Skocz do zawartości

Hubert Matuszewski. To już chwilę trwa...

Rekomendowane odpowiedzi

CW 7-21 a faktycznie 15-50 . Dlaczego te nowe blanki , Batson , NFC i inne są tak beznadziejnie poopisywane ? Rozumiem ''bezpieczne zaniżanie'' o kilka g , ale te opisy to równie dobrze mogą nie istnieć . Wiem, że w USA łowią często bardzo siłowo i małymi przynętami wyrywają z zielska wielkie ryby , ale nie mogą producenci jakoś rozwiązać tej sprawy i dostosować tego do metody lub naszych krajowych warunków ?

• Like 1

CW 7-21 a faktycznie 15-50 . Dlaczego te nowe blanki , Batson , NFC i inne są tak beznadziejnie poopisywane ? Rozumiem ''bezpieczne zaniżanie'' o kilka g , ale te opisy to równie dobrze mogą nie istnieć . Wiem, że w USA łowią często bardzo siłowo i małymi przynętami wyrywają z zielska wielkie ryby , ale nie mogą producenci jakoś rozwiązać tej sprawy i dostosować tego do metody lub naszych krajowych warunków ?

Od zawsze blanki typu magnum tak były opisywane. Czy beznadziejnie? Wydaje mi się że nie do końca, ponieważ przeznaczenie blanku wiele o nim mowi.

Weźmy pod lupę jakiś inny blank z Batsona czy NFC o innym przeznaczeniu. Np NFC ST902-2(IM), czy Batson IST993F. Będą działały tak jak są opisane. Od kiedy pamiętam, każdy blank jaki miałem w ręku o przeznaczeniu MB, śmiało można by było w Europie opisać x2, a nawet x3. Mam na myśli maksymalne CW.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

Blank Justace LST 702UL. Blank na ,,lekkiego okonia". Od 1 do 6g ołowiu + niewielka, smukła 2" przynęta gumowa. Pod takim obciążeniem ten blank pracuje wzorowo. Charakterystyka ugięcia jest progresywna, szczyt mega subtelny. Pod niedużą rybą przechodzi w głębokie ugięcie, a zarazem moc 8lb pozwala na wyholowanie ryby 70+ bezproblemowo. Rękojeść z korka tiger, oraz burnt z dodatkami korkogumy. Uchwyt Fuji TVSTS 16

post-46078-0-63755800-1529414526_thumb.jpg post-46078-0-55441600-1529414549_thumb.jpg post-46078-0-19852500-1529414557_thumb.jpg

• Like 4

Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem ale forum czytam od dłuższego czasu. Chcę rozpocząć przygodę z wędkami z pracowni, do tej pory łowię na wysokie modele Dragona. Bardzo fajny ten kijek na okonie i będę nad nim myślał w przyszłości. Natomiast w tej chwili potrzebuję czegoś fajnego na szczupaki 2,70. Zwracam się do ciebie bo mój kolega ma wędkę z twojej pracowni i mi się podoba wykonanie. Co polecasz, na początek do 1000 pln-ów.

Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem ale forum czytam od dłuższego czasu. Chcę rozpocząć przygodę z wędkami z pracowni, do tej pory łowię na wysokie modele Dragona. Bardzo fajny ten kijek na okonie i będę nad nim myślał w przyszłości. Natomiast w tej chwili potrzebuję czegoś fajnego na szczupaki 2,70. Zwracam się do ciebie bo mój kolega ma wędkę z twojej pracowni i mi się podoba wykonanie. Co polecasz, na początek do 1000 pln-ów.

Witaj,

Napisz jakich przynęt używasz najczęściej, podaj rodzaj i wagę. Blanków w podanej długości jest dużo. Mając informacje o przynętach, będę w stanie zaproponować blank i komponenty.

Przynęty typowo szczupakowe, gumy 10-12 cm z lekką główką, wahadłówki 20-25 g, woblery 9 cm, obrotówki nr 4 i 5. Lubię akcję szczytową ale pod rybą przechodzącą w głębokie ugięcie żeby ryby nie spadały. Rękojeść dzielona z korka, nie lubię pstrokacizny. Jakiś wygodny i solidny uchwyt. Przelotki stosowne do podanej maksymalnej ceny. Proszę o propozycję i na kiedy wędka może być zrobiona. Bardzo mi zależy na czasie.

Zaproponuję montaż wędki na blanku Composite Developments CDORK902MH, 2,75m, 10-35g, akcja Fast. Przy zastosowaniu przelotek Alconite KR, uchwytu TVSTS i rękojeści dzielonej z korka zmieszczę się w podanej cenie. Opis blanku i ugięcie można zobaczyć na stronie w zakładce “Testy”- Blanki Orka. Wędka może być gotowa za około 3 tygodnie. Jeżeli potrzebna jest szybciej, mam w tej chwili wędkę zmontowaną na tym blanku w takim zestawieniu i jest dostępna od ręki.

Ugięcie wygląda na takie jakie lubię. Kurcze, nigdy nie kupiłem wędki nie mając jej wcześniej w ręce. Chyba wezmę tą zrobioną, jadę w piątek na 3 dni na ryby. Jaka jest ostateczna cena z wysyłką?

Do handlu służy giełda, lub priv..

Nie wątek autorski rodbuildera...

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1