Skocz do zawartości
  • 0

Na bezrybiu i kleń ryba - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Wyobraźcie sobie, jakie tortury przechodzi każdego lata, zwłaszcza tego gorącego lata, taki zwykły łowca szczupaków. A spinningista? Tortura potęguje się wprost proporcjonalnie do wzrostu temperatur. Jeżeli jesteśmy spinningistą brzegowym to praktycznie jesteśmy zdani na łaskę naszego oprawcy – czyli letniej aury. Nasze szanse maleją z każdym dniem upałów i słonecznej pogody aż do zera. Szczupaki odpływają w siną dal. Hmmmm i co tu począć? ... No właśnie co począć? O tym w artykule Pitt'a. Zapraszam serdecznie!

Pozdrawiam

Remek

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@pitt

super te zdjecia kleni sa, zwlaszcza te na tle krystalicznej gorskiej wody. A ten grubas zlowiony na roacha - wow :huh:

Kleń jest dla mnie najpieknieszą rybą i pierwszą wedkarską miłością - pierwszą rybą jaką złowiłem na spinning był właśnie klenik :D Artykuł jakoś nostalgicznie mnie nastroił -myślę że będę często do niego wracał,

gratuluję i pozdrawiam

• 0

Brawo Pitt.

Niepowiem ciekawy artykul,ciekawe zdjęcia szczególnie te z kleniami w krystalicznie czystej wodzie.Bajka jednym slowem :D

Wlaśnie jak wspomnial @MGOR co ciekawego wymyślileś na te klenie,co za kija kazal sobie zbudować :D

• 0

no ciesze sie, ze sie podoba, dziekuje :D

ten kijek to batson RX6, o dlugosci 2.75 metra, blank o mocy 6-10 lb, cw. 3-14 gram, akcja moderate-fast plus 10 przelotek fuji alconite

uzywam mlynka zebco (na razie) rozmiar 520, wchodzi na niego 150 metrow zylki 0.16 i na taka tez lowie

@remek, prosze zajzyj na priva :D dziekuje z gory :mellow:

• 0

Świetny artykuł Pitt, Zdjęcia tez doskonałe. Mam tez kilka pytań, czy próbowaleś łowić klenie na jakiejś rzece w Szwajcarii, czy tylko na tym krystalicznie czystym jeziorem? Czy próbowałeś łowić klenie na tak delikatne przynety za pomoca zestawu castingowego?

gratulacje i pozdrowienia

Jerzy W

• 0

dziekuje po raz kolejny :D

nie lowie w rzekach, bo szwajcarskie rzeki przypomninaja bardziej dunajec niz pasleke, te spokojniejsze odcinki sa zbyt daleko odemnie (wiem ze jestem leniwy i ze nie chce mi sie jechac 100 km ... ale po co, skoro woda pod samym nosem)

castingiem praktycznie nie lowie ponizej 15 gramow bo z roznych powodow wole spina

• 0

@matek, ja mam taki zapier ... mam tyle pracy, ze nie moge sie ze wszystkim wszystkim dzielic ... nawet wiadomosciami

nie moglem go podebrac, bo zahaczalem go ze skarpy, grasowaly okonie, myslalem ze zlapie jakiegos garbusa i usiadl mi taki kaban, na winde nie daloby rady no i sam bylem, gdyby byl ze mna junior, to przynioslby podbierak z auta a inaczej nie dalo rady, jak bedziesz w maju to ci pokaze ta skarpe i sam zobaczysz