Skocz do zawartości
  • 0

Łódź River Fox - opinie.

Maticsh

Pytanie

Witam użytkowników:) Panowie chciałbym się dowiedzieć nieco więcej o tej łódce od samych jej użytkowników :D, co o niej sądzicie i czy w ogóle posiada jakieś wady :mellow: ? Bo, w środowisku wędkarskim każdy ją chwali, ale ja chciałbym usłyszeć konkrety:) Pytam się o nią, bo przyznam, że jest ładna, funkcjonalna oraz przede wszystkim jest możliwe indywidualne zestrojenie jej na własne potrzeby :D W innym wątku pytałem się o propozycje innych łódek z możliwością montażu silnika elektrycznego i spalinowego, ale na polskim rynku jest tylko, ( albo aż B) ) River Fox z taką opcją:)

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Te łódeczki robi kolega Krzysztof z Grudziądza.

Reprezentant Polski w spinningu. Mam przyjemność łowienia z nim na zawodach klubowych.

Teraz wiecie dlaczego te łódki są takie dobre. Po prostu wieloletnie doświadczenie w łowieniu pozwoliło mu skonstruować doskonałe łódki do wędkowania. Koledzy z klubu też mają te łódki i mogę śmiało je polecić. Widziałem je jak pływają na silnikach spalinowych i elektrycznych. Po za tym fakt zestawienia schowków tak jak chcemy jest bardzo ważny. No i wykończenie łódek jest doskonałe.

Tu masz stronę producenta.

http://www.fox-boats.com/

• 0

Dzięki, to dla mnie cenna informacja, bo wybieram też silnik do niej, tylko, że nie mam patentu i 15KM odpada,a będę pływał w dwie osoby głównie. Wiem, że Yamaha wypuściła bodajże dwa lata temu limitowaną serię 13,5 KM na Polski rynek, ale dostać ten silnik graniczy z cudem...

• 0

Dzięki, to dla mnie cenna informacja, bo wybieram też silnik do niej, tylko, że nie mam patentu i 15KM odpada,a będę pływał w dwie osoby głównie. Wiem, że Yamaha wypuściła bodajże dwa lata temu limitowaną serię 13,5 KM na Polski rynek, ale dostać ten silnik graniczy z cudem...

Posiadam taki silnik. 10 kW. Czyli rzeczone 13.5 km. Silniki tego typu sa dostepne w Hiszpanii. Tu przepisy pozwalaja, podobnie jak w Polsce, plywac bez specjalnych uprawnien na jednostkach z silnikami do 10kW. Nawet nie wiedzialem ze Yamaha oferowala te silniki w Polsce...

• Like 1

• 0

Posiadam taki silnik. 10 kW. Czyli rzeczone 13.5 km. Silniki tego typu sa dostepne w Hiszpanii. Tu przepisy pozwalaja, podobnie jak w Polsce, plywac bez specjalnych uprawnien na jednostkach z silnikami do 10kW. Nawet nie wiedzialem ze Yamaha oferowala te silniki w Polsce...

mam zamonontawane przy Łupince dwa 10 km i 5 -tke/tak na wszelki wypadek/

Jeżeli pływam na tym 10 km ,na gwizdek całyto predkosc wzrassta o jakies dwa km w stosunku na gwizdka pół.

Natomiast na dwu maszynach wystarczy ustawic obroty na 1/3 i śmiga Łupinka ,że asz miło.

• 0

Więc tak River fox na silniku 10KM dwusuwowym wejdzie w ślizg z 2 osobami. Przy silniku czterosuwowym 10KM niestety nie. Najlepszy silnik dla niej czterosuwowy to 13,5KM Sprawdzony i wchodzi w ślizg z 2 osobami na pokładzie.

Krotka czy dluga kolumna ?