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Wyżej masz już napisane :-)Bez roznitowania korbki nie ma możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Myślałem ze jakieś tuningowe gdzieś można dostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi