Skocz do zawartości
  • 0

Akcje pomocy na portalach społecznościowych

norbiko1

Pytanie

Jestem Norbert Stolarczyk swego czasu a było to w bardzo śnie?źną i mroźna zimę na apel pewnego prezesa koła w Kielcach zorganizowałem zbi?łrkę na sprzęt dla Kolegi balcera.

W zasadzie zorganizowałem to za du?źo powiedziane, ponad 80 os?łb pewnego portalu wraz z moją skromną osobą dokonało rzeczy, na pierwszy rzut niemo?źliwej.

Jestem podobnie jak kolega balcer osobą niepełnosprawną, choć nie lubię u?źywać tego terminu ani te?ź o tym m?łwić, traktuję to jako swoją osobistą sprawę.

Jednak w tej materii wyczulone mam podejście i wiem co znaczy nie mieć mo?źliwości zdobycia czegoś o czy m się marzy. Dziś braknie mi sł?łw aby wyrazić zrozumienie dla zaistniałej sytuacji. Kiedy (było to w 2011) to drogą mailową otrzymałem informację ?źe kolega balcer sprzedaje tyczkę, ogłaszając tę sprzeda?ź na pewnym forum spławikowym, skontaktowałem się z nim w tej sprawie prosząc o sprostowanie zaistniałej sytuacji. Otrzymałem mgliste wyjaśnienia, kt?łrym nazwijmy to dałem wiarę. Mo?źe inaczej, zauwa?źyłem, ?źe wśr?łd balcera darczyńc?łw doszło do podziału na dwie grupy, Jedna uznała, ?źe mo?źe ze sprzętem zrobić co tylko che, druga zaś uznała ?źe skoro nie chciał tych rzeczy powinien je przekazać innym potrzebującym.

Minęło kilka długich miesięcy, przyszedł dzień (dzisiejszy), w kt?łrym zn?łw docierały do mnie maile, stwierdzające zaistnienie takiej samej sytuacji. Stwierdziłem, ?źe tym razem mam to w d....

Jednak za namową pewnego kolegi, kt?łry stwierdził poczytaj, a padniesz (u?źytkownika tego forum) wszedłem aby zobaczyć, poczytać i co widzę? Człowiek o kt?łrym mowa sprzedaje kolejne akcesoria kt?łre dostał od u?źytkownik?łw kolejnego forum. Brak mam zrozumienia takiego postępowania...

A kiedyś było tak miło zobaczcie to sami..

http://www.youtube.com/watch?v=Uq3Yr6AwMEQ

Jeśli moderator lub administrator uzna za stosowne usunąć ten wątek to bardzo proszę. co najwy?źej mogę tylko przeprosić, jednak proszę mnie zrozumieć musiałem to z siebie wyrzucić.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Po prostu masakra. Najgorzej ze jeśli kiedyś znajdzie się faktycznie ktoś potrzebujący to takiej pomocy nie otrzyma ze względu na jednego ..... balcera.

Bujo

Jednego? W ciągu ostatnich dw?łch lat to ju?ź przynajmniej trzecia podobna sytuacja.

Kamil, fakt ale ostatnia :D Następnym razem jak tylko zobaczę coś podobnego od razu p?łjdzie w kosmos wykasowanych wątk?łw.

Bujo

• 0

... dziś braknie mi słow aby wyrazić zrozumienie dla zaistniałej sytuacji... wszedłem aby poczytać i co widzę? człowiek o kt?łrym mowa sprzedaje kolejne akcesoria kt?łre dostał od u?źytkownik?łw kolejnego forum. Brak mam zrozumienia takiego postępowania...

A kiedyś było tak miło zobaczcie to sami..

http://www.youtube.com/watch?v=Uq3Yr6AwMEQ

No c?ł?ź, było miło ale balcerowi znudziło się karpiowanie i jak to sam napisał ...w przyszłym roku czyli 2012 chciałbym wypr?łbować siły w metodzie spiningowej więc wasze prezenty do wora i na sprzeda?ź (uog?łlniam oczywiście).

Czekam kiedy pojawi się na forum muchowym z tekstem ...w przyszłym roku czyli 2013 chciałbym wypr?łbować siły w metodzie muchowej...czy znalazłby się ktoś aby m?łgł mi podarować troszkę przynęt... itd a w dziale sprzeda?źy pojawią się podarunki z jerkbaita :mellow:

Panowie wybaczcie, ale sprawa od samego początku śmierdziała, pojawia się gostek znikąd, zachowuje się arogancko i stanowczym tonem ?źąda dla siebie przynęt, pisząc post za postem a na upomnienia u?źytkownik?łw reaguje złością - ju?ź tylko po tym fakcie nale?źało dać balcerowi kopa w ... (zadek) !

W tamtym wątku chciałem dać stanowczą odpowiedź co myślę (pewnie reszta by mnie zjechała - za brak mięśnia zwanego sercem), ale kolega datoos mnie ubiegł.

No c?ł?ź, ci co dali się naciągnąć mają nauczkę (przykre niestety) ci co wyczuli pismo nosem są g?łrą - ?źycie Panowie.

EDIT :

Powiem więcej, w filmie z youtube opisałbym ?źe sprawa zakończyła się przekrętem ze strony niejakiego balcera a jego twarz niech pozostanie ZNANA wśr?łd wędkarzy jako naciągacza i człowieka o zerowej reputacji.

• 0

Cześć Norbert!

Dobrze, ?źe się zarejestrowałeś i wyjaśniłeś kwestię. Ja od siebie dodam, ?źe zaoferowałem Pawłowi pomoc w zorientowaniu go o co mo?źe walczyć w ramach pomocy społecznej- odm?łwił. Szkoda, ?źe takie sytuacje się zdarzają. Mimo to odwaliłeś z tą zbi?łrką kawał dobrej roboty. Nie zra?źaj się!

• 0

W tamtym wątku chciałem dać stanowczą odpowiedź co myślę (pewnie reszta by mnie zjechała - za brak mięśnia zwanego sercem), ale kolega datoos mnie ubiegł.

No c?ł?ź, ci co dali się naciągnąć mają nauczkę (przykre niestety) ci co wyczuli pismo nosem są g?łrą - ?źycie Panowie.

Widzisz Zwierzu punkt tkwi w tym aby się nie zra?źać ale konsekwentnie ukazywać sw?łj mięsień pod pewnymi warunkami,

by okazując pomoc samemu te?ź wymagać pewnego minimum .... :D

• 0

Obejrzałem filmik.

Muszę przyznać, ze ścisnęło mnie przyjemnie w dołku. Grupa naprawdę zajebistych ludzi, Koleg?łw przez du?źe K, postarała się o genialny sprzęt, na widok, kt?łrego niejeden by się poszczał w gacie z radości.

balcer00, na twoim miejscu zapadłbym się ze wstydu pod ziemię. Jak ci się znudziło to mogłeś zrobić gest i przekazać to innemu, biedniejszemu wędkarzowi, a tak to zjebałeś sprawę.

POZDROWIENIA DLA GENIALNYCH CHŁOPAKÓW Z WEDKUJE.PL!!!!!!

• 0

rowniez obejrzalem filmik,

poprostu cos pieknego , dow?łd na to ze wędkarstwo łączy ludzi i jest to naprawde fajne hobby , ze to cos wiecej niz zwykłe ,,lowienie ryb''. Co do zachowania Pawła nie chcem sie wypowiadac bo jakos nie moge uwierzyc ze tak poprostu sprzedał prezenty :/

• 0

Po prostu masakra. Najgorzej ze jeśli kiedyś znajdzie się faktycznie ktoś potrzebujący to takiej pomocy nie otrzyma ze względu na jednego ..... balcera.

Bujo

Jednego? W ciągu ostatnich dw?łch lat to ju?ź przynajmniej trzecia podobna sytuacja.

Kamil, fakt ale ostatnia :D Następnym razem jak tylko zobaczę coś podobnego od razu p?łjdzie w kosmos wykasowanych wątk?łw.

Bujo

Popieram Cie Bujo.

Wyp... takie watki w p....

Mialem cos wysłac, ale juz wiecej nawet sie nie zastanowie.

Cham bezczelny - i jeszcze na liotosc nas bierze. Tfffuuu...

• 0

Dokadnie, na mnie ju?ź nie dział jak na ulicy zbierają na chore dziecko, właśnie po takich akcjach.

Natomiast podzedł pod kerfurem do mnie pijaczek i powiedział, ?źe chce 0,50zł na wino bo mu brakuje i dostał 2zł, bo okrutnie chłopa suszyło i szkoda mi go było, bo czasem człek zna ten b?łl :lol:.

• 0

Watek ten to jest dla mnie jeden z tych przypadkow kiedy nie wiem co napisac ale wiem, ze trzeba.

Osobom, ktore byly zwiazane z organizacja akcji, moge niesmiało przekazac moje zapewnienie, ze mimo wszystko warto uczestniczyc w tego typu akcjach.

Osobie ku ktorej byla skierowana akcja ,moge powiedziec - bedac osoba niepelnosprawna (zakladam, ze tak jest istotnie), czy zastanowiles sie, jakie skutki dla podobnych tobie i ciebie samego(a raczej trzeba powiedziec-naprawde potrzebujacym), beda mialy twoje dzialania zwiazane ze sprzedaza rzeczy, ktore zostaly ci podarowane i przekazane bezinteresownie przez ludzi dobrej woli?

Gumo

p.s.Nie chcialbym tutaj czegos glupio dodac niepotrzebnie ale przychodza mi na mysl slowa kolegi z pracy, ktory bral udzial w takiej akcji o zasiegu gminy....- naprawde potrzebujacy sa anonimowi, nie afiszuja sie, trzeba ich z trudem znajdowac a po znalezieniu dlugo namawiac zanim zdecyduja sie skorzystac z pomocy...

• 0

Dokadnie, na mnie ju?ź nie dział jak na ulicy zbierają na chore dziecko, właśnie po takich akcjach.

Natomiast podzedł pod kerfurem do mnie pijaczek i powiedział, ?źe chce 0,50zł na wino bo mu brakuje i dostał 2zł, bo okrutnie chłopa suszyło i szkoda mi go było, bo czasem człek zna ten b?łl :lol:.

Oj skad ja to znam.

Tez miekne jak Koles z czerwonym nosem podchodzi i prosi o zlotowke. Przynajmniej wiem na co te zlotowke przeznaczy.

Ja niee zbiednieje...