Szymon82 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 CW 7-21 a faktycznie 15-50 . Dlaczego te nowe blanki , Batson , NFC i inne są tak beznadziejnie poopisywane ? Rozumiem ''bezpieczne zaniżanie'' o kilka g , ale te opisy to równie dobrze mogą nie istnieć . Wiem, że w USA łowią często bardzo siłowo i małymi przynętami wyrywają z zielska wielkie ryby , ale nie mogą producenci jakoś rozwiązać tej sprawy i dostosować tego do metody lub naszych krajowych warunków ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Wiesz, może być tak, że my Dragony dla amerykanów dziwnie opisujemy hehe ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 CW 7-21 a faktycznie 15-50 . Dlaczego te nowe blanki , Batson , NFC i inne są tak beznadziejnie poopisywane ? Rozumiem ''bezpieczne zaniżanie'' o kilka g , ale te opisy to równie dobrze mogą nie istnieć . Wiem, że w USA łowią często bardzo siłowo i małymi przynętami wyrywają z zielska wielkie ryby , ale nie mogą producenci jakoś rozwiązać tej sprawy i dostosować tego do metody lub naszych krajowych warunków ?Od zawsze blanki typu magnum tak były opisywane. Czy beznadziejnie? Wydaje mi się że nie do końca, ponieważ przeznaczenie blanku wiele o nim mowi.Weźmy pod lupę jakiś inny blank z Batsona czy NFC o innym przeznaczeniu. Np NFC ST902-2(IM), czy Batson IST993F. Będą działały tak jak są opisane. Od kiedy pamiętam, każdy blank jaki miałem w ręku o przeznaczeniu MB, śmiało można by było w Europie opisać x2, a nawet x3. Mam na myśli maksymalne CW. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 19 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Blank Justace LST 702UL. Blank na ,,lekkiego okonia". Od 1 do 6g ołowiu + niewielka, smukła 2" przynęta gumowa. Pod takim obciążeniem ten blank pracuje wzorowo. Charakterystyka ugięcia jest progresywna, szczyt mega subtelny. Pod niedużą rybą przechodzi w głębokie ugięcie, a zarazem moc 8lb pozwala na wyholowanie ryby 70+ bezproblemowo. Rękojeść z korka tiger, oraz burnt z dodatkami korkogumy. Uchwyt Fuji TVSTS 16 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz47 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem ale forum czytam od dłuższego czasu. Chcę rozpocząć przygodę z wędkami z pracowni, do tej pory łowię na wysokie modele Dragona. Bardzo fajny ten kijek na okonie i będę nad nim myślał w przyszłości. Natomiast w tej chwili potrzebuję czegoś fajnego na szczupaki 2,70. Zwracam się do ciebie bo mój kolega ma wędkę z twojej pracowni i mi się podoba wykonanie. Co polecasz, na początek do 1000 pln-ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 22 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Witam, jestem tutaj nowym użytkownikiem ale forum czytam od dłuższego czasu. Chcę rozpocząć przygodę z wędkami z pracowni, do tej pory łowię na wysokie modele Dragona. Bardzo fajny ten kijek na okonie i będę nad nim myślał w przyszłości. Natomiast w tej chwili potrzebuję czegoś fajnego na szczupaki 2,70. Zwracam się do ciebie bo mój kolega ma wędkę z twojej pracowni i mi się podoba wykonanie. Co polecasz, na początek do 1000 pln-ów.Witaj,Napisz jakich przynęt używasz najczęściej, podaj rodzaj i wagę. Blanków w podanej długości jest dużo. Mając informacje o przynętach, będę w stanie zaproponować blank i komponenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz47 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przynęty typowo szczupakowe, gumy 10-12 cm z lekką główką, wahadłówki 20-25 g, woblery 9 cm, obrotówki nr 4 i 5. Lubię akcję szczytową ale pod rybą przechodzącą w głębokie ugięcie żeby ryby nie spadały. Rękojeść dzielona z korka, nie lubię pstrokacizny. Jakiś wygodny i solidny uchwyt. Przelotki stosowne do podanej maksymalnej ceny. Proszę o propozycję i na kiedy wędka może być zrobiona. Bardzo mi zależy na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Coś na kształt ST1084F MHX, albo Batsona IST1085F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zaproponuję montaż wędki na blanku Composite Developments CDORK902MH, 2,75m, 10-35g, akcja Fast. Przy zastosowaniu przelotek Alconite KR, uchwytu TVSTS i rękojeści dzielonej z korka zmieszczę się w podanej cenie. Opis blanku i ugięcie można zobaczyć na stronie w zakładce “Testy”- Blanki Orka. Wędka może być gotowa za około 3 tygodnie. Jeżeli potrzebna jest szybciej, mam w tej chwili wędkę zmontowaną na tym blanku w takim zestawieniu i jest dostępna od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 25 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Coś na kształt ST1084F MHX, albo Batsona IST1085F?IST1085F - jak najbardziej, ale ugięcie nieco głębsze od zaproponowanej CD Orki :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Ano faktycznie ... jest jeszcze Orka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz47 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Ugięcie wygląda na takie jakie lubię. Kurcze, nigdy nie kupiłem wędki nie mając jej wcześniej w ręce. Chyba wezmę tą zrobioną, jadę w piątek na 3 dni na ryby. Jaka jest ostateczna cena z wysyłką? Do handlu służy giełda, lub priv..Nie wątek autorski rodbuildera... Edytowane 26 Czerwca 2018 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 26 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi